15
touko
2015

PB: Luonnonsuojelulaki

Palkintokomitea ei oikein tiedä, kenelle tässä jakaisi palkinnon – kuuluisiko se vihreille, koko eduskunnalle vai ympäristöministeriön virkamiehille, mutta olkoot vaikka kaikki edellä mainitut edustettuna, kun nimeämme Päivän Byrokraatti -palkinnon saajaksi luonnonsuojelulain.

 

Sisälle kauppaan eksynyttä lintua ei näet saa siirtää ulos, jos kyseessä on rauhoitettu laji. Siihen tarvitaan ely-keskuksen lupa.

 

Luitte ihan oikein ja turhaan tarkastatte kalentereitanne. Nyt ei ole edes aprillipäivä.

 

Lintu saattaa joutua odottamaan ulospääsyä sisätiloissa pitkäänkin, sillä rauhoitusmääräyksistä poikkeamista koskevan hakemuksen käsittely vaatii paljon työtä. Viranomaisenhan on huolellisesti harkittava, miten asiassa kannattaisi menetellä.

 

– Hakemukset pyritään käsittelemään mahdollisimman pikaisesti, priorisointia vaativat hakemukset ensisijaisesti. Hakemuksen käsittely vie vähintään joitakin päiviä, kertoo Pirkanmaan ely-keskuksen ylitarkastaja Susanna Intke.

 

“Tee työtä, jolla on tarkoitus”, mainostaa eräs instanssi työpaikkojaan, ja kyseessä ei ole ely-keskus.

 

Ilmassa tuoksuu taistelu virkamiesten välillä, sillä ely-keskukselle ja luonnonsuojelulaille kumartava kauppias rikkoo samalla härskisti Eviran säännöksiä. Elintarvikehuoneistossahan ei eläviä elukoita sallita, ja kaupassa piipahtava tarkastaja saattaa kääntää oven hymynaaman kurtulle.

Muuten, lukijoille vinkkinä, että kannattaa varmaan käydä kertomassa mielipiteensä näiden kyselyssä:

Aamulehti 12.5.2015

Aamulehti 12.5.2015

Saatat tykätä myös

Intersektionaalinen feminismi
All Lives Matter
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten
PB: Naiskansanedustajat pätevöityvät ministereiksi 13 vuotta nuorempina kuin miehet?

9 vastausta

 1. Jussi

  No mutta jos oikein tiukasti tulkitaan lakia, niin mitä helvettiä tekevät Ihmiseläimet elintarvikehuoneistossa?

  1. johannes goos

   Totta. Mutta meillä kans puutarhaliikkeessä enemmän ja vähemmän asustaa vaikka mitä eläintä/nisäkästä… Eli mitä tehdä? Apua!!

 2. Jere

  Ollee myos elaimen etu, etta se poistetaan pikimmiten koti- tai muista tiloista. Ei ole normal habitat, ja voi kuolla. Lupa menettely kolmena kappaleena on suoraan elaimen edun vastainen.

 3. Moro! mahdoinkohan bongata sut kansakunnan ‘kulutus helvetissä’ joskus iltapäivällä? Parrakas ja sileäpäinen ja kovasti blogin kuvaa muistuttava mies, seurassaan vähän ‘gothic/emo’ tyyppinen nätti nuori nainen?– mansesta nääs

 4. Dec21ellen juliet: your dad lies. never owned a stiletto, unless you count heels. also I do not remember ever actually dating your dad, although I did have a little crush in him. I know we saw a show together, but a few other people were there as well. I remember both he and your aunt. It is true she and I grew up together and were friends.

 5. Sarà che non sei più er ghepardo de 'na vorta…Ghepardo, rispondo in due righe al post di prima e a questo. E se ti imbucassi a cena da qualche vecchio amico, tipo che ti faccio una bella carbonara che sveglia i morti? ;-) Tvb

Kommentoi