21
heinä
2015

PB: Turun lentoasema

Päivän Byrokraatti -palkinto juontaa tällä kertaa varsinaiseen Suomeen, jossa Turun lentoasemalta puuttuu yhä vuonna 2000 säädetyn ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupa. Finavia on hakenut lupaa jo vuonna 2003, mutta sitä ei ole ehditty myöntää, kun on ollut kaikenlaista kiirettä ja muutenkin hirveästi puuhaa.

 

Luvan myöntäminen on Etelä-Suomen aluehallintoviraston hommia, ja he saivatkin tehtyä päätöksen kymmenen vuoden rehkimisen jälkeen vuonna 2013.  Sen jälkeen Varsinais-Suomen Ely-keskus valitti kuitenkin siitä Vaasan hallinto-oikeuteen ja riita siellä on edelleen kesken. Kunhan hallinto-oikeus antaa ratkaisunsa, siirrytään tappelemaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Yleensä riita palautetaan käsiteltäväksi uudelleen alemmassa oikeusasteessa, joten eiköhän tässä vielä mene vuosikymmenen verran ennen lopullisia ratkaisuja. Virkamiehiä ainakin työllistyy, ja se lienee tarkoituskin.

 

Lopputuloksenkin kaikki tietävät jo. Lentoasemaa ei nyt minkään Natura-alueella nähdyn hyppyharakan vuoksi suljeta, ja kun kenttä on muutenkin mainiosti toiminut viisitoista vuotta ilman laissa vaadittua lupaa, leiman puuttuminen virallisesta paperista ei närästäne ketään muuta kuin epätäydellisestä lupapinosta kiusaantuvaa arkistonhoitajaa.

 

Byrokraattisissa virkamiespiireissäkin ongelma tunnistetaan. Finavian ympäristöjohtaja Mikko Viinikainen katsoo, että suomalainen ympäristöbyrokratia työllistää nykyisellään sekä hakijoita että käsittelijöitä aivan liikaa:

 

– Olen sitä mieltä, että joko lainsäädäntöä pitää keventää tai sitten ympäristöviranomaisten resursseja pitää lisätä.

 

Lähiaikoina ongelmaa korjattaneen siis palkkaamalla lisää työvoimaa ympäristöviranomaisiin.

 

Turun Sanomat 20.7.2015

Turun Sanomat 20.7.2015

 

Turun Sanomien artikkeli 20.7.2015

Saatat tykätä myös

PB: Svinhufvud, striptease ja bensapumput
PAB: Virkamies tunnustaa: kiusanteon tarkoituksena Alkon monopolin suojaaminen
PB: Ely-keskus ei periaatteesta maksa laiturista vuokraa, maanomistaja ei periaatteesta vuokraa ilman
PB: Toinenkin tarina pienyrittäjän ahdingosta

2 vastausta

  1. Roope22

    Välillä PB:n antamista palkinnoista väännetään paljonkin ties minkä netsismin takia, mutta tämä jos mikä on aitoa Byrokratiaa isolla Beellä :D!

    100%:sesti ansaittu.