9
joulu
2017

PAB: Salaisen Facebook-ryhmän jäsen vahvisti PB:n paljastuksen todeksi: “Lapset ja Alpakat” oli pelkkä propagandajuoni

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon saa tuottaja/DJ Heikki Eskola, joka vahvistaa todeksi Päivän Byrokraatin paljastuksen, jonka mukaan nimellä ”Suomen 100-vee synttärit Töölössä” kulkenut tilaisuus ei ollut mikään aito lastenjuhla, vaan tapahtuman ainoa todellinen tarkoitus oli estää 612-kulkueen pääsy Töölöntorille, käyttämällä lapsia kilpinä – melkein kuin ISIS-tyyliin.

 

Päivän Byrokraatti paljasti tämän jo 5.12.2017 kertomalla, että kyseessä oli vastamielenosoitus, jolle keksittiin propagandatarkoituksessa pehmoiselta kuulostava teema aivan viime hetkillä. Päivän Byrokraatin havainto herätti valtavaa huomiota sosiaalisessa mediassa, ja käynnisti väittelyn tilaisuuden tarkoituksesta suuntaan ja toiseen.

 

Eskola kertoo tulleensa asian kanssa julkisuuteen, koska on pettynyt tovereidensa moraaliin. Vasemmistolaisten toimittajien ystävällisellä tuella valtamedia täytettiin koko viikon ajaksi otsikoilla tyyliin ”natsit syrjäyttivät lapset ja alpakat”, vaikka todellisuudessa kyse oli PB:n kertomalla tavalla Aleksi Pahkalan punomasta propagandajuonesta.

 

Eskola kertoo blogissaan kuvakaappausten kera olleensa mukana Aleksi Pahkalan salaisessa facebook-ryhmässä nimeltä ”Peli Poikki! -jengi”. Kyseisessä ryhmässä Pahkala kuvaa saamansa idean 16.11.2017, eli päivää ennen ”Suomen 100-vee synttärit Töölössä” -facebook-sivun perustamista:

 

”Hey ho,

 

updatea mun osalta mm. pernatsi-hommaan ja muutenkin itsenäisyyspäivän juttuihin Helsingissä.
Henkilökohtaisesti olen miettinyt, että kaiken huomion keskittäminen pois 612- ja ”kohti vapautta” (lol) -miekkareista voisi olla paras keino ignoorata äärioikeiston hommat täysin ja kiinnittää median ja muun jengin huomio ihan muuhun. Poliisi tullee ohjaamaan molemmat miekkarit ihan muualle kuin miekkareilla on tarkoitus mennä.

 

Lapsille ei ole oikein ollut mitään kunnollista vielä tarjolla, siksi ”huolestuneet töölöläiset” -ryhmä yrittää pikakaistalla varata Töölöntoria hyvän tuulen tapahtumaan klo 17-20, jonne tulee alpakoita halittavaksi ja kaikkea muuta söpöä. Silloin Töölöntorilla ei voi kokoontua mielenosoitukseen.

 

Alpakkakontakti on jo kaiketi, mutta ehkä tarvitsisimme jos saadaan tori varattua lastentapahtumalle, niin hieman puuhakäsiä ideointiin. Vahingossa taitaa tosiaan olla samaan aikaan, kun 612-marssi olisi kokoontumassa, mutta mikään vastamielenosoitus tämä ei ole – haluamme Töölöön kivaa lapsille ja alpakoita halittavaksi jengille.

 

Älkää pliis vielä kertoko näistä asioista julkisesti, mutta kommentoikaa ihmeessä. Tähän alle. Minä ja muutama muu olemme miettineet, että ignoraus voisi olla natseille pahinta lääkettä tänä itsenäisyyspäivänä.”

 

Tilanne eteni siis juuri Päivän Byrokraatin arvioimalla tavalla, vaikka Ylen toimittajan asiaa epäillessä Pahkala vielä valehtelikin tälle, ettei muka edes tiedä missä ja milloin 612-kulkueen oli määrä kokoontua.

 

Päivän Byrokraatti tiesi Pahkalan puhuvan muunneltua totuutta, sillä palkintokomitean hallussa oli muun muassa kuva-aineistoa Pahkalan osallistumisesta 612-kulkueen vastamielenosoituksiin vuosina 2015 ja 2016. Nämä molemmat vastamielenosoitukset päättyivät mellakoihin, ja vuoden 2015 vastamielenosoituksesta poliisi otti kiinni yli 130 vasemmistoaktivistia. Lisäksi Päivän Byrokraatti oli hankkinut Viestintävirastolta tiedot, jotka osoittivat, että Pahkala on vastamielenosoitusten kampanjasivun pernatsi.fi haltija.

