22
syys
2017

Vasemmistolainen RASMUS-ryhmä kerää listaa “valemedioista”. Päivän Byrokraatti auttaa.

Päivän Byrokraatti on seurannut suurella mielenkiinnolla Mikko Mäkelän projektia äärivasemmistolaisella RASMUS-sivustolla. Mäkelä kokoaa aatetovereineen listaa valemedioina pitämistään sivustoista.

 

Mäkelän tarkoitus ei varmaankaan ole julkaista listaansa poliittisesti hyvin arveluttavan RASMUKSEN nimissä, vaan se löytynee myöhemmin joltain Finnwatch-tyyppiseltä, uskottavasti nimetyltä sivustolta.

 

Huvittavana huomiona Päivän Byrokraatti on todennut olevansa päätymässä Mäkelän listalle. Tarjoammekin siksi rasmuslaisille apua heidän projektissaan ja oikaisemme hieman heidän virheellisesti ymmärtämiään käsitteitä.

 

Päivän Byrokraatti ei suinkaan ole mikään “valemedia”, vaan yhteiskunnallisista ja poliittisista asioista kirjoittava ajankohtaissatiiri. Päivän Byrokraatti ei edes pyri itse luomaan tai levittämään uutisia, vaan sen kirjoituksissa tyypillisesti kommentoidaan eri valtamedioissa julkaistuja artikkeleja.

 

Päivän Byrokraatti -sivusto tunnetulla tavalla jakaa nimeään kantavia palkintoja ja ottaa niiden kautta kantaa haluamiinsa puheenaiheisiin. Huumoripitoinen Päivän Byrokraatti -palkinto jaetaan muun muassa erilaisille valtiojohtoisuutta ja holhousta edistäville älyttömyyksille.

 

Päivän Antibyrokraatti -palkinto taas on edellisen vastakohta ja se jaetaan tahoille, jotka vahingossa tai tahallaan yrittävät sysiä Suomea oikeaan suuntaan.

 

Pakinoidemme tyylilaji on ”BBC meets Monty Python”, eli paljon brittityylistä piikittelevää huumoria ajankohtaisista havainnoista.

 

Päivän Byrokraatti edustaa aatesuuntana täysin avoimesti klassista liberalismia ja rakentaa juttunsa yksilönvapauksien, sananvapauden, tasa-arvon ja vapaan markkinatalousyhteiskunnan puolustamiselle. Palstamme tukee samaa aatesuuntaa edustavia ja edistäviä poliitikkoja eri puolueissa.

 

Onnea ja menestystä sinulle Mikko Mäkelä, toivottavasti saat tästä apua listasi kokoamiseen!

 

EDIT: Mikko Mäkelä yhdistettiin saamassamme tiedossa vihreiden samannimiseen kaupunginvaltuutettuun ja eduskuntavaaliehdokkaaseen. Saamamme korjauksen mukaan kyseessä EI ole sama henkilö, vaikka yhdennäköisyyskin on hämäävä. Pahoittelut vihreiden Mikko Mäkelälle virheestämme – korjasimme sen luonnollisesti välittömästi!

 

 

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Epäiltynä Anni Sinnemäki
Intersektionaalinen feminismi
All Lives Matter
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten

20 vastausta

 1. Foobar

  Jos tuo screenshot on tuore, niin Mäkelältä on jäänyt huomaamatta että Rähmispossuna (rauha hänen muistolleen) tunnettu blogisti kuoli yllättäen toukokuussa. En ylipäätään ymmärrä miksi Rähmispossu olisi muutenkaan päässyt valeuutislistalle, sen jutut kun olivat käännöksiä SVT:llä, Aftonbladetissa ja niin edelleen julkaistuista uutisista, höystettynä omintakeisilla mutta äärimmäisen osuvilla sanoilla, esimerkiksi “huimausaine”, “joukkokähinä”, “juksaus”.

  Syystä tai toisesta Mäkelä on unohtanut pahimmat valemediat: Yle, HS, Iltalehti, Aamulehti, Turun Sanomat ja Kaleva.

  1. ceterum censeo

   Tuohan on ansiokasta toimintaa. Helpottaa sellaisten medioiden löytämistä jotka saattavat olla tutustumisen arvoisia. Kun ottaa huomioon jonkun mäkelän vinoutuneen asenteellisuuden ja epäluotettavuuden, hänen listalleen pääseminen on nähtävä mainoksena ja tulkittava suositukseksi.

 2. Päivän Byrokraatti

  Pakko kyllä nauraa itsekin, että on siinä kyllä jotain hirtehistä, kun syytetään “valemediaksi” ja sitten teemme mokan ja yhdistämme listan väärään poliitikkoon! Käsi pystyyn virheen merkiksi!

