20
tammi
2020

Käytöstapoja, perkele

Päivän Byrokraatti kehotti eilen illalla kaikkia panemaan jäitä hattuun: jotkut aktivistit ovat ilmeisesti yrittäneet kaataa silakkaliikkeen facebook-sivut massoittain tehtailluilla vihapuheilmiannoilla, ja mikä vielä paljon pahempaa, jotkut kiusaavat liikkeen perustajaa Johannes Koskea hänestä tehdyillä lastensuojeluilmoituksilla.

 

Tuo on käsittämättömän vastuutonta puuhaa, ja voi aiheuttaa perheelle ja lapsille peruuttamatonta vahinkoa.

 

Vetosimme omiin lukijoihimme, että ainakaan kukaan heistä ei lähtisi tähän mukaan. Ei silakkaliikkeestä ole kenenkään tarpeen pitää (emmekä pidäkään), mutta ei sanan- ja mielipiteenvapautta puolusteta tukahduttamalla sitä toisilta, eikä todellakaan tekemällä tuollaisia alhaisia törkytemppuja.

 

Muistakaa aatteemme ohjenuora: “En ehkä hyväksy mielipidettäsi, mutta puolustan kuolemaani asti oikeuttasi ilmaista se.”

 

Yllättäen jotkut lukijoista suuttuivat PB:lle siitä, että puutuimme perseilyyn “suvakin” ollessa kohteena, mutta emme aiemmin, kun “kansallismielistä” on kiusattu vastaavasti. Ehkä olisi pitänytkin, mutta tuskinpa menestys olisi ollut kovin suurta. Vasemmistoanarkistit harvemmin ovat vastaanottavaisia PB:n mielipiteille. Ennemminkin vetoomuksemme olisi voinut jopa pahentaa tilannetta.

 

Saattaa olla, että “kansallismielisellä” puolella PB:n sanoilla (vaikka emme varsinaisesti kansallismielisiä termin nykyisessä käyttötarkoituksessa itse olekaan) on enemmän painoarvoa, ja joku ehkä ottaa sanomastamme vaarin.

 

Nyt kun vetoomuksemme kuitenkin lähti viraaliksi myös vasemmalla, osoitamme nämä sanat myös sinne.

 

Kehotuksemme koskee nimittäin aivan kaikkia: riehunnan pitää vihdoin loppua ja käytöstapojen löytyä. Some-kansan polarisaatio ja törkeyksien heittely on lähtenyt aivan lapasesta.

 

Tilanteen korjaamiseksi riittää, kun kaikki palauttelevat mieleen, miten käyttäydyttiin ihmisiksi ennen somea. Skarpataan kaikki yhdessä, kunnioitetaan myös eri mieltä olevia ja ennen kaikkea pistetään aluksi oma käytös kuntoon. Kunhan kaikki tekevät niin, niin se on siinä.

 

Hyvänmielistä viikkoa kaikille – ollaan ihmisiksi!

 

PB

 

28 vastausta

 1. Vexi P.

  Eiköhän silakkaliike saa ohjeensa ulkomailta johdetusta sardiiniliikkeestä. Eivät edes ymmärrä olevansa ohjauksen alla, vaan luulevat keksineensä itse jotain ainutlaatuista. Luulisi suomalaisten olevan niin fiksuja, että erottaisivat tällaiset ulkoa johdetut “meidän mielipiteet” kaukaa.

 2. Frost

  Olisi saattanut tämäkin kehoitus langeta hedelmällisempään maahan jos aikaisempi hiljaisuus ei niin selkeästi alleviivaisi eri ryhmien epätasavertaista kohtelua tässä asiassa. Vastaavanlaatuinen kommentti PB:lta koskien tätä vasemmiston parempaa väkivaltaa ennen kuin kohdelistalle joutui myös vasemman laidan edustaja olisi antanut sen tunteen, että tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää ketään kohtaan. Nyt vaikutelma on eri. Se, miten tuomittavana PB oikeasti pitää tällaista toimintaa sen kohdistuessa kansallismielisten ryhmään on oma asiansa jota ei kukaan muu kuin PB itse voi täydellä varmuudella tietää, mutta ulkopuolisen silmiin tilanne ei varsinaisesti näyttäydy kovin kauniina.

