Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Vasemmistoliitolla on epäterve suhde poliittiseen väkivaltaan

By | 29.2.2020
26 Comments
 • author avatar
  niko saario 4 kuukautta ago Vastaa

  mut tää kaverin juttu sai ainakin käänytyy ilmastomuutos kieltäytyjäks,ku rupes niin toi uhkailu tappamisel ärsyttään,et aattelin et ois kiva nähä kuka sit lähtee perään,vaiks monest asiast ehkä oonkin samaa mielt vasemmistoliiton kaa

  • author avatar
   lukija 2 kuukautta ago Vastaa

   ”sai ainakin käänytyy ilmastomuutos kieltäytyjäks,ku rupes niin toi uhkailu tappamisel ärsyttään”
   Nyt on rankka asiayhteys.

 • author avatar
  jussi 4 kuukautta ago Vastaa

  Tämä voi hyvinkin olla isompi asia miltä aluksi näytti. Erityisesti Koivulaakson Dani on päässyt kuin koira veräjästä.

  Ps. Olen tietysti myös fasisteja vastaan. Tiedoksi vaan jos tämän viestin lukija saapuu kovin ”värikkäistä” keskusteluista tänne ja luulee puhuvansa samalle sakille.

  Pps. Jos oletetaan että Dellingeri ihan oikeasti erosi sen puolesta että jotkut eivät joudu oikeuden eteen niin ketä he olivat? Aivan varmasti hän heidät tuntee.

 • author avatar
  Danarkisti 4 kuukautta ago Vastaa

  ”Misha Dellingerin poliittinen ura on nyt luultavasti ohi.”

  Häh? Mitä ihmettä?

  Missä tahansa muussa puolueessa (ehkä Vihreitä lukuun ottamatta) ura olisikin auttamatta ohi, mutta Vasemmistoliitossa ja Antifa:ssa kunnon väkivaltauhkailu näyttää olevan vain meriitti. Saa sellaista kunnon vasemmistolaista ”street cred”:iä.

  Hyvä esimerkki on itseään ”työväen militantiksi” kutsuva Dan Koivulaakso, joka monien muiden tempaustensa ohella on aiemmin mm. peräänkuuluttanut

  ”erittäin brutaalia antifasistista toimintaa” ja

  ”taktista väkivaltaa” ja

  ollut huolissaan siitä, että

  ”räikeästi rasistinen” poliisi (joita Koivulaakso kutsuu myös ”sioiksi”) ”suojelee natseja”.

  Näillä meriiteillä Dan Koivulaakso sitten päätyi kaikista maailman mahdollisista poliittisista paikoista mm. hallitusneuvottelujen OIKEUSVALTIO-työryhmän (can’t make this shit up!) puheenjohtajaksi, ja sittemmin ”erityisavustajaksi” lähes kahdeksan tuhannen euron kuukausipalkalla!

  Lähteet väitteille:

  https://www.suomenuutiset.fi/onko-tama-vitsi-poliiseja-sioiksi-kutsuva-dan-koivulaakso-hallitusneuvottelujen-oikeusvaltiotyoryhmaa/

  https://www.suomenuutiset.fi/li-andersson-pida-dan-koivulaakso-taktista-vakivaltaa-peraankuuluttaneita-viesteja-ongelmallisina-antaa-taman-jatkaa-turvallinen-oikeusvaltio-tyoryhman-johdossa/

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006205843.html

 • author avatar

  Näitähän löytyy pienellä haulla hyvin helposti lisääkin.

  Tässä Vasemmistoliiton vaaliehdokas yllytti heittämään väkivaltaisiksi yltyneissä mellakoissa polttopullon tai kiven. Tai molemmat.

  https://www.suomenuutiset.fi/vasemmistoliiton-kunnallisvaaliehdokas-kehotti-heittamaan-polttopullon-itsenaisyysjuhlissa/

  Ei näistä koskaan ole kuultu mitään irtisanoutumisia vasemmistoliiton johtoportaalta. Eikä tietenkään mitään poliisitutkintoja ole aloitettu. Ne on varattu vaarallisempia rikollisia, kuten Päivi Räsästä varten.

