23
kesä
2016

PB: Tukes varoittaa sälekaihdinten naruista

 

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, joka varoittaa sälekaihdinten naruista. Ne ovat kuulemma vaarallisia.

 

Palkintokomitea osoittaa kaiken myötäelon ja osanoton vuonna 2010 sälekaihtimen naruun kuristuneen lapsen perheelle, emmekä halua millään tapaa vähätellä heidän kokemaansa tragediaa. Tosiasia kuitenkin on, että tässä hauraassa elämässä mikä tahansa esine voi muodostaa vaaran. Ilmapallo, ämpärillinen vettä, salmiakkipastilli, ruuvimeisseli, juhannussalko. Kaikilla niillä saa hölmöiltyä itsensä kuoliaaksi, jos oikein huono tuuri käy. Kuolla voi suunnilleen ihan mihin tahansa, eikä tämän seikan kertomiseen tarvita virkamiestä.

 

Kuten Päivän Byrokraatti eilen vastasi Trafille, elämästä ei voi poistaa kaikkia riskejä, eikä aukotonta 100-prosenttista turvallisuutta ole mahdollista saavuttaa kuin korkeintaan työhuoneensa sohvalla nuokkuvan virkamiehen päiväunissa.

 

Kyllä, todellisiin vaaranpaikkoihin on toki syytä puuttua ja järkevät turvatoimet tehdä, mutta jok’ikisen teoreettisen vaaran perässä ei voi juosta. Silloin unohtaa jo elää.

 

Mitäs jos Tukesissa kokeeksi vaikkapa panoksena säästötalkoisiin vapauttaisitte tehtävistään kaihdinten naruista turvallisuustiedotteeksi asti huolehtineen virkamiehen? Hänellä näyttää olevan kovin, kovin pieniä turvallisuusuhkia huolehdittavanaan ja saattaisimme pärjätä myös ilman hänen huolenpitoaan. Ainakin palkintokomitea olisi valmis kokeilemaan, miten käy. Eletään yhdessä vaarallisesti.

 

 

Talouselämä 23.6.2016

Talouselämä 23.6.2016

 

Saatat tykätä myös

PB: Nenäverenvuodon tyrehdyttäminen vaatii tulityöluvan
PB: Tukes

Kommentoi