9
tammi
2016

PB: Tanska karkoitti liikaa töitä tekevän opiskelijan

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Tanska, joka karkotti kamerunilaisen opiskelijan Marius Youbin.

 

Pohjoismaissa on käyty paljon debattia siitä, onko ihmisoikeuksien ja perustuslain vastaista karkottaa maasta vakaviin rikoksiin syyllistyneitä ulkomaalaisia. Vahvaa konsensusta on siitä, että ainakaan paljon tappoa lievemmät rikokset eivät karkotusperusteeksi riittäisi. Suomessa kansanmurhaakaan ei katsota riittäväksi syyksi edes Kela-tukien katkaisemiseen. Sdp:n edustajat ovat toistuvasti esittäneet huolensa myös siitä, että esimerkiksi Syyrian sodasta palaavat ISIS-taistelijat eivät vielä toistaiseksi saa Suomessa sotaveteraaneille kuuluvia etuja.

 

Yhteiskuntarauhaa vakavammin vaarantavat teot ovat kuitenkin kokonaan toinen juttu. Tanska karkotti Århusin yliopiston kaikkien aikojen parhaaksi opiskelijaksi väitetyn kamerunilaisen Marius Youbin, koska tämä joinain viikkoina teki opintojensa ohessa 1,5 tuntia liikaa siivoustöitä.

 

Tanskassa opiskelijat saavat tehdä töitä enintään 15 tuntia viikossa, ja katuva Youbi myöntää syyllistyneensä enimmäismäärän ylitykseen muutamina viikkoina. Hän kertoo luulleensa lieventäväksi asianhaaraksi, että vuositasolla työskentely jäi kuitenkin alle sallitun määrän. Poikkeusta ei tietenkään voi tehdä tällaisin perustein vaarantamatta koko systeemin vakautta, joten Youbi saatettiin lentokoneeseen ja häpeälliselle kotimatkalle.

 

Sosialidemokraattiset pohjoismaat rakentuvat keskinkertaisuuden ihannoinnille, eikä tarkoitus suinkaan ole, että kiittämättömät huippuyksilöt tulevat sotkemaan järjestelmää. Jokainen yksittäinen venyminen ja itsensä ylittäminen on muilta pois, sillä niiden myötä keskiarvo karkaa yhä kauemmas huonoimpien ulottumattomiin. Esimerkiksi suhteellisen köyhyyden vastainen taistelu voi onnistua ainoastaan painamalla vertailukohdat riittävän alas.

 

Ymmärrä siis hävetä Youbi, äläkä tule enää brassailemaan kyvyilläsi tänne tasapäiseen pohjolaan.

 

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Koskaan en ole ollut päivääkään töissä
PAB: Irlanti ja Tanska

2 vastausta

    1. Juha Kukkola

      Siksikö, että sosiaalidemokraattinen “onni” saisi kukoistaa eli mädäntää lisää yhteiskuntaa, jossa työnteko ei ole hyve, vaan kuoliaaksi verotettava asia? Niin, mikäs se “sorronyö” sitten loppujenlopuksi onkaan? Sekö ettei vääräuskoisten ruumiröykkiöitä ole Suomeen saatu vieläkään… ja kellokin on jo niin paljon. Sosialististen “niskalaukaushumanistien” suurin huoli ja kirous on se, jos maaassa on rivenkin jäljellä jotain sellaista johon”yhteiskunta ei voi puuttua. Kaikkeahan pitää säännellä, siis aivan kaikkea, paitsi veronmaksajien rahojen luovuttamista sinne, missä sitä vähiten tarvitaan. Eli omille tovereille hyvin kauas tästä maasta ja suomalaisista. Sen jälkeen kun on “istunut toisen perseellä valkeeseen”, voikin patsastella pyhimyksenä siitä korkeasta hyveellisyyden ja inhimillisyyden määrästä, josta voi vain kunnon sosialisti nauttia.

Kommentoi