 • author avatar

  Myös vasemmistoliiton edellinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on ollut varsin kunnostautunut vihapuheiden saralla, mm. huudellessaan Aamulehden mukaan poliiseille päin naamaa tunnettua poliisimurhaajaa ylistänyttä rallatustaan:

  ”Arhinmäki osallistui muutamia vuosia sitten poliiseja provosoiviin huutoihin Jokereiden jalkapallopelissä. Aamulehden mukaan vasemmiston silloinen nuorisojohtaja Paavo Arhinmäki herjasi Jokeri-kannattajana poliiseja muiden mukana.

  – Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannatushuuto.

  Eero Holsti ja Antero Palo olivat poliiseja, jotka tanskalainen Steen Christensen teloitti vuonna 1997.”

  https://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/a/2011121414943841

  • author avatar

   Arhinmäki palkitsi myös ministerinä ollessaan 30 500 euron opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla Monsp-levy-yhtiön, jonka vetonaula-artistina oli toiminut muuan ”Steen1”.

   https://web.archive.org/web/20170617141413/https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000651698.html

   Samainen ”Steen1” oli esiintynyt mm. useissa vasemmistonuorten ja ”Punavihreän yhteistyön” vaalitilaisuuksissa.

   Tässä esimerkkejä Steen1:en ”lyriikoista”:

   ”nyt on aika kostaa, käydä kyttii vastaan.”

   ”Steen Christensen, voiks sitä syyttää?
   Sehän vaan pisti kylmäks pari kyttää.
   Tommonen tapa pitäis idäs säilyttää ja aina ku kyttä nähä,
   Niin sitä turpaan mättää.
   Christensen on itäpuolen sankari,
   Sille pitäis antaa kytäntappomitali.”

   ”Tekis mieli ajaa kytät Vuokin telakan päähän,
   Ottaa niitten Glockit ja ampuu niitä päähän.
   Ja heittää ruumiit mereen Vuokin telakalta,
   Keväällä raadot sais löytyy jäiden alta.”

   ”En suostu virkavaltaa kunnioittamaan.
   100 prosenttista vihaa ja väkivaltaa, väkivaltaa, väkivaltaa”

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/samihaukka/148076-arhinmaki-tukee-rikollisuutta/

   Tuo lukuisia väkivaltakehotuksia ja mm. yllytystä poliisien murhaamiseen sisältävä ”laulu” on muuten vielä julkisesti saatavilla useina versioina mm. Youtubesta, joten valtakunnansyyttäjän tuoreen linjauksen mukaan teko ei liene vanhentunut…

   Ehkä arvoisa PB viitsisi laittaa tämän vasemmistonuorten ja Paavo Arhinmäen suosikkiartistin ”taideteoksen” poliisin arvioitavaksi:

   https://www.youtube.com/watch?v=PoGPCBgfrn8

 • author avatar
  Clint Eastwood 4 kuukautta ago Vastaa

  Mahtavaa työtä kun paljastatte tätä mätäpäisettä ja tätä mädän määrää mitä Suomessa on!!! Kiitos kun jaksatte taistella tätä Suomessa vallitsevaa henkistä ankeutta vastaan!!!

  Suomi on moderni DDR. Jopa pahempi kuin esikuvansa, sillä siellä asuvat eivät edes tiedä asuvansa vankilassa jonka jokaista ”oikeinajattelua” hallitsee vihainen punainen sensori!!!!!!!!

 • author avatar
  Misha Andersson 4 kuukautta ago Vastaa

  Kerroit kattavasti Anderssonin ja Dellingerin läheisistä väleistä turkulaisina ja vasemmistopoliitikkoina. Herää kysymys, että jos Dellingerin väitteet kahdesta muusta käyttäjästä vihaviestien takana pitää paikkansa, niin onko Andersson sitten toinen näistä kahdesta anonyymistä? Hänellä ainakin on niin hyvät välit Dellingeriin, että Twitter-tilin jakaminenkin voisi tulla kyseeseen. Tästä syystä Andersson myös yrittää kategorisesti kieltää kaiken ja esittää tietämätöntä.

