14
touko
2015

PB: Outi Silfverberg (vihr.)

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa pieni vihreä kunnallispoliitikko Outi Silfverberg, joka haluaisi rakentaa lokeille keinotekoisia luotoja helsinkiläisten veronmaksajien rahoilla.

 

Silfverberg on jo tuhlannut tukun yhteistä rahaa teettämällä kaupungin virkamiehillä peräti 32-sivuisen selvityksen, jonka johtopäätösten mukaan Kruunuvuoren sillasta lokeille aiheutuva mielipaha voitaisiin hyvittää 100 – 800 tuhannen euron hintaisella tekoluodolla.

 

Kruunuvuoren silta on vihreiden aloitteesta suunnitteilla oleva silta Sompasaaren ja Laajasalon välille. Silta maksaisi noin 250 miljoonaa euroa, eli neljänneksen keskustatunnelin hinnasta, mutta se pidettäisiin enimmäkseen tyhjänä. Sillalla saisivat ajaa vain raitiovaunut, ehkä yksi kymmenessä minuutissa. Joku voisi kuvitella, että matkoista tulee hieman kalliita, mutta tällaisista hankkeista julkinen raha ei lopu koskaan.

 

kruunuvuorenselän-silta

Kuva HS

 

Selvityksen mukaan lokit voisivat häiriintyä sillasta, mutta kaikki Kauppatorilla käyneet tietävät kyllä, että lokit ovat varsin häiriintyneitä elukoita muutenkin.

 

Päivän Byrokraatti ehdottaa, että jos vihreiden on pakko saada miljoonamonumenttinsa keskelle Kruunuvuorenselkää, keskelle sitä voitaisiin rakentaa näköalatasanne, jolta lokkeja voisi ammuskella. Tulisi sitten sillekin sillalle edes jotain hyötykäyttöä.

 

Asiasta HS:n ohella uutisoineelle Iltasanomille muuten pisteet kyselynsä viimeisestä vaihtoehdosta. “Haluaisin ensin vielä laajemman selvityksen aiheesta.”

 

PB 2015-05-15 lintuluoto IS kysely

*** Iltasanomien uutiseen ***

 

Saatat tykätä myös

PB: Epäiltynä Anni Sinnemäki
Intersektionaalinen feminismi
All Lives Matter
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten

5 vastausta

  1. Ful namn

    Rokkiluoto nyt on ihan täysi kuriositeetti. Rakennettiin rokkiluotoa eli ei, niin silta on liikennehankkeeksi harvinaisen kannattava. Jos sillan rakentamisen ajoitusta ei olisi tyritty (sen pitäisi olla jo rakentumassa), niin tuo olisi maksanut suurimman osan itsestään takaisin jo ihan vain kasvaneina tontinluovutustuloina. Ei sen suhteenole tietysti vieläkään liian myöhäistä . Varsinainen liikenteellinen hyöty on myös varsin maukas, koska silta tuo Kruunuvuorenrannan noin 10-20 minuuttia lähemmäs Kalasatamaa, Helsingin keskustaa, Pasilaa, Etelä-Espoota jne.

  2. Lokki

    “Silta” ei maksa 250 miljoonaa vaan uusimpien arvioiden mukaan 375 miljoonaa. Kun arvio vuodessa lähes tuplaantui, lienee todellinen toteutuva hinta jo miljardin tasoa.