17
elo
2015

PB: Helsinki ja parkkipaikkojen vuokraaminen asunnoiksi

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Helsingin kaupunki, joka perustelee asukaspysäköinnin hinnannostoa sillä, että hinnassa on nyt huomioimatta se saamatta jäävä laskennallinen vuokratulo, jonka kaupunki saisi, jos se vuokraisi parkkipaikat asunnoiksi.

 

“Nykyisellä runsaan 200 euron maksulla katetaan siis parkkipaikan rakentaminen sekä talviauraus, mutta ei sitä laskennallista hyötyä, jonka Helsinki saisi pelkästään markkinahintaisesta pysäköinnistä tai vuokraamalla parkkiruutujen vaatiman tilan asunnoiksi tai liiketiloiksi.” (HS 17.8.2015)

 

Suomalainen ja erityisesti helsinkiläinen asuminen on tietysti ankeaa ja ahdasta, mutta parkkipaikan kokoinen yksiö olisi jopa täällä kohtuullisen japanilaista.

 

Huomaatteko muuten tuon taustalla olevan perusasenteen? Kaikki kuuluu lähtökohtaisesti kaupungille tai valtiolle, ja jos yksilö saa pitää jotain itselläänkin, se on poikkeuksellinen etuus. Mieleen tulee se taannoinen ehdotus verottaa oman asunnon omistamista “ikään kuin asuntotulona”. Nytkin autoilijat ovat parkkipaikkansa maksaneet eri veroina jo monisatakertaisesti, mutta sama palvelu pitäisi silti maksaa kaupungille vielä uudelleen ja uudelleen.

 

Maksun perusteena ei suinkaan ole se, saako maksulle jotain vastinetta, vaan verotettavan maksukyky. Jos jotain on vielä jäljellä, se varmasti puristetaan irti.

 

Tämä palsta kyllä sinänsä kannattaa maksujen perimistä palvelujen käyttäjiltä (jotta niitä käytetään vain tarpeeseen, eikä yhteisiä resursseja tuhlata), mutta nyt tätä periaatetta näytetään sovellettavan vain autoilijoihin. Laitetaan ne maksut kuntoon kaikissa julkisissa palveluissa ja lopetetaan tämä himoverottaminen. Sellaiset palvelut, joista kukaan ei ole valmis maksamaan, voikin sitten ajaa alas.

 

PB 2015-08-17

>> HS uutinen 17.8.2015

Saatat tykätä myös

PB: Malmin lentokentän hävittäminen on absurdin huono päätös
PB: Hernesaaren ruuhkasuma on Jätkäsaari 2
PB: Helsinki haluaa kaventaa Lauttasaaren siltaa, jotta kalastajien perkuujätteille tulee tilaa
PB: Helsingin liikennefarssi saa yritykset pakenemaan

2 vastausta

  1. Janne

    Tämä laskentamalli unohtaa vielä yhden pienen sivuseikan. Asukaspysäköintitunnuksia on myyty reilusti enemmän, kuin mitä vapaita paikkoja on.

  2. Susi Lehtola

    Jaa, Päivän Byrokraatti taitaa samalla meiningillä kannattaa Hitas-järjestelmää, joissa veronmaksajat arpovat joillekin hyödykkeitä markkinahintaa roimasti alemmalla hinnalla.

    Systeemi kusee, koska hinta on liian alhaalla. Parkkipaikkojen kysyntä ylittää roimasti tarjonnan. Kun hintaa nostetaan, saadaan samoissa paikoissa vuodesta toiseen seisovat romuläjät pois, ja paikat tulevat aktiiviseen käyttöön.

Kommentoi