 3. Janis petke

  Hei miten listalla voi olla perussuomalaisten kansanuutiset. Muttei vasemmiston uutistarjontaa

 4. Mahtavaa kun valemedia julkaisee valeuutisen valemedioista, jossa itse on päässyt mukaan. Tottakai tämä julkaisu on sitten sitä normaalia valeuutisia, jossa väitetään vaikka mitä, joka ei pidä paikkansa. Mikä ironia…. :D

  1. Päivän Byrokraatti

   Kaikella ystävällisyydellä Mikko, sinun kannattaisi varmaankin lukea teksti vielä uudelleen läpi ajatuksella.

   Emme me tietenkään voi estää sinua lisäämästä Päivän Byrokraattia listallesi, mutta kyllä sinä valehtelet silloin tietoisesti lukijoillesi.

   1. ceterum censeo

    “Kaikella ystävällisyydellä Mikko, sinun kannattaisi varmaankin lukea teksti vielä uudelleen läpi ajatuksella”.

    Byrokraatti taitaa panna tuon Mikon nyt aivan liian vaativan haasteen eteen.

  2. Lisätäänpä valehtelijoiden listalle Mikko Mäkelä, ja sen jälkeen mitä tahansa, mitä Mikko Mäkelä sanoo (mukaanlukien se, etteikö hän muka olisi valehtelija) on valehtelua.

   Onko ihan pettämätön logiikka!?

   1. Maurizio

    No mutta eihän Mikko niin voi tehdä. Se kun on paremmiston valehtelua paremman maailman puolesta.

 5. Jorma

  Hahah. Vai että persujen äänenkannattaja Suomen Uutiset on valemedia mutta sitten tämä vasemmistoliiton Kansan Uutiset ei ole?

  Ei sillä, tässä vähä listaan lisää:

  HS Lehti
  IS Lehti
  IL Lehti
  AL Lehti
  Uusi Suomi
  Demokraatti
  Nykypäivä
  Verkkouutiset

  ja sit ne kaksi pahinta: Vihreä Lanka ja Kansan Uutiset

  1. nyrkkirauta-pete

   Suomen Uutiset ei ole Julkisen sanan neuvoston jäsen. Nuo kaikki muut Kansan Uutiset mukaanlukien ovat. Näin ollen Suomen Uutisia voidaan pitää valemediana, koska se ei pysty ottamaan vastuuta julkaisuistaan.

 6. Trumpester

  Mäkelä näyttää noin kuvan perusteella ihan tolkun mieheltä, joten luulenpa tuosta tulevan arvostettavan hall of fame – listan, josta kukin osallinen saa himoitun “Approved by Rasmus” – merkin laitettavaksi sivustonsa ylälaitaan.

  1. Rainer Bergman

   Millään mitä Mikko Mäkelä tekee ei ole mitään väliä. Rassukka on sen verran ‘vaikuttaja’ että hänellä on kokonaiset yksi (1) Twitter-seuraaja. Sekin on varmaan hänen äitinsä (kysyin asiaa äidiltään mutta äidillään oli suu täynnä joten oli vaikea saada selvää).

 7. Päivän Byrokraatti

  Poistettu loukkaava viesti. Pidetään keskustelu asiallisena. Edes rasmuslaisia ei solvata.

 8. Veijo Hoikka

  Näkisin tuon rasmussukan Päivän Byrokraatille antaman huomionosoituksen suoranaisena kunnianosoituksena, minkä tämä blogisivusto ansaitseekin! Ei noiden rasmujen listoille valemitättömyydet pääsekään, ks. Jorman lista niistä.

 9. Hölmöjä taas höynäytetään

  Onko muuten tietoa miten Rasmus ja rasmuslaiset suhtautuvat George Soroksen rahoittamaan Antifaan? Antifa ainakin ajaa samoja asioita kuin Rasmus ja USA:n vapaamuurari eliitti, joten mielenkiintoista olisi tietää Rasmuksen kanta asiaan.

  1. nyrkkirauta-pete

   Antifa on antifasistien verkosto, jonka ainoa tehtävä on vastustaa fasismia. Se ei siis varsinaisesti aja mitään asiaa. Lisäksi olen hyvin kiinnostunut tietämään, miten George Soros rahoittaa Antifan kaltaista liikettä, joka ei ole mitenkään järjestäytynyt? Käykö joku Antifan rahastonhoitajaksi esittäytyvä henkilö hakemassa siltä säkillisen rahaa, jonka tämä sitten tasaa maailman antifasistien kesken? Vai miten tuo homma toimii?

Kommentoi