6
touko
2015

PB: Tukes

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes), joka on määrännyt neljä syöttötuolimallia vedettäviksi myynnistä, koska niiden turvallisuudessa on Tukesin mukaan puutteita.

 

Tukesin listaamia vikoja olivat tuolien epävakaus, raot ja kolot, ja että joistain tuoleista lapsi pääsee Tukesin mukaan liian helposti pois.

 

Ensi kuulemalta asia kuulostanee järkeenkäyvältä, ja turvallisuuden tunnetta hakeva kansalainen on pelkästään onnessaan, että viranomainen valvoo hänen puolestaan. Sitten silmä osuu tuolien kuviin. Siinähän on vuosikymmeniä käytössä ollut klassikkomalli, josta suurin piirtein kaikilla meistä on kokemusta – jopa tuolissa itse istuneena.

Omia lapsiaan Väkisen tuolissa syöttäneet voivat tehdä lastensuojeluilmoituksen itsestään joko vapaamuotoisesti tai käyttäen THL:n sivuilta löytyvää lomaketta.
Omista kokemuksista syntyy mittatikku, jonka avulla voi ymmärtää, että turvallisuushakuisuuden tavoitetaso on asetettu jo epäterveen korkealle. Ei kysymys ole enää aitojen turvallisuusongelmien ratkaisemisesta, vaan valvovan virkamiehen pakosta keksiä itselleen tekemistä ja tehdä toimestaan tarpeellinen. Sama ilmiö toistuu leikkikenttien pehmustamisessa, hyppytornillisen uima-altaan sulkemisessa parikymmentä senttiä liian matalana ja pelastusveneen vaatimisessa avantoon. (Kaikki edellä mainitut tapaukset on asianmukaisin menoin palkittu.)

 

Sana vaarallinen alkaa jo kokea virkamiesten käsittelyssä suorastaan inflaation. Tästä ei tarvitse mennä kuin reilun puoli vuosisataa, ja 2000-luvun alkupuolta muistellaan niinä vaarallisina vuosikymmeninä, jolloin hurjapäät kävelivät kadulla ilman kypärää.

 

 

Perinteinen syöttötuoli vaarallinen?

Perinteinen syöttötuoli vaarallinen?

 

Helsingin Sanomien uutiseen

 

Saatat tykätä myös

Tere Sammallahti: Kokoomus, äkkiä pois vihapuheen harhapoluilta
PB: Kritiikkiä Kokoomuksen vihapuhetyöryhmälle
PB: Tukes varoittaa sälekaihdinten naruista
PB: Nenäverenvuodon tyrehdyttäminen vaatii tulityöluvan

7 vastausta

 1. Utelias

  Miksi meitä kansalaisia pelotellaan kaiken maailman asiolla? Vähän väliä on uutinen että joku makkaran syönti tappaa tai tulee syöpä jostain pehmolelusta.

 2. timo kurki

  Itse asiassa, Suomen lakiin kun taitaa jo polkupyorailijoiden kyparapakko olla kirjattuna, niin olisi ainoastaan loogista, etta myos jalankulkijoille olisi semmoinen pakko olemassa. Kavely kun on n. 50% pyorailya vaarallisempaa puuhaa kilometria kohden laskettuna. Ja pitaisihan nyt herran tahden turvallisuustietoisten kansalaisten huolehtia omasta turvallisuudestaan kayttamalla kyparaa aina kun rohkenee ryhtya kavelemaan.

 3. Kypsä Urpo

  Mielestäni kaikkia 80g /m2 A4 paperiarkkia painavampia taakkoja nostettaessa tulisi pakolliseen varustukseen kuulua selkätuki, näppylähansikkaat sekä koulutettu, valtiollisen tarkastusviraston hyväksymä nostotoimenpiteen valvoja. A4 arkkeja käsiteltäessä pakollisena tulisi olla suojakäsineet, jotteivät paperinreunat pääse viiltämään haavoja sormiin. Asianmukainen lainsäädäntö ja yksityiskohtainen ohjeistus ja valvonta valavat kansaan uskoa yhteiskuntaan ja sen kaikkivoipuuteen, motivoiden väkeä veronmaksuhommiin.

  1. Paperimestari

   80 g / m2 A4 arkki on yksi eniten vammoja vuosittain aiheuttava tuote. Tilastoimattomia paperiviiltoja syntyy työpaikoilla useampi sata joka päivä.

   1. Päivän Byrokraatti

    Nyt kun tätä työpöytääkin katsoo… Löysit tuotteen, jonka kieltämistä tämä palsta ei vastusta yhtään!

Kommentoi