  Yleisönä PB:llä kuitenkin on myös se aikaisemmin (ja edelleen) häirinnän kohteena ollut ryhmä, jolle tuen osoittaminen olisi ollut merkityksellistä. Eikä tässä puhuta mistään kaukaisen menneisyyden pahoista teoista. Itse silakkaliikekin on masinoinut ties minkälaisia massaraportointikampanjoita ja onnistunut poistattamaan esim. useita youtube-kanavia, ja mm. yrittänyt palvelunestohyökkäystä ylilautaa kohtaan. Se ettei silakoiden tekninen osaaminen riittänyt DDOSin tehokkaaseen toteuttamiseen ei varsinaisesti ole mikään lieventävä asianhaara.

  Mikään näistä Koskea kohtaan väitetysti käytetyistä häirintäkeinoista ei ole ensimmäistä kertaa käytössä, ainoastaan kohde on nyt tavanomaisesta poikkeava. Lasujakin on tehtailtu eräitä kansallismielisiä toimijoita kohtaan jo vuosikaudet. Näistä kuitenkin vaietaan varsin tehokkaasti, mikä on omiaan antamaan kaikille sen kuvan että toiminta nauttii vähintäänkin hiljaista hyväksyntää. Ja nyt sitten tämä jyrähdys kertoo kaikille, että kyseinen touhu on ok niin kauan kun se kohdistuu vain tiettyyn ryhmään ja voidaan vaieta kuoliaaksi.

  Nytkin tuon aiemman – ja varsin runsasmittaisen ja vuosia kestäneen – sikailun tuomitseminen tuli vasta kun twitter-ketjussa sitä usean ihmisen toimesta kyseltiin. Mitäpä muuta tekään olisitte siinä tilanteessa voineet sanoa, kun vastausta oikein ketjussa lypsettiin? “Joo, kyllä PB suvaitsee kansallismielisten ahdistelun, mutta vihervasemmistoa on suojeltava”? Tietenkin siinä vaiheessa teidän oli pakko sekin tuomita.

  Edellenkin, en minä väitä etteikö tuo olisi ihan oikeasti teidän mielipiteenne, mutta selkä seinää vasten annetuilla lausunnoilla nyt ei yksinkertaisesti vaan ole samaa painoarvoa, kuin sellaisilla jotka on annettu spontaanisti ilman painostusta ja kyselyä.

  Ei tällainen käytös ja keskustelukulttuurin kärjistyminen mitään hyviä asioita ole, mutta valitettavasti vaan nämä ulostulot tässä asiassa ovat lähinnä sementoineet sen käsityksen että jopa PB:lla on eri kriteerit eri ryhmille, mikä on omiaan aiheuttamaan lähinnä katkeruutta keskustelun yhdellä laidalla ja omahyväisyyttä ja riemua siellä toisella.

  1. Päivän Byrokraatti

   Tuohon on jo otettu tekstissä kantaa: “Ehkä olisi pitänytkin, mutta tuskinpa menestys olisi ollut kovin suurta. Vasemmistoanarkistit harvemmin ovat vastaanottavaisia PB:n mielipiteille. Ennemminkin vetoomuksemme olisi voinut jopa pahentaa tilannetta.”

   1. Frost

    Se, että vasemmistoanarkistit eivät PB:n ulostuloista olisi välittäneet ei mielestäni ole ollut validi syy olla tilannetta kommentoimatta. Kuten tuossa juuri totesin, olisi ollut järkevää kommentoida tilannetta jo senkin takia, että se ryhmä jonka PB:kin myöntää kuuntelevan PB:n sanomisia tarkemmin kuin vasemmisto olisi kokenut saavansa tukea tässä asiassa myös sellaisilta tahoilta jotka eivät varsinaisesti identifioi itseään kansallismielisiksi. Nyt ainoat, jotka kansallismielisten ahdistelusta ovat spontaanisti puhuneet ovat itsekin kansallismielisiä, mutta vasemmiston ahdisteluun puuttuvat kaikki. Ei tämä nyt varsinaisesti kovin tasapuoliselta näytä.