 

Raskauttavasta todistusaineistosta huolimatta valtamedioiden toimituskunnat eivät halunneet kyseenalaistaa Pahkalan kertomaa, vaikka syytä skeptisyydelle olisi ollut. Pahkala jäi jo aiemmin tänä vuonna kiinni valehtelusta medialle esittäessään paikkansapitämättömästi, että turvapaikanhakijoiden palautuslennoilla Afganistaniin olisi ollut mukana myös pieniä lapsia. Myös Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö joutui tuolloin pyytämään anteeksi levitettyään Aleksi Pahkalan valheita.

 

Helsingin Sanomien NYT-liite kävi Päivän Byrokraatin artikkelin jälkeen jopa aggressiiviseen vastahyökkäykseen ja leimasi ylimielisessä kolumnissaan esitetyt epäilyt naurettaviksi “salaliittoteorioiksi”. Näihin moitteisiin yhtyi vasemmisto laajasti läpi sosiaalisen median. Epärehellinen naureskelu näyttää käyneen Eskolan hermoille:

 

”En tiedä miksi sitä ei voitu rehellisesti sanoa median kysyessä asiasta. Medialle valehtelu ei ole minulle vielä niin iso ongelma, että viitsisin siihen puuttua. Se vasemmiston naurettava ja lapsellinen rehvastelu, mikä sen seurauksena lähti käyntiin ympäri somea, ja mikä ei vieläkään ole loppunut, on se mitä en siedä.”

 

Eskola osoittaa suoraselkäisen luonteensa kommentoimalla juonta suhteellisen tylysti:

 

”Alun perin en halunnut tehdä yhtään mitään asialle. Tiesin totuuden, mutta aioin pitää sen omana tietonani. Seurasin omassa somekuplassani olevia vasemmistolaisia kuten ihmiset, jotka somea käyttävät tekevät. Suureksi ärsytyksekseni huomasin, että nämä vasemmistolaiset rupesivat pian jauhamaan alpakoista kuin tämä maailma ei muuta olisikaan kuin yhtä isoa alpakkaa.”

 

”Olen vasemmistolainen ja minusta on vastenmielistä se valheellisuus mille tämä koko alpakkaskeida perustuu, ja koska se ei katoa silmistäni vaan tätä samaa meemiä toistetaan eri muodoissa joka ikisessä somefeedissä mitä olen viitsinyt seurata, on minun pakko tehdä asialle jotain. En yksinkertaisesti siedä sitä että vasemmistolainen aate loataan valheilla, tietämättömyydellä, opportunismilla ja puhtaalla typeryydellä, Eskola jatkaa.”

 

Me nostamme sinulle, Heikki Eskola, hattua. Ei ole helppoa olla ainoa rehellinen huonossa seurassa.

 

Sen sijaan syyttävän sormen Päivän Byrokraatti osoittaa totuusmediaksi itsensä nostaneeseen valtamedian suuntaan. Ei ole millään tapaa liioiteltua tai kiihkoilua todeta, että perinteisen median toimitukset ovat yhä kasvavissa määrin poliittisesti asenteellisia ja katsovat sormien välistä valheita, jos ne vain sattuvat sopimaan toimittajan maailmankuvaan. Valtamedia ei tee sitä faktojentarkistusta ja neutraalia toimittajantyötä, jota se väittää tekevänsä, vaan päinvastoin se usein syyllistyy juuri sellaiseen mielipiteenmuokkaukseen, josta samalla syyttää muita tahoja.

 

Eikä kyse ole todellakaan ensimmäisestä kerrasta. Tämän jutun kirjoittaja on toiminut kauan sitten edunvalvontatehtävissä muun muassa ydinvoimakampanjassa, ja huomannut jo tuolloin, kuinka paljon erilaiset vasemmistohenkiset, ympäristö- ym. järjestöt valehtelivat täysin tarkoituksellisesti. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta media suhtautui disinformaation levittämiseen sallivasti, eivätkä toimittajat koskaan tukistaneet ydinvoiman vastaista kampanjaa räikeistäkään faktavirheistä – ei edes silloin kun sama valhe toistettiin kymmeniä kertoja peräkkäin. Sen sijaan ydinvoiman kannattajilta edellytettiin täydellistä erehtymättömyyttä, ja mitättömistäkin pikkuvirheistä nostettiin valtava meteli.

