Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Vihapuhe-käsite on väline sananvapauden rajoittamiseen

By | 10.10.2017
4 Comments
 • author avatar
  Bogreol 3 vuotta ago Vastaa

  ”Me suomalaiset osaamme kyllä arvostella Salman Rushdien saamaa fatwaa, Kiinan verkkosensuuria ja Venäjän tapaa hiljentää toisinajattelijat, mutta emme arvioi itseämme samalla asteikolla.” Totta, lähelle on vaikea nähdä. Kun vertaa vaikka Tanskaan, niin Suomi sananvapausasioissa esiintyy arkana lehdistövapaudesta ylpeilevänä kansana, joka kuitenkin hyssyttelee tavallisen kansan keskustelua niin lehdistön palstoilla kuin netissäkin. Toimittajat kyllä jaksavat muistuttaa kun joutuvat arvostelun kohteeksi vaatien sananvastuuta. Ollaan hyvin auktoriteettiuskoisia, luotetaan viranomaisiin ikäänkuin ne tietäisivät sallitun puheen rajat, ja ymmärtäisivät länsimaisen sananvapauden syvimmät merkitykset. Tanskalaiset irrottelevat vapaammin ja irsevarmemmin, on mm. Trykkefrihedsselskabet (painovapausyhdistys), joka aktiivisesti ottaa osaa sananvapauskeskusteluun, ja johon kuuluu arvostettuja yhteiskunnan jäseniä. Harmi, että Suomi on ottanut esikuvakseen Ruotsin, joka massamaahanmuuttoineen ja puolitotalitaristisene ilmapiirineen on uponnut itsepetokseen kuvitellen vihervasemmistolaisen pakkopaidan olevan vapautta.

 • author avatar
  Pahissika 3 vuotta ago Vastaa

  Kuinkahan moni Halla-ahoa Turun Sanomien ”toimittajan maalittamisesta” torunut on viimeisimmässä selkkauksessa Sanna Ukkolan puolella?
  Halla-aho ei edes nimennyt ”maaliaan”.

 • author avatar
  Raku Rintala 3 vuotta ago Vastaa

  Ihan ison maailman peesissä mennään, niin kuin aina. Petersonin keissi:
  https://youtu.be/FbsZAyKFh2g

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 3 vuotta ago Vastaa

  Kannattaisi oikeasti tutustua, miten lapsia aivopestään tällä ”vihapuhe” kampanjalla, siis se mikä alkaa kouluista ja jatkuu yliopistoista, työpaikkohin ja mediaan. Sinua opetetaan pienestä pitäen ajattelemaan ”oikein”, EIKÄ kriittiseksi ajattelijaksi kuten pitäisi.

  Uutisten pitäisi kertoa meille vain faktat, eikä mielipiteitä (ennen 1/4 mielipiteitä nykyään 3/4), on kuin journalisteista olisi tullut novelisteja , jotka vielä sivuuttavat syyt tai yrittävät keksiä selityksiä esimerkiksi turvapaikanhakijoiden rikostilastoihin.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.