    Jos PB olisi asiaa kommentoinut, menestys vasemmiston parissa olisi tuskin ollut järisyttävä, mutta ahdistelun uhreille se olisi saattanut merkitä paljonkin.

    Tehtyä ei saa tekemättömäksi ja tässä kyseisessä asiassa tilanne on mitä on, mutta ehkäpä seuraavan asian kohdalla kannattaa miettiä myös sitä, että jos vääryyksiin haluaa ylipäätään puuttua, olisi hyvä aloittaa vääryyden kutsuminen vääryydeksi jo silloin kun ainoastaan kohde saattaisi puuttumista arvostaa vaikka tekijä ei PB:n mielipiteistä piittaisikaan. Uskottavuus kritisoida jonkun toimia olisi parempi jos yleinen kokemus olisi, että kaikki uhrit ovat yhtä lailla tärkeitä ja kaikki pahantekijät yhtä vahvasti kritiikin kohteena.

    1. Haerski

     Mitä hemmetin neiteilyä tämä nyt on? PB ilmoitti päivänselvästi, että vaatimus käytöstapojen noudattamisesta koskee myös vasemmistoa, mutta nyt se ei enää kelpaa, koska tuli ilmeisesti liian myöhään? Jotain peruuttamatonta vahinkoa on siis täytynyt tapahtua tässä välissä. Mitä ja kenelle?

     PB:n tarkoitus ei myöskään varmasti ollut alkaa tässä mitään jaxuhaleja jakamaan suuntaan taikka toiseen, vaan yksinkertaisesti muistuttaa lukijoitaan käytöstavoista, jotta nämä eivät lähtisi pönttöilyyn mukaan. Nyt tämä muistutus on laajennettu myös vasemmistolle. Mikä vielä mättää?

     P.S. “Tehtyä ei saa tekemättömäksi” kuuluisi kyllä ilmiselvästi kääntää tässä tapauksessa muotoon: “tekemätöntä ei saa enää tehdyksi”. Niinhän se näyttää menevän molemmissa äärilaidoissa, että jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan.

     1. Frost

      Eli et näe mitenkään ongelmallisena sitä, että tismalleen sama asia tuomitaan jyrkin sanakääntein ja välittömästi yhden osapuolen kohdalla, ja toisen kohdalla katsellaan toiseen suuntaan niin kauan kuin vain on mahdollista ja sitten kysyttäessä todetaan, että juu ei tuo ehkä näinkään päin ihan kivaa ole? Vuosia jatkuneeseen kuvioon puututaan vasta sitten kun ahdistelua enemmän harrastava ottaa kerrankin vastapalloon? Mukava tietysti saada esimerkkiä siitä, miksi tämä yhteiskunta on millainen se on – joidenkuiden moraalinen kompassi tuntuu näyttävän omituisiin suuntiin. (Kiva muuten että aloitit henkilökohtaisuuksiin menemisellä, eipä ole tarvetta ottaa sinua yhtään sen vakavammin.)

     2. Haerski

      Jos kyseessä olisi joku oikeudellinen taho, niin kyseessä olisi ongelma, mutta että jollain harrastelijamedialla olisi joku velvollisuus asioiden tasapuoliseen käsittelyyn…? Asioita menee ihmisiltä ohi ja aina ne ei välttämättä yhdessä hetkessä tunnu ylittävän uutiskynnystä, ennen kuin ne raahataan jotain kautta kotiovelle ja niihin on pakko ottaa kantaa. PB ei ole mikään kansallismielinen media, kuten varsin hyvin tiedät, joten heiltä on aika turha odottaa sen kuplan syvällistä käsittelyä tai edes tuntemusta. Nyt asia tuli vain ns. kotiovelle viime aikaisten silakoita käsitelleiden kirjoitusten kautta ja he kokivat tarpeelliseksi muistuttaa lukijoitaan käytöstavoista. Ei sen kummempaa.

      Kun homman ydin edelleen näyttää olevan vain se, että PB ei ottanut kantaa _ajoissa_, niin enpä vieläkään keksi tälle outragelle parempaa adjektiivia kuin neitimäinen. Halutaan vain pitää kiinni omasta mielipahasta, vaikka oma ennakkoasenne on jo osoitettu vääräksi. Näiden kommenttien perusteella voisi melkein luulla, että PB olisi ollut jotenkin kansallismielisten häirintään osallisena.

