16
kesä
2016

PB: Poliisihallitus pitää työpaikkojen tulosveikkauksia laittomina

 

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa poliisihallitus, joka tulkitsee arpajaislakia niin ahtaasti, että työpaikoilla tapahtuvat tulosveikkaukset esimerkiksi juuri nyt jalkapallon EM-kisojen peleistä olisivat laittomia. Mikäli veikkauksissa liikkuu raha, vedonlyönnin järjestäminen katsotaan rahapelien järjestämiseksi, ja se taas luokitellaan rahapelien luvattomaksi toimeenpanoksi eli rahapelirikokseksi.

 

Kymppi vetoa, että tätä lakia rikotaan aika paljon.

 

Veikkaamme myös, että lain kunnioitus ei sanottavasti lisäänny sillä, että kieltoyhteiskunta kehittelee ihmisten oikeustajua tiukempia sääntöjä, joita kukaan ei kuitenkaan kunnioita. Odotusarvo tämänkään lain onnistuneesta valvontaprosentista ei näet ole kummoinen. Olemme sitä paitsi valmis lyömään vetoa sen puolesta, että työntekijöiden pelikassa kestää muutaman lantin panostamisen ilman ajautumista uhkapelikierteeseen tai sosiaalisiin ongelmiin. Paitsi ehkä vasemmistoliiton puoluetoimistolla, jonne rulettipöytää ei voitu hankkia, koska toverit olisivat aina halunneet panostaa kaiken punaiselle.

 

Heitämme vähän lanttia, mutta oikeastihan asiassa ei edes ole kyse kansalaisten suojaamisesta, vaan ainoastaan valtion halusta suojella omaa pelimonopoliaan. Veikkauksen, RAY:n ja Fintoton palautusprosentit kun ovat sen verran huonoja, että poliitikoille kyseessä on kuin lupa painaa rahaa. Pelaajalle taas näiden suomalaisten peliyhtiöiden käyttäminen lienee lähinnä merkki puuttuvista matemaattisista kyvyistä (mikä kyllä pätevöittää valtiovarainministeriksi) tai erityisen altruistisesta luonteesta.

 

Kertoimet ovat sen puolella, että tuo monopoli joka tapauksessa pian murtuu, kun internetin kautta kaikki kuitenkin jo nytkin pääsevät paremmille pelimarkkinoille ja sujuvasti voivat lyödä kännykästään vetoa vaikka siitä, kuka kisat voittaa. (Espanja.)

 

PS. Vinkkinä muuten, että tuo Omenahotellien alla oleva hintatarjous on nyt ollut voimassa jo sen verran kauan, että kampanja ei enää välttämättä jatku loputtomiin. Jos olette ajatelleet varata kesälomamatkan hotellit edullisesti, niin todennäköisesti kannattaa hyödyntää linkki nyt, kun se vielä toimii:

 

 

Yle 15.6.2016

Yle 15.6.2016

Saatat tykätä myös

PB: Viranomaiset unohtivat tasapuolisuuden somessa
PB: Turvallisuudesta tulee ylellisyystuote
PAB: Poliisi valvoo tehostetusti koulujen lähellä
PAB: Vihapuhe-käsite on väline sananvapauden rajoittamiseen

Kommentoi