10
maalis
2015

PB: Sanna Marin (sdp)

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa aiemminkin kunnostautunut Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, joka kertoo, että Suomi tarvitsisi lääkkeeksi nykytilanteeseen lisää sosialismia.

 

“Olen vasemmistolainen sosialidemokraatti. Valtion rooli taloudessa ja elinkeinopolitiikassa pitäisi olla nykyistä aktiivisempi.”

 

Marin edustaa sosialidemokraattien uutta suuntausta, jossa on tunnistettu Suomen kansan syvä vasemmistolaisuus ja lähdetty kisaamaan suuresta äänisaaliista vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa. Oikeistodemarit juoksevat sen sijaan kilpaa karkuun puolueensa varauloskäynneistä.

 

Marinin mukaan paras perustelu sosialismille löytyy sen menestyksekkäästä historiasta. Yksityinen sektori on lähinnä pakollinen taakka, jolla voi korkeintaan olla jotain rajallista merkitystä tarkkaan rajatuissa tehtävissä.

 

“Uskon, että rooli tulevaisuudessa tulee olemaan toisen kaltainen, koska maailma on globalisoitunut ja markkinat ovat erilaiset. Valtion ja julkisen sektorin kuitenkin kannattaa olla aktiivinen elinkeinopoliittinen toimija, jotta voimme luoda uusia vientiyrityksiä ja menestystarinoita.”

 

“Jos jäämme odottelemaan, että yksityinen sektori hoitaa asian, niin me saamme odotella sitä aika kauan.”

 

Marin liittyy lausunnoillaan pirkanmaalaisten älykköpoliitikkojen seuraan, jossa toisiinsa törmäilevät entuudestaan mm. Marja Tiura (kok), Pia Viitanen (sdp), Jukka Gustafsson (sdp), Veltto Virtanen (ps) ja Mikko Alatalo (maalaispoikaliitto).

 

– – –

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marin-vaantaa-demareita-vasemmalle/V2LKWuak

Sanna_Marin_mediakuva_2_400x

Saatat tykätä myös

PB: Sosialidemokraattien talouskuva hukassa
PB: SDP ja Marinin-Mazzucaton linja
PB: Suomen velkaantuminen jatkuu kuin alkoholistin ryyppykierre
PB: Vasemmistopolitiikka häätää teollisuuden Suomesta