 3. Bogreol

  On ihan asiallista muistuttaa käytöstavoista kun törkeällä toiminnalla aiheutetaan haittaa perusteettomasti, mutta eiköhän muistutus olisi ennemmin paikallaan silakkaliikkeeseen päin. Tästä tulee lähinnä mieleen fiksumman osapuolen toruminen “Te olette aikuisia, teidän tulisi pystyä parempaan”, koska silakoiden lapsellinen leimasanoja viljelevä kansallismielisten kimppuun käyminen lienee se laukaiseva tekijä, jos toiselta puoleltakin alkaa tulla lunta tupaan. Niin huvittava (siksi varmaan helposti pilailun kohde) kuin silakkaliike onkin, ei sen jäsenten vanhemmuutta pelkästään liikkeeseen kuulumisen vuoksi tule kyseenalaistaa.

   1. Bogreol

    Fiksu toki kääntää toisenkin posken lyöntiä varten, mutta jatkuvalla ryöpytyksellä on joskus inhimillisiä itsehillintää heikentäviä vaikutuksia, joista mahdollisesti kärsii niihin syyllistyvä enemmän kuin kohde, koska tietää tehneensä väärin. Silakkaliikeessä taas ollaan oikeaoppisesti hyviä, eikä omassa toiminnassa nähdä mitään väärää, erimielistä voi pyörittää miten mielii. Utopia antaa oikeutuksen.

 4. Timpuri Numento

  Kaverin puolesta kyselen.

  Onko Päivän Byrokraatti sillä kannalla, että pitää ottaa vain kaikki iskut vastaan ja vinkua uhrina ?

  Kuinka paljon pitää ottaa turpaan ja kuinka kauan, että vastapuoli lopettaa ?

  Sitte sellanen juttu vielä, että auttaako se, jos pyytää anteeksi väärää mielipidettään jonka johdosta on jo menettänyt työpaikan, lapset on viranomaisilla, vaimo ottanut eron, kavereiden nurkissa asunnottomana ja rahattomana?

  Hyvät käytöstavat on vielä jäljellä mutta ei niistä ole toistaiseksi apua ollut, perkele !

  Yst.vast kaverilleni pyydän lähettämään antamaani e-mailiin tai voi PB ilmaista kantansa julkisestikin. Kiitos.

  PS. Emme pidätä hengitystämme odotellessa.

  1. Päivän Byrokraatti

   Ei tarvitse ottaa tyynesti iskuja vastaan. Kyllä niitä tulee kuule tännekin ihan riittävästi. Mutta ei tarvitse myöskään vajota itse yhtä alas. Laitavasemmisto toimii kuvottavalla tavalla, mutta he ovat marginaalia. Ei marginaali mitään koskaan päätä. Jos haluat toimia tavalla, jonka enemmistön muodostavat tolkun ihmiset hyväksyvät, et lähde tuolle tielle, vaan pysyt itse jollain hieman korkeammalla moraalisella tasolla.

   1. Timpuri Numento

    Kuvottavalla tavalla toimivalla laitavasemmistolla ei ole käytöstapoja joita peräänkuulutat.
    Miten voit huudella sellaisen perään jota ei ole ?
    Tai voit toki, mutta nämä laitavasemmiston tyypit nauraa sulle.

    Korkeamman moraalin tason määrittää kuka ?
    Anteeksi nyt vain, mutta menet sellaiselle harmaalle alueelle, että kuulostat vähämieliseltä tylsimykseltä.

    Tällä kirjoituksellasi pyrit asettumaan moraalin vartijaksi siihen keskelle, ei kenenkään maalle.
    Asiat vain on tässä ko. tapauksessa ajaneet ohitsesi oikealta ja vasemmalta. Ehkä et ole huomioinut kaikkea ?

    Odotitko tilanteen jatkuvan loputtomana keskusteluna keskustelusta jota on jatkunut jo 90-luvulta lähtien kummankin osapuolen jaksaessa jankuttaa kuulematta toisiaan. Ei se niin mene.

