2
huhti
2016

PAB: Elina Lepomäki kisaan Kokoomuksen johdosta

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon saa Elina Lepomäki, joka vahvisti tänään sen, mitä kaikki jo odottivat tai ainakin toivoivat – hän haastaa Alexander Stubbin Kokoomuksen puheenjohtajuudesta.

 

Päivän Byrokraatin linjoilla oleville uutinen on silkkaa parhautta. Kerrankin politiikassa on keskeisellä paikalla joku, jolla on aitoa halua Suomen uudistamiseksi ja kykyä toteuttaa se. Elinan esittelemä ohjelma on alusta loppuun sarja konkreettisia ja tehokkaita toimenpiteitä, joista palkintokomitean on helppo olla samaa mieltä. Niin myös Elinan ylätason ideologiasta:

 

– Olen klassinen liberaali, ja poliittisen filosofiani voi tiivistää siten, että jokainen ihminen olkoon vapaa elämään oma elämäänsä niin kuin haluaa, ilman että samalla rajoittaa muiden ihmisten vastaavaa vapautta. Tästä periaatteesta voi johtaa kaiken mitä mieltä olen.

 

Kokoomuksen puheenjohtajakisa tulee pyörimään yksinomaan talouskysymysten ympärillä ja Päivän Byrokraatti toivoo, että ehdokkaat altistetaan niistä kunnolliseen väittelyyn. Itse uskaltautuisimme talouden saralta sellaiseen liki kenen tahansa muun poliitikon kanssa, mutta emme Elinan. Hänen talousosaamisensa on ehdottomasti Arkadianmäen kovinta sarjaa.

 

Painakaa tämä päivämäärä mieleenne. Meillä on nyt sellainen hytinä, että Suomen käänne parempaan alkoi tästä.

 

 

 

Lue myös: PB: Alexander Stubb ja talouspoliittinen takinkääntö

 

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Elpymisrahasto
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten
PB: Naiskansanedustajat pätevöityvät ministereiksi 13 vuotta nuorempina kuin miehet?
PB: Ministerien on oltava rehellisiä ja taitavaksi tunnettuja Suomen kansalaisia

Kommentoi