12
joulu
2018

PB: Lapsiasiavaltuutettu ajaa taksilla, jotta saa keskustella

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, joka on kolmessa kuukaudessa ehtinyt tehdä muhkean 5 000 euron taksilaskun. Lapsiasiavaltuutettu perustelee taksiajoja ajansäästöllä, työhyvinvoinnilla ja… kuljettajien kanssa käydyillä keskusteluilla.

 

Palkintokomitea hyväksyy selityksen. Jos on tarve keskustella, taksin käyttö on yksi loogisista ratkaisuista. Monet taksikuskit ovat puheliaita, eikä ole millään tapaa varmaa, että vastaava palvelu esimerkiksi julkisen terveydenhoidon kautta järjestettynä tulisi yhteiskunnalle yhtään sen edullisemmaksi. Sitä paitsi terveysasemilla on kauheat jonot ja huonosti toteutettu ajanvaraus.

 

Toisaalta palkintokomitea mielellään auttaa, jos ongelma onkin se, että lapsiasiavaltuutetulla ei ole kaveria, jonka kanssa jutella. Palkintokomitea voisi esimerkiksi ottaa käyttöön kiertävän vuoron, jonka puitteissa Kurttila voi tulla vuorollaan kunkin palkintokomitealaisen työpöydän päähän istumaan ja kertomaan juttuja.

 

Palkintokomitea voi samalla testata vastamelukuulokkeita alihankintana Tekniikan Maailmalle.

 

Kurttila herätti huomiota viimeksi pari viikkoa sitten, kun hänen edeltäjänsä lapsiasiavaltuutetun tehtävässä, Maria Kaisa Aula kertoi Twitterissä, että Kurttila oli blokannut hänet. Blokki tuli keveästi: Aula kysyi, miten lapsiasianvaltuutetun tehtävän riippumattomuus ja Kurttilan samanaikainen kansanedustajaehdokkuus Sdp:ssä sopivat yhteen.

 

Mielenkiintoisella tavalla myös oikeusasiamies otti keskusteluun kantaa, ja totesi, että viranomaistililtä tehdyt blokit saattavat olla virkavirhe, koska ne rikkovat julkisuuslakia. Oikeusasiamies pyysi tekemään asiasta kantelun.

 

No, nyt kun tämä on mainittu, oikeusasiamies tuskin ehtii käsittelemään Kurttilan tapausta ennen vaaleja. Hänen pöydällään lienee ennen sitä tuhatkunta kantelua tiettyjen twitter-poliisien jakamista blokeista.

 

Vakavasti puhuen, Päivän Byrokraatti toivottaa Tuomas Kurttilalle tietenkin vilpittömästi onnea ja menestystä eduskuntavaaleihin. Hänen taksinkäyttöprofiilinsakin osoittaa jo mainiota perehtyneisyyttä kansanedustajan tehtäviin. Tosin, eikö vihreä liitto olisi ollut osuvampi puoluevalinta?

 

Eikä tällaisista pienistä kohuista pidä masentua. Kovan vaalityön päässä häämöttää palkinto: eduskunnan taksikortti!

 

IS 12.12.2018

 

Verkkouutiset 3.12.2018

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Sosialidemokraattien talouskuva hukassa
PB: SDP ja Marinin-Mazzucaton linja
PB: Suomen velkaantuminen jatkuu kuin alkoholistin ryyppykierre
PB: Vasemmistopolitiikka häätää teollisuuden Suomesta

9 vastausta

  1. Reijo

   Noh mutta,

   Vihreän ammattinärkästyjän Jani Toivolan erehtymättömän lausunnon mukaisesti taksi on joukkoliikennettä.

   Tällä analogialla minun farmariautoilu on myös joukkoliikennettä mitä suurimmassa määrin, tapahtuuhan se sentään kunnon autolla ja ruuhkassa, joukon osana.

  2. Maurizio

   Joo. Ja sama pelle oli myös sitä mieltä, että politrukkien kulunkikorvausta ja liksaa pitäisi nostaa usealla tonnilla kuussa.

   Nöf nöf. Vihreä sika harrastamassa vihreätä sikailua. Koska raha tulee taikaseinästä.

 1. ceterum censeo

  Voisi sitä ajatella, että taksilla ajelu on Kurttilalle ainoa tapa saada kontakti sellaiseen kuplan ulkopuolella olevaan ihmiseen, joka ei koko ajan puhu viran puolesta tai muuten vain tyhjiä fraaseja ja liturgiaa tai ruinaa rahoja johonkin hömppään. Tietysti taksikuskikin ruinaa rahoja, mutta taksan mukaan ja suoritetuista palveluksista.