    Pahoittelen, ettei asioita ole saatu ratkaistua järkevällä tavalla maan ja kansan yhteiseksi eduksi. Ilkeyden monopolin on joskus murruttava. Se ei enteile hyvää mutta niin olkoon. Huutele käytöstapoja ja moraalia taas kun pöly on laskeutunut, se sopii byrokraatille, ei väärinkohdelluille kansalaisille.

 5. Haerski

  Kovasti tulee nyt “mut ku Pena löi ensin” -argumenttia. Tämä on jotain mitä saattaa kuulla lasten suusta välituntikahakan jälkeen, mutta aikuisten ihmisten kesken ei mene enää läpi. Jokainen pitää lähtökohtaisesti huolen omasta käytöksestään olkoon muut kuinka lapsellisia tahansa. PB on tässä oikeistolaisia arvoja kannattavana mediana tietyllä tavalla omallakin maineellaan mukana ja siksi oman lukijakunnan oikaiseminen tällaisessa asiassa on vähän tärkeämpää, kuin lähteä ensin ojentamaan naapurin lapsia.

  Sillä kun ei olisi tarkoituksenmukaista vaikutusta. Jos omat kakarat ottaa juuri mutapainimatsia naapurin kakaroiden kanssa, niin menisittekö asiaan puuttumisen sijaan koputtelemaan naapurin ovelle, että teidän kersa muuten aloitti, mitäs ajattelitte tehdä asialle? Sekö parantaa naapurisopua ja keskusteluilmapiiriä?

  1. Frost

   Kyllä tämä enemmän on sitä, että jotakuta on välitunnilla kurmootettu ja sakinhivutettu vuositolkulla kenenkään asiaan puuttumatta, ja sitten kun pieksännän kohde vihdoin mottaa takaisin ollaan kuorossa huutamassa miten väkivalta ihan kaikkia kohtaan on väärin ja kaikkia on nyt yhtälailla rangaistava.

   Ei se mikään optimaalinen tilanne ole, että lyöntiin vastataan lyönnillä, mutta miksi olettaa että lyöminen on väärin jos vastapuoli on saanut sitä harrastaa vuosikaudet täysin ilman sanktioita?

   Ei se keskusteluilmapiiri sillä parane että yhdet elää kuin siat pellossa kenenkään puuttumatta, ja toiset ottavat jalosti pataan, keräävät nöyrästi kamansa kun potkut tulee somelynkkauksen johdosta, perustavat sen viidennen sometilin puolen vuoden sisällä ja hyvästelevät perheensä kun sadas lasu napsahtaa, ja lopulta pitävät turpansa kiinni “vääristä” mielipiteistään koska niiden sanomisen hinta on kasvanut liian suureksi. Ainoa mitä sillä saa on lisää turpaanmättöä kun seuraamusten – niin laillisten, sosiaalisten kuin retaliatoristenkin – puute tekee hyökkääjistä entistä röyhkeämpiä. Sen keskustelukulttuurin paraneminen vaatii tasa-arvoista kohtelua, ja tasa-arvo vaatisi sitä, että myös tuohon vasemmiston parempaan ahdistelukulttuuriin pitäisi puuttua. Niin kauan kun tuohon ei ole kenelläkään halua ryhtyä on ihan turha valittaa toisen osapuolen – siis sen joka on toistaiseksi ollut lähinnä vastaanottavassa päässä – vastatoimista.

   Kenties tärkein länsimaisen yhteiskunnan kulmakivi on tasavertaisuus, se että säännöt ovat kaikille samat. Jos tietynlainen toiminta on hyväksyttävää yhdeltä taholta, sen pitää olla sitä sitten kaikilta. Se mihin kaikki te ylevään kärsimykseen ja toisen posken kääntämiseen vain toista osapuolta painostavat ihmiset oikeasti – tietoisesti tai tiedostamatta – pyritte, on epätasa-arvo. Tilanne jossa yksille on yhdet säännöt ja toisille toiset. Se ovatko nämä säännöt implisiittisiä vai eksplisiittisiä, sosiaalisesti vahvistettuja vai lainsäädännöllisiä on loppupeleissä yhdentekevää. Lopputulos on kuitenkin sama.

