12
huhti
2016

PB: Yhteiskunta kerää kaikilta yhtiöiltä veroja jakaakseen ne takaisin valitsemilleen suosikeille

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa EU, joka tekee jättisijoituksen 47 kasvuyritykseen 14 maasta. Jokainen valittu yritys saa 2,5 miljoonaa euroa tuotteensa saattamiseksi markkinoille.

 

Palkintokomitean päähän ei mahdu, miksi yhteiskunta verottaa kaikkia yhtiöitä voidakseen suosia muutamia valitsemiaan erikoistapauksia. Veroja kun maksavat määritelmällisestikin vain ne yritykset, jotka tekevät tulosta, eli jotka ovat kilpailluilla markkinoilla jo osoittaneet olevansa toimivia ja kannattavia. Tukea taas saavat ne yritykset, jotka ovat hyviä kirjoittamaan hakemuksia.

 

Esimerkiksi Suomessa yritysten maksama tulovero ja yrityksille jaettavat tuet ovat lähes samansuuruiset potit. Jos yritysten tukeminen lopetettaisiin, yritysten verottamisesta voitaisiin luopua kokonaan. Kumman vaihtoehdon luulette aiheuttavan suuremman talousbuumin?

 

Ainoa looginen selitys valittuun menettelytapaan on se, että Euroopan komissiolla on mahdollisesti kristallipallo, jolla he näkevät tulevaisuuteen ja ovat siksi parempia sijoittajia kuin markkinat. Pallo täytynee löytyä myös Tekesiltä, ehkä hieman pienempänä.

 

 

Saatat tykätä myös

Teatiamo Industries avaa puudildojen rahoituspäätöksen taustoja
PB: Yhteisöveron voisi poistaa, jos yritystuista luovuttaisiin
PB: Yritystuet – hetkessä jaettu, mitä pitkään kerätty
PB: Valtiontukea puisille dildoille ja anustapeille

Kommentoi