 

Meillä on muistutus teille, valtamedian päätoimittajat. Lukekaa alta julistus, jonka olette itse tehneet 1.3.2016. Siinä te kerrotte: “Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin. Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme.” “Otamme jatkossakin vastuun julkaisemistamme uutisista ja niiden oikeellisuudesta, ja vastaamme myös toimitustemme tekemistä virheistä ja niiden korjaamisesta.”

 

Nyt tehkää niin kuin olette luvanneet, ja kertokaa, mikäli toimituksistanne ei löydy peiliä itsetutkiskelua varten. Päivän Byrokraatti mielellään toimittaa sellaisen.

 

– – –

 

Edit 9.2.2017: Yle on oikaissut uutistaan 9.12.2017 kello 14.53 seuraavasti: “Aiemmin jutussa väitettiin Pahkalan väittäneen, ettei hänellä olisi käynyt mielessä, että Töölöntorilla järjestetään lastentapahtuman aikaan 612-kulkue. Tosiasiassa näin sanoi tapahtuman toinen järjestäjä.”

 

 
 

 

Linkki Heikki Eskolan blogiin

 

 

Mtv3.fi 4.4.2017

 

Helsingin Sanomien NYT-liitteen kolumni 5.12.2017

 

Valtamedioiden päätoimittajien yhteinen julistus 1.3.2016

 

Saatat tykätä myös

PB: Vasemmistohallituksen arvostelu on vihapuhetta?
PB: Pakolaispolitiikka
PB: Epäiltynä Anni Sinnemäki
Perinteisen median kipuilu jatkuu

5 vastausta

 1. Veijo Hoikka

  No nyt meni palkinto heppoisin perustein. Tulipunainen kommunisti kertoo totena asian, joka on todette vakuuttavasti todeksi totuusmediassa jo aiemmin. Joku viisas sitä paitsi on todennut, että älä koskaan luota henkilöön, joka on joskus ollut kommunisti. Katsotaan, mikä juoni takaa paljastuu…

 2. anonym

  Valtamedia on se valemedia. Se, että JSN ja päätoimittajat sallivat toistuvasti omaan maailmankuvaansa sopivan valheellisen propagandan on todiste valtamedian jatkuvasta valehtelusta ja tarkoitushakuisesta propagandasta. Tämä toiminta laittaa kaikki valtamedian uutiset kyseenalaiseksi.

 3. ceterum censeo

  Kupletin juoni näyttää kehittyneen valehtelusta selittelyyn. Kun ensin revitellään koko sivun leveydeltä noita öyhötysjuttuja ja sitten jäädään kiiini housut kintuissa, paikkansa pitäviä tietojakin alkaa hiljaa tihkua erilaisin selittelyin höystettynä. Mutta kaksi on joukosta poissa.

  Ensimmäinen on tietysti se, että tuo yletön natsi-leiman viljely ei tunnu toimittajia yhtään hätkäyttävän vaikka perustelut ovat kovasti huteralla pohjalla. Kai siellä kolkueessa oli muutama osallistuja, joita voi perustellustikin kutsua natsiksi, mutta valtaosaan tuo luonnehdinta osoi hyvin huonosti, jos lainkaan. Ehkä toimittajatkin alkaisivat reagoida perusteettomaan solvaamiseen, jos heitä ryhdyttäisiin systemaattisesti luonnehtimaan roistoiksi. Ei se olisi yhtään sen loukkaavampaa tai huonommin perusteltua kuin heidän nykyinen natsittelunsa.

  Toinen oli se, että heitä ei tippaakaan hätkähdyttänyt se oleelisin asia, eli pyrkimys kokoontumisvapauden sabotointiin. Kokoontumisvapaus kuten sananvapauskin on demokratian kulmakiviä. Jos hyväksytään niiden rajoittaminen ja vahingoittaminen pelkästään antipatioden perusteella, ollaan erittäin vaarallisella tiellä. Sillä tiellä, jota kulkivat niin Hitler kuin Lenin ja Stalinkin.

 4. Nopeus Rajoitus

  VihapuheFM:ssä kerrottiin Aleksi Pahkalan saaneen Tukkutorin päätöksen Töölöntorin vuokraamisesta jo 16.11.2017.
  Normaalisti lupien saannissa mennee noin 30 päivää.