   Itse mielelläni näkisin, että tällainen käyttäytyminen loppuisi aivan jokaisen tekijän puolelta. Se kuitenkin vaatisi sitä, että myös vasemman laidan perseilyyn puututtaisiin muutenkin kuin vain sivulauseissa muidenkin kuin vain kansallismielisten toimijoiden taholta, ja tämä ei ole minun päätettävissäni oleva asia. Vasemmistolle tämä nykyinen kehitys kohti epätasa-arvoista yhteiskuntaa, missä jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset, kyllä sopii, ja jostain syystä ketään muutakaan ei tunnu juurikaan kiinnostavan tämän kehityssuunnan kääntäminen. Että eiköhän sitä mennä sitten da capo al fine, samaan tahtiin ja sivuille katsomatta. Tämä on se maailma, minkälaisen aika moni tuntuu sitten kuitenkin haluavan.

   PS: Huomasin vastauksesi omaan aikaisempaan kirjoitukseeni. Sen perusteella sinulta lienee turha odottaa vähäisintäkään arvostelukyvyn hiventä, joten älä turhaan kuvittele vastauksen olevan enää sinulle. Postaanpa nyt vaan muille lukijoille pohdittavaksi kun kerran tämän satuin kirjoittamaan.

   1. Haerski

    “Sen keskustelukulttuurin paraneminen vaatii tasa-arvoista kohtelua, ja tasa-arvo vaatisi sitä, että myös tuohon vasemmiston parempaan ahdistelukulttuuriin pitäisi puuttua. Niin kauan kun tuohon ei ole kenelläkään halua ryhtyä on ihan turha valittaa toisen osapuolen – siis sen joka on toistaiseksi ollut lähinnä vastaanottavassa päässä – vastatoimista.”

    Kirjoitus jota tässä kommentoit nimenomaan tuomitsee vastaavan toiminnan sekä oikealta, että vasemmalta ja ongelma on enää siinä, että sinä et suostu ottamaan sen viestiä vastaan, vaan koet edelleen, että PB on tehnyt jotain peruuttamatonta vääryyttä kansallismielisiä vastaan tai tahallaan jättänyt heihin kohdistuvan häirinnän aikaisemmin tuomitsematta.

    On tämä käsittämätön soppa.

 6. Juha

  Mitä vi***a!

  Kuinka tyhjä elämä ja/ tai pää pitää olla, että viitsii tehdä lastensuojeluilmoituksia itselleen tuntemattomista ihmisistä ja vielä syyttä.

  Näinkö pitkälle suomalaisten degeneroituminen on edennyt?

  Todellakin, nyt käytöstapoja, perkele!

  Muutenkin ihme pillitystä. Kun lapsi saa raivokohtauksen ja heittelee iltapuurot tapetille siihen ei vastata kippaamalla hernekeitot parketille, vaan siivoamalla jäljet.

 7. Payne

  Olen täysin samaa mieltä, ettei tämmöisiin toimiin pitäisi lähteä, VAIKKA “massareportointi” ja “lastensuojeluilmoitukset” ovat olleet jo woke vasemmiston aseita pitkään ja oli vain ajan kysymys milloin oikeallakin “menee kuppi nurin”.

  En ole tosin vieläkään vakuuttunut ettei kyseessä ole ns. “false flag”, koska nämä ovat jenkeissä yleistyneet ja kaikki woke hommat tulee tänne vähän myöhässä.

  Ihmisethän saa puhua netissä paskaa eikö? ONKO mitään ilmoitusta tehty? Onko mitään massavihapuhe ilmiantoja tehty? Ei muuten haittaa vaikka olisi koska veikkan että .Facen modet on silakoiden tuttuja ja foorumi on whitelistattu ellei siellä mennä antisemitismiin (ja se on vaan ajan kysymys)

  Eikö se suurin asia tässä ole miten joku nobody feministi aktiivi twiittailee ja valtakunnan suurin lehti kiirehtii artikkelin ja korkea-arvoinen poliisiviranomainen on kärppänä paikalla? Tämä on ainakin se joka on lopahduttanut oman uskoni.