  Tästä huolimatta suhtautuminen moiseen julkisen rahan holtittomaan käsittelyyn menee vahvasti paheksunnan puolelle. Kun Kurttilan esittämät perustelut pelkistää arkikielelle, niin selityshän oli, että ”se oli minulle mukavampaa”. Kun Kurttila nyt on tapansa näyttänyt eli katsonut, että hän on oikeutettu työntämään kätensä veronmaksajan kukkaroon silloin kun se on hänestä mukavaa, kansanedustajaksi häntä ei ole syytä valita. Se tulisi liian kalliiksi.

  Muuten olen sitä mieltä, että nämä yhdenasianvaltuutetun suojatyöpaikat, jossa tarkoituksena on valvoa, edistää ja harrastaa muuta puuhastelua, olisi syytä lakkauttaa.

 2. Haerski

  Taksilaskua isompi rike tosiaan on tuo Maria Kaisa Aulan blokkaaminen erittäin tärkeän ja osuvan huomion tekemisestä. Lapsiasiainvaltuutetun tulee olla muista hallinnonaloista riippumaton, koska osaltaan tehtävään kuuluu näiden toiminnan kriittinen tarkastelu. Miltäs esimerkiksi nykyisen hallituksen toiminnan arvostelu näyttää, jos Kurttila on samaan aikaan ehdokkaana todennäköisimmän tulevan pääministeripuolueen, SDP:n listoilla? Sehän näyttää vaalityöltä, jota tehdään riippumattomuutta korostavasta valtion virasta käsin.

  Ongelma on siinä, että tällaisessa kuviossa valtuutetulla ei ole enää mitään tapaa toimia virassaan oikein: Jos kritisoit hallitusta, niin hyödyt siitä itse ja asia näyttää julkisuuteen pahalta. Jos taas et kritisoi, eli käytännössä jääväät itsesi ehdokkuutesi takia, niin syyllistyt tehtäväsi laiminlyömiseen. Kurttilan selkäranka on tosiaan hyvin taipuisaa sorttia. Toki jos jonkun ikävän sattumuksen, kuten näiden taksilaskujen paljastumisen myötä kansanedustajan paikka jääkin saamatta, niin Kurttila varmaan mielellään pitäisi tämän suojatyöpaikan varalla. Näillä näkymin tosin molemmat tulee olemaan suurella todennäköisyydellä katkolla. Ahneella on paskainen loppu.

  Minulle se on loppupeleissä yks hailee ajaako valtuutettu jonkun matkan 500 eurolla taksilla vai 100 eurolla junalla. Vaikutus tyypilliselle veronmaksajalle joitain sentin prosentteja. Tässä lähinnä sapettaa se, jos vaihtoehtoisia järjestelyjä ei ole viitsitty edes kunnolla miettiä, kun tuostakin virastosta löytyisi varmaan vaikka minkälaista sihteeriä näitä asioista järjestelemään. Toisekseen miksi taksikuskit ovat juuri se ammattikunta, jonka Kurttila haluaa toiminnallaan tavoittaa? Jonkun verran junassa ja bussissa matkustaneena olen ollut huomaavinani, että sielläkin yleensä tuppaa olemaan muita ihmisiä matkaseurana/riesana.

  Vinkkinä Kurttilalle: Kun menet VR:n verkkokauppaan, niin paikkavalinta näyttää jo varatut istuimet, minkä avulla voit varmistaa tyhjänpuoleisessakin junassa, että keskustelukumppani löytyy aina. Keskusteluhalukkuudesta en toki voi taata mitään tai siitä, etteikö valtuutettu saisi murhaavia katseita tunkiessaan puolityhjässä junassa väkisin samaan loossiin.

 3. Smokin' Joe

  Minkä takia piti osallistua eläkeläisten pikkujouluun ja ajaa puolen Suomen läpi taksilla? Ilmeisesti siksi, että kaikki eläkeläisetkin ovat aikanaan olleet lapsia. Selkeä työhön liittyvä syy.

 4. Katsku

  Kepu- demari – vihreää pukkaa. Mikkihiiri mättähältä mättähälle käy!.

  Näytöt on annettu ja Jani Toivolan jättämä aukko on täytettävä, vihreät vapaamatkustajat ja ilmaiseksi vernmaksajien pikkiin elävät ikiopiskelijat kutsuvat.

  Töistä ja tuloksista ei niin väliä kunhan näyttelee fiksua ja muistaa hymyillä venerisesti puhua kauheita ja pelotella kurjuudella sekä luvata miljardeja vastikkeetonta taikaseinärahaa eläkeläisille, köyhille, pienituloisille, opiskelijoille ja kaikille.

 5. Ilmari

  Maria Kaisa Aula nimitettiin valtuutetuksi koska halusi pois kansanedustajan tehtävistä. Hän sai samaan aikaan kaksoset ja tämän vuoksi toimisto sijoitettiin Jyväskylään joka on lähellä Aulan kotia, siinä tuli ttuplavoitto: virka jossa työt ei rasita ja jossa voi samalla hoitaa lapsia. Nyt tämä kepun politrukki sitten hurskastelee.