 • author avatar
  Sanni Koivunen 4 kuukautta ago Vastaa

  Persoonallisuushäiriöt, äärimielisyys ja politiikka on ikävälaatuinen yhdistelmä, joka mädättää koko yhteiskuntaa. Oikeusvaltiossa pitäisi puuttua huomattavasti tehokkaammin tällaisen syövän kasvamisen, tai syntymisen, ehkäisemiseksi. On vain ajan kysymys, milloin joku näistä öyhöttäjistä toteuttaa tappouhkauksensa, ”koska natsit” (jotka on ko. hörhöjen somessa luomia mielikuvitusolentoja. Pelkästään jo moinen häiriköinti on liikaa.

 • author avatar
  Puolijumala 4 kuukautta ago Vastaa

  Eipä yllätä se, että nämä väkivaltaa fantasoivat eivät yleensä ole fyysisiltä ja henkisiltä ominaisuuksiltaan oikeiasti kykeneviä varteenotettavaan väkivaltaan.

  Väkivaltakin on mielestäni ”taitolaji”. =)

 • author avatar
  ceterum censeo 4 kuukautta ago Vastaa

  Tästähän syntyi varsin ansiokas ja ilmeisen näköinen vasemmistoliiton toiminnanjohtajan muotokuva. Räyhäämistä, uhriutumista ja kaksinaismoraalia. On tietysti todennäköistä, että samanlaisia tyyppejä löytyy muistakin puolueista rivijäseninä, mutta puolueen toimihenkilöt ovat ne, jotka muodostavat puolueen linjan ja edustavat sitä. Tämä ajatusmaailma ja toimintamalli ei voi olla puoluejohdolle sen enempää tuntematon asia kuin yllätyskään. Jos nyt seurauksena olivat potkut Dellingerille, todellisena syynä eivät ole mielipiteet ja asenteet vaan taitamattomuus. Teot olivat hyväksyttäviä mutta niistä kiinni jääminen ei. Todennäköisesti on vain ajan kysymys, milloin katkolle tulleen työpaikan tilalle onnistutaan kehittämään uusi vihreä oksa, jos ei suorastaan ministerin avustajana niin ainakin jonkun julkisella rahalla pyörivän järjestön toiminnanjohtajana.

  Muuten, tulipa mieleeni, että jokohan tämä kansa alkaisi taas olla kypsä sellaiseen ”jo riittää” reaktioon. Se vanha juliste voitaisiin päivittää muotoon. ”Jo riittää mielipideterrori, valhelupaukset, poliittinen korruptio, veron korotukset”. Ja puolueen nimi varmaan pitäisi vaihtaa, niitä tannerilaisia kun alkaa olla vaikea löytää sieltä demarien johtoportaasta.

 • author avatar
  Hannu 4 kuukautta ago Vastaa

  Minua ei ainakaan helvetin vertaa kiinnosta joku ”politiikka”. En mielelläni ota mitään kantaa, ellei ole ihan pakko. Kahden lapsen isä, kaverini kidutusmurhattiin 4 vuotta sitten, ketään ei kiinnostanut koko asia. Saatiin töissä polttaa jotain ekokynttilää asian tiimoilta.
  Hänen äitinsä asunto poltettiin maan tasalle, kun ei suostunut maksamaan tekaistuja huumevelkoja, pojan kuoleman jälkeen.

 • author avatar
  Fredar 4 kuukautta ago Vastaa

  Mitä muutakaan voi odottaa vihamieliseltä, mustavalkoiselta, ja pessimistiseltä ideologialta, jonka mukaan sen kannattajat ovat sankarillisia oikeuden puolustajia ja kaikki muut läpeensä pahoja ja korruptuneita? Jos sen kannattajat todella uskovat, että maailma on niin paha paikka, niin totta kai kaikki lopulta johtaa väkivallan ihannointiin. Sairasta peliä. Hyvä asia on onneksi se, että näillä ihmisillä ei ole niin paljon valtaa kuin luulevat.

 • author avatar
  Jens 4 kuukautta ago Vastaa

  ”Koskaan ei voi olla liian radikaali rasismia ja fasismia vastaan. Aseellinen vastustus on joskus tarpeellista.”