 8. Aitoa on Kikkoman

  On mielestäni varsinaista jonglöörausta, että PB pyrkii suojelemaan sananvapautta samalla mahdollistaen sananvapauden rajoittamiseen ajavan Johanneksen toimintaa, mutta kukin tietty tyylillään.

  Muutenkin edellinen PB:n virkamiehen maalittaminen tapahtui nähtävästi yli kolme kuukautta sitten. Mihin tämä sivusto oikein pyrkii suuntaamaan?

  “Laitavasemmisto toimii kuvottavalla tavalla, mutta he ovat marginaalia. Ei marginaali mitään koskaan päätä. ” – PB

  Mitä nyt pyrkivät saamaan esim. Levykauppa äxästä pihalle neljä henkilöä (yksi saatiin jo) levittämällä hommaa Takku-foorumin, Varisverkoston ja Silakkaliikkeen kautta :D mihin siis perustuu se, ettei vasemmistomarginaaleilla olisi kortteja hallussa. Tottakai he tekevät päätöksiä, joista seuraa ongelmia vaikkapa ihmisten toimeentulolle.

  1. Haerski

   En itsekään pidä siitä, että joku menee vinkkaamaan työnantajalle jonkun vapaa-ajan harrastuksista tarkoituksena aiheuttaa tälle ongelmia työpaikassaan, mutta en myöskään viitsi alkaa leikkiä, että tämä Levykauppa Äx -keissi olisi edes etäisesti vastaava.

   Perusteeton lastensuojeluilmoitus on rikos. Ilmianto valheellisin perustein on oikeusvaltiossa ehkä yksi vakavimpia rikoksia, jolle pitää olla nollatoleranssi. Hävetkää kaikki, jotka sellaiseen ryhdytte.

   Levykauppa Äxän tapauksessa kyse oli myyjän ihan oikeasta harrastuksesta, josta vinkattiin työnantajalle. Tämä oli esiintynyt bändinsä kanssa avoimen uusnatsistisissa tilaisuuksissa. Työnantaja kävi työntekijän kanssa keskustelun, jossa tälle annettiin mahdollisuus irtisanoutua rasistisesta toiminnasta, mutta tämä ei sitä syystä tai toisesta halunnut tehdä. Kertoo ihan riittävästi tyypin mielenmaisemasta. Uusnatsismi ei ole ideologia, joka ansaitsee yhteiskunnassa mitään kunnioitusta.

   Lopputulos oli, että työsopimus purettiin yhteisellä sopimuksella, jossa on käsitykseni mukaan myös erorahaa tarjottu ja otettu vastaan. Suotta siis kitisee jälkeen päin, jos on jo korvauksensa hyväksynyt ja sen saanut. Jos myyjän mielestä tässä olisi joku oikeusmurha tapahtunut, niin meillä on oikeuslaitos sitä varten.

   Kyseessä ei muuten ole mikään uusi yllättävä linjaus Levykauppa Äxältä, vaan toimitusjohtaja on mm. poistanut uusnatsibändien levyjä liikkeidensä hyllyiltä aikaisemminkin. On siis aika turha huudella, että tässä olisi taivuttu vasemmiston painostuksen edessä. Levykauppa Äxän arvot on olleet selvät ja tämä tapaus noudattaa linjaa, hyväksyi sitä tai ei.

   1. Haerski

    TL;DR siis se, että tämä Äxän työntekijä kyllä pelasi ihan itse itsensä ulos. Lopputulos olisi ollut lähes varmasti sama, vaikka toimari olisi itse löytänyt tiedon uusnatsikytköksistä.

    “On todella huolestuttavaa, että todennäköisesti yhden henkilön kirjoittama internetkirjoitus voi tuhota ihmisen työuran”, valitteli tämä entinen Äxän työntekijä.

    Eiköhän se ole se uusnatsien kanssa hengailu, mikä työuran tuhosi ja se, ettei edes työnantajan kysyessä kyennyt irtisanoutumaan heidän ideologiastaan. Siinäkin oli kyse kai vain jostain bändin imagon varjelemisesta, kun myöhemmin änkytti medialle jotain siitä, miten bläkkikseen ei kuulu anteeksipyytely tai selittely. No mites noin niinku arkielämään ja päivätyöhön?

