Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Vaalit ovat tilaisuus valita eduskunta, joka vie Suomea kohti Economic Freedom Indexin kärkiryhmää

By | 13.4.2019
3 Comments
 • author avatar
  Ossi Tiihonen 1 vuosi ago Vastaa

  YLE:n vaalikoneessa päädyin oikeaan yläkulmaan ja olen YLE:n kysymysten mukaan Suomen kansalliskonservatiivisin ehdokas… Kaveri ehdotti jo säilyketehtaan perustamista – kalatkin säilyisivät ilman peltipurkkia.

  Kun katson liberaalien ehdokkaiden sijoittumista vasemmisto-oikeisto -akselilla, niin olen samalla tasolla.

  https://twitter.com/OssiTiihonen/status/1116353572722171905

  • author avatar
   ksee 1 vuosi ago Vastaa

   Vaalikoneiden liberaali-konservatiivi -akseli tuntuu aika käsittämättömältä: klassista liberalismia kannattamalla päätyy asteikossa johonkin keskivaiiheille, ehkä vähän liberaalien puolelle. Sen sijaan holhouksen lisäämistä ja yksilönvapauksien kaventamista ajavat vihervasemmiston edustajat sijoittuvat aina liberaaliin päähän asteikkoa.

   Jotenkin tuntuu, että asteikon laatimisessa on ensisijaisena tarkoituksena saada vihervasemmisto näyttämään hyviksiltä ja kaikki muut vähintään epäilyttäviltä taantumuksellisilta. Tai sitten toimittajat ovat keksineet sanalle ”liberaali” (=vasemmistolainen?) jonkun ihan oma tarkoituksensa, jolla ei paljoa ole tekemistä alkuperäisen merkityksen kanssa.

   • author avatar
    Haerski 1 vuosi ago Vastaa

    En ole metriikkaa tutkinut sen tarkemmin, mutta todennäköisesti nykyään ”liberaaliksi” mielletään enemmän esim. feminismi ja vähemmistöjen tukeminen. Eli siis asiat, jotka meillä jo minun mielestäni on aika hyvin hallussa ja joita käytännössä kaikki puolueet joka tapauksessa kannattavat, mutta jos et pidä näistä jutuista erikseen melua ja voivottele esim. naissukupuoleen kohdistuvaa sortoa dramaattisin sanankääntein, niin olet jotenkin konservatiivisempi, kuin suu vaahdossa rääkyvä vihervassari… vaikka olisittekin yksilönvapauksista pohjimmiltaan tismalleen samaa mieltä.

    Ehkä tuonne liberaalin alapuolelle pitäisikin vielä lisätä, joku ekstra-luokka tyyliin ”psykoottiset ei-binääriset puunhalaajahipit”, joiden ajatuksilla ei ole enää juuri mitään tekemistä yksilönvapauden kanssa, vaan heidän ideaaliyhteiskunnassaan maailmaa hallitsee se, joka parhaiten onnistuu pahoittamaan mielensä asiasta kuin asiasta. Uhrius on valuuttaa, jota voidaan vaihtaa etuisuuksiin. Mitä enemmän olet uhri sitä enemmän ansaitset valtaa.

    Ehkä janan sijaan pitäisikin ottaa käyttöön jonkinlainen paraabeli, jonka lakipisteessä on se todellinen tasa-arvo ja yksilönvapaus ja jos siitä vielä lipeää ”enemmän liberaaliksi” esimerkiksi positiivisen syrjinnän keinoin, niin viiva alkaakin viedä takaisin lähtötasolle. Kuvaisi ehkä paremmin todellisuutta.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.