  Vantaan demarinuorten varapuheenjohtaja Kamal Palani Jafin väkivaltaan yllyttävä twiitti vuodelta 2016 ei jostain syystä johtanut poliisitutkintaan saati nuorisojärjestön määrärahojen takaisinperintään.

 • author avatar
  Bogreol 4 kuukautta ago Vastaa

  Vasemmiston ideologia nousee uusmarxismista, Frankfurtin koulukunnan opeista, joiden mukaan etnisten ja muiden vähemmistöjen etujen ajamisesta on tehty väline horjuttaa vallitsevaa yhteiskuntajärjestystä, on hyvä, että jatkuva natsi-, fasisti- ja rasistikortin esiinvetäminen pysäytetään edes kerran kuten tässä minulle tuntemattoman Dellingerin tapauksessa. Äärioikeistolaisiksi vasemmistolaiset ovat alkaneet kutsua isänmaallisia kunnon kansalaisia, ns. kriittisen teorian mukaan kaikkea tulee arvostella, vain siten voidaan luoda monikulttuurisuuden hyväksyvä uusi ihminen.

  Väkivalta kuuluu antifasistien toimintakulttuuriin, ja antifan kannatus näyttää olevan paljon laajempaa kuin mitä on suoraan tunnustaa kannattavansa väkivaltaa. Kenen puolelle esim. media asettuu kun 612-marssi rauhanomaisesti kunnioittaa esi-isien uhrauksia? Aggressiiviset häiriköt esitetään ns. radikaalin äärioikeiston uhreina. Taistelevat hyväksyttävästi rasismia vastaa, ”Ei natseja meidän kaduille, ei natseja minnekään”.

 • author avatar
  Mikko 4 kuukautta ago Vastaa

  Ei Antifa-tarra sattumalta Lin läppärin kanteen tarttunut. Kiitokset tästä kattavasta tietopaketista, joka nitoo hienosti yhteen tiedonmuruja. On se jotenkin absurdia, että näillä opeilla pääsee mennään opetusministeriksi, aivan kuten Koivulaaksokin on äärimmäisen absurdi tapaus kehittämään oikeusvaltiota.

 • author avatar
  Maurizio 4 kuukautta ago Vastaa

  Taposen vastaus Halla-aholle oli aika paljastava. Omaan ideologiseen viitekehykseen kuuluvaa porukkaa autetaan auliisti mm. rikosilmoitusten teossa, mutta vastakkaista ajattelua edustavalle sanotaan, että tappouhkausten kirjoittelu on ”harmillista”. Siis helvetti, onko Taponen OIKEASTI niin hölmö, ettei ymmärrä millaista hallaa tekee omalla toiminnallaan Suomen viranomaisten maineelle?

 • author avatar
  Julio 4 kuukautta ago Vastaa

  Vielä kun näkisi vastaavaa toimintaa persujen suhteen niin olisi kova, mutta taidattekin olla sinne suuntaan kallellaan.

  • author avatar
   Maurizio 4 kuukautta ago Vastaa

   PäBy ehkä vähemmän, mutta Persujakin kyllä lyödään muilta tahoilta kuin vierasta sikaa koko ajan. Mikä on täysin oikein, koska kaikkien poliittisten ryhmien pitää sietää arvostelua.

  • author avatar
   Haerski 4 kuukautta ago Vastaa

   Mielestäni on hyvä, että Päivän Byrokraatti keskittyy enemmän niihin asioihin, joita media ei ole jo muutenkin pullollaan. Kun perussuomalainen törppöilee, niin ei ole epäilystäkään, etteikö kaikki tarvittava tulisi sanotuksi muita reittejä jopa kyllästymiseen asti. PB lienee ollut yksi tärkeä tekijä siinä, että Dellingerin tapaus ylipäätään ylitti valtakunnallisen uutiskynnyksen, eikä Vasemmistoliitto voinut vain vaieta koko hommaa kuoliaaksi.