    1. Aitoa on Kikkoman

     Semmoset mielipidevainot paljastui sieltä.

     Entinen työntekijä on täysin 100% oikeassa. Black metalliin ei kuulu mitkään selittelyt, eikä selityksiä tarvita. Entinen työntekijä ei soittanut tai esiintynyt uusnatsibändeissä vaan oli solistina black metal-bändissä, jonka aiheet olivat antikristillisyys ja anti-islamismi.

     Muttet suinkaan puuttunut siihen, miten nyt maalitetaan muitakin työntekijöitä. Voi tulla toimarille hieman hankalaa pyrkiä irtisanomaan kaikkia. Voit toki jatkaa selittelyjä, miten vain nukut yösi paremmin parvessasi.

     1. Haerski

      Soitti antikristillisessä ja anti-islamistisessa bändissä _uusnatsien tilaisuuksissa_, eikä suostunut edes kysyttäessä sanoutumaan irti näiden ideologiasta, koska ilmeisesti joku naurettava bläkkis-uskottavuus oli tärkeämpää kuin päivätyö.

      Ja mihinkäs uusnatsien ideologia perustuu? Ihmisten luokitteluun mm. ihonvärin, kansallisuuden tai uskonnon perusteella. Sitten pillitetään, kun heitä sorsitaan heidän _mielipiteidensä_ takia. Kai ymmärrät tässä piilevän ironian?

      Niin, ja mielipiteet on tosiaan vapaita, mutta niin on niiden halveksiminenkin.

      Kolmesta muusta maalituksesta et tarjonnut mitään lähdettä, joten en tiedä miten oletit minun niihin puuttuvan? En edes tiedä miksi pitäisi: Kyllä kai foorumeille keskustelua ja kaikenlaisia yrityksiä mahtuu, mutta se ei ole edes etäisesti sama asia kuin viranomaiselle lähetetty lastensuojeluilmoitus. Äx ei ole sitä paitsi reagoinut näihin oletettuihin toisiin maalituksiin mitenkään, joten ehkä vähän liian aikaista alkaa julistaa uusia marttyyreja aattelle.

      Maalitus ei ole koskaan kiva juttu. Typeriäkin asioita saa minun puolestani harrastaa rauhassa, mutta toisaalta on myös hyväksyttävä se, että ilmi tullessaan tällainen uusnatsien kanssa veljeily voi vaikuttaa kysyntääsi työmarkkinoilla.

    2. wekki

     Näemmä sama vanha toimittajakommunisti joka elää kuplassa kirjoittelee vieläkin tänne. Toimittajat ovat tuhonneet uskottavuuden valehtelemalla joka uutisessa ja jokainen toimittaja on kansanvihollinen.

     Haerskin veljeily vasemmiston kanssa oikeuttaa doxaukseen ja ilmiantoihin. Tulevaisuudessa tämän kaltaiset ihmiset ovat tuomiolla. Vittuilkaa vaan lisää kansalaisille.

     1. Päivän Byrokraatti

      Noh noh. Mielipiteen- ja sananvapaus koskee myös ja erityisesti eri mieltä olevia. “En ehkä hyväksy mielipidettäsi, mutta puolustan kuolemaani asti oikeuttasi ilmaista se.”

     2. Haerski

      Hmmm… en tiedä onko tänne joskus joku kirjoittanut samalla nimimerkillä, mutta en kyllä pidä itseäni erityisen vanhana, en ole eläessäni työskennellyt toimittajana, eikä kommunismi ole sen lähempänä sydäntä kuin fasismikaan. Että jos aiot jonkun nyt näillä puheilla doxata, niin mietihän vielä uudemman kerran oletko löytänyt varmasti oikean henkilön.

 9. Maurizio

  No itse olen lähinnä tyytyväinen, etten enää tuolla valtavirta-somessa heilu. Mätää skeidaa kaikki tyynni, ollaan sitten oikealla tai vasemmalla. Ja näin siis mielipiteenään sanoo lievä oikeistokonservatiivi, joskaan ei erityisen kansallismielinen sellainen.

  Ihan oikeasti, ihmiset. Jollei halua tahriintua paskaan, kannattaa nousta ylös viemäristä.