Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Lapsiasiavaltuutettu ajaa taksilla, jotta saa keskustella

By | 12.12.2018
9 Comments
 • author avatar

  Lapsiasiademari.

 • author avatar
  Sitä Parempaa Autoilua 2 vuotta ago Vastaa

  Harvoin näkee Vihreää niin kiihkeästi puolustamassa autoilua kuin silloin, kun sen tekee demari ja se tapahtuu veronmaksajan rahoilla:

  ”Kurttilan toiminta on ollut ihan täysin ok.”

  https://twitter.com/Minaisablogi/status/1072912896437436416

  ”Hän ei ole tehnyt yhtään mitään väärää noiden matkojen kanssa”

  https://twitter.com/Minaisablogi/status/1072911251578257408

  • author avatar
   Reijo 2 vuotta ago Vastaa

   Noh mutta,

   Vihreän ammattinärkästyjän Jani Toivolan erehtymättömän lausunnon mukaisesti taksi on joukkoliikennettä.

   Tällä analogialla minun farmariautoilu on myös joukkoliikennettä mitä suurimmassa määrin, tapahtuuhan se sentään kunnon autolla ja ruuhkassa, joukon osana.

  • author avatar
   Maurizio 2 vuotta ago Vastaa

   Joo. Ja sama pelle oli myös sitä mieltä, että politrukkien kulunkikorvausta ja liksaa pitäisi nostaa usealla tonnilla kuussa.

   Nöf nöf. Vihreä sika harrastamassa vihreätä sikailua. Koska raha tulee taikaseinästä.

 • author avatar
  ceterum censeo 2 vuotta ago Vastaa

  Voisi sitä ajatella, että taksilla ajelu on Kurttilalle ainoa tapa saada kontakti sellaiseen kuplan ulkopuolella olevaan ihmiseen, joka ei koko ajan puhu viran puolesta tai muuten vain tyhjiä fraaseja ja liturgiaa tai ruinaa rahoja johonkin hömppään. Tietysti taksikuskikin ruinaa rahoja, mutta taksan mukaan ja suoritetuista palveluksista.

  Tästä huolimatta suhtautuminen moiseen julkisen rahan holtittomaan käsittelyyn menee vahvasti paheksunnan puolelle. Kun Kurttilan esittämät perustelut pelkistää arkikielelle, niin selityshän oli, että ”se oli minulle mukavampaa”. Kun Kurttila nyt on tapansa näyttänyt eli katsonut, että hän on oikeutettu työntämään kätensä veronmaksajan kukkaroon silloin kun se on hänestä mukavaa, kansanedustajaksi häntä ei ole syytä valita. Se tulisi liian kalliiksi.

  Muuten olen sitä mieltä, että nämä yhdenasianvaltuutetun suojatyöpaikat, jossa tarkoituksena on valvoa, edistää ja harrastaa muuta puuhastelua, olisi syytä lakkauttaa.

 • author avatar
  Haerski 2 vuotta ago Vastaa

  Taksilaskua isompi rike tosiaan on tuo Maria Kaisa Aulan blokkaaminen erittäin tärkeän ja osuvan huomion tekemisestä. Lapsiasiainvaltuutetun tulee olla muista hallinnonaloista riippumaton, koska osaltaan tehtävään kuuluu näiden toiminnan kriittinen tarkastelu. Miltäs esimerkiksi nykyisen hallituksen toiminnan arvostelu näyttää, jos Kurttila on samaan aikaan ehdokkaana todennäköisimmän tulevan pääministeripuolueen, SDP:n listoilla? Sehän näyttää vaalityöltä, jota tehdään riippumattomuutta korostavasta valtion virasta käsin.

  Ongelma on siinä, että tällaisessa kuviossa valtuutetulla ei ole enää mitään tapaa toimia virassaan oikein: Jos kritisoit hallitusta, niin hyödyt siitä itse ja asia näyttää julkisuuteen pahalta. Jos taas et kritisoi, eli käytännössä jääväät itsesi ehdokkuutesi takia, niin syyllistyt tehtäväsi laiminlyömiseen. Kurttilan selkäranka on tosiaan hyvin taipuisaa sorttia. Toki jos jonkun ikävän sattumuksen, kuten näiden taksilaskujen paljastumisen myötä kansanedustajan paikka jääkin saamatta, niin Kurttila varmaan mielellään pitäisi tämän suojatyöpaikan varalla. Näillä näkymin tosin molemmat tulee olemaan suurella todennäköisyydellä katkolla. Ahneella on paskainen loppu.

  Minulle se on loppupeleissä yks hailee ajaako valtuutettu jonkun matkan 500 eurolla taksilla vai 100 eurolla junalla. Vaikutus tyypilliselle veronmaksajalle joitain sentin prosentteja. Tässä lähinnä sapettaa se, jos vaihtoehtoisia järjestelyjä ei ole viitsitty edes kunnolla miettiä, kun tuostakin virastosta löytyisi varmaan vaikka minkälaista sihteeriä näitä asioista järjestelemään. Toisekseen miksi taksikuskit ovat juuri se ammattikunta, jonka Kurttila haluaa toiminnallaan tavoittaa? Jonkun verran junassa ja bussissa matkustaneena olen ollut huomaavinani, että sielläkin yleensä tuppaa olemaan muita ihmisiä matkaseurana/riesana.

  Vinkkinä Kurttilalle: Kun menet VR:n verkkokauppaan, niin paikkavalinta näyttää jo varatut istuimet, minkä avulla voit varmistaa tyhjänpuoleisessakin junassa, että keskustelukumppani löytyy aina. Keskusteluhalukkuudesta en toki voi taata mitään tai siitä, etteikö valtuutettu saisi murhaavia katseita tunkiessaan puolityhjässä junassa väkisin samaan loossiin.

 • author avatar
  Smokin' Joe 2 vuotta ago Vastaa

  Minkä takia piti osallistua eläkeläisten pikkujouluun ja ajaa puolen Suomen läpi taksilla? Ilmeisesti siksi, että kaikki eläkeläisetkin ovat aikanaan olleet lapsia. Selkeä työhön liittyvä syy.

 • author avatar
  Katsku 2 vuotta ago Vastaa

  Kepu- demari – vihreää pukkaa. Mikkihiiri mättähältä mättähälle käy!.

  Näytöt on annettu ja Jani Toivolan jättämä aukko on täytettävä, vihreät vapaamatkustajat ja ilmaiseksi vernmaksajien pikkiin elävät ikiopiskelijat kutsuvat.

  Töistä ja tuloksista ei niin väliä kunhan näyttelee fiksua ja muistaa hymyillä venerisesti puhua kauheita ja pelotella kurjuudella sekä luvata miljardeja vastikkeetonta taikaseinärahaa eläkeläisille, köyhille, pienituloisille, opiskelijoille ja kaikille.

 • author avatar
  Ilmari 2 vuotta ago Vastaa

  Maria Kaisa Aula nimitettiin valtuutetuksi koska halusi pois kansanedustajan tehtävistä. Hän sai samaan aikaan kaksoset ja tämän vuoksi toimisto sijoitettiin Jyväskylään joka on lähellä Aulan kotia, siinä tuli ttuplavoitto: virka jossa työt ei rasita ja jossa voi samalla hoitaa lapsia. Nyt tämä kepun politrukki sitten hurskastelee.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.