   Lisäksi kun vihapuhe ja etenkin pyrkimys sen määrittelemiseksi rikoslakiin on ollut paljon PB:n hampaissa sananvapauden näkökulmasta, niin vihapuheesta on kaikkein tärkeintä huomautella nimenomaan niille tahoille, jotka sitä ovat lakiin parhaillaan ajamassa. Kun hallituspuolueet ei saa pidettyä edes omiaan kurissa, niin mielenkiinnolla odotan millainen sekamelska siitä syntyy, jos laki joskus menee läpi. Vasemmistossa kun on tietyissä piireissä totuttu jo valmiiksi erikoiskohteluun kaikenlaisen vihan- ja väkivallanlietsonnan osalta, joten lainsäädäntö saattaisi purra heitä mielenkiintoisella tavalla omaan kannikkaan.

   Enkä muuten pidä kohtuullisena ajatusta, että nostaessaan jonkun epäkohdan esiin pitäisi ”tasapainon vuoksi” kaivaa vastaava määrä lokaa myös politiikan toisesta äärilaidasta. Aikuisten ihmisten pitäisi osata käsitellä epäkohtia epäkohtina, eikä turvautua lapselliseen defenssiin ”mutku noi toiset aloitti!” Jos asia kuitenkin vaivaa, niin selaappa blogilistaa eteenpäin otsikkoon ”Käytöstapoja, perkele” asti, niin kommenteista saat huomata, että PB on ollut ihan hiljattain kansallismielisen oikeiston taholta ihan vastaavien syytösten kohteena otettuaan kantaa Johannes Kosken kokemaan törkeään häirintään. Siinä aika hyvän indikaattori, että kritiikkiä kyllä annetaan ihan yli aatemuurien, kun kritisoitavaa on.

 • author avatar
  Full Name 4 kuukautta ago Vastaa

  Kiitokset valaisevasta artikkelista. Jostain syystä tämä ei keltaista lehdistöä näytä kiinnostavan, saati Hesaria.

 • author avatar
  Seppo 4 kuukautta ago Vastaa

  Olen kaikkea muuta kuin laitavasemmiston ystävä, mutta minusta on varsin ongelmallista, että näitä Mishan törttöilyjä tutkitaan juuri kiihottamisena kansanryhmää vastaan eikä esimerkiksi kunnianloukkauksina tai laittomina uhkauksina, jotka ymmärtäisi paremmin.

  Jos poliittinen kantakin ymmärretään jatkossa lain suojelemana kansanryhmänä, jota vastaan ei saa kiihottaa, tulee se rajoittamaan todella vakavasti poliittista kritiikkiä myös paljon tappouhkauksia lievemmässä kritiikissä. Kiihottaminen kansanryhmää vastaanhan käytännössä kieltää esimerkiksi kansanryhmäksi katsottavan tahon kritisoinnin kiusallisilla faktoilla, kuten tilastoilla, kyseisestä ryhmästä. Kenties jatkossa esimerkiksi vasemmistolaisen politiikan tai poliitikkojen kritisointikin aivan asiaperustaisesti ja ilman mitään uhkailuja saattaisi silloin täyttää jonkin tulkinnan mukaan määritelmän kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

  • author avatar
   Maurizio 4 kuukautta ago Vastaa

   ”lain suojelemana kansanryhmänä”

   No näinkin, koska tuota laintulkintaa voidaan pahimmillaan käyttää keinona tukahduttaa tiettyjen ideologioiden poliittinen arvostelu kokonaan. Ja sehän ei Suomessa suomettumishistorioineen olisi mitenkään ennenkuulumatonta.

 • author avatar
  Veijo Hoikka 4 kuukautta ago Vastaa

  Minulle jäi hieman epäselväksi se, että kuuluvatko blogissa lainatut mitä-lie-huutelu-tiliuhkailut Dillengerin ja Andersonin työhön? Jos kuuluvat, koostuuko loppusosa heidän työstään sisällöltään samantasoisesta jutustelusta eli vihapuheesta?
  Miskalle blogisti antoi ohjeita uran jatkoa ajatellen. Lisäisin niihin: Mene hyvä mies ammattiauttajan vastaanotolle!

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.