11
loka
2017

PB: Sdp selvitti – välikysymys maksaa 48 075 euroa

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Sdp, joka selvitti viime viikolla, paljonko maksaa yksi välikysymys. 48 075 euroa. Summa on arvonlisäveroton.

 

JHL:n alainen Raideammattilaisten liitto antoi viime eduskuntavaaleissa Sdp:n ehdokkaille vaalirahaa, ja nyt Sdp vastapalveluksena masinoi välikysymyksen raideliikenteen tilasta.

 

Rautatieläisten ay-liikkeen kannattaa panostaa Sdp:hen, sillä VR:n monopoli on heidän leveän leipänsä lähde. Toisaalta ay-liikkeellä on myös millä maksaa, sillä he nauttivat verovapaudesta ja saavat tehdä poskettomasti bisnestä käyttääkseen joka pennin poliittiseen korruptioon.

 

Ilmeisesti hankkeen kokonaishinta nouseekin todellisuudessa vielä vähän Iltasanomien laskemaa korkeammaksi, sillä lehden käyttämässä luvussa on huomioitu vain eduskuntaan päässeet demarit, joista 18 on julkistanut saaneensa vaalirahaa Raideammattilaisilta. Tukisummat olivat 1 500 – 5 400 euroa, ja niistä tulee yhteensä 48 075 euroa. Julkisesti näkyvästä summasta puuttuvat sellaiset alle 1 500 euron tuet, joita ei tarvitse julkistaa, ja tuet sellaisille ehdokkaille, jotka eivät ole menneet vaaleissa lävitse.

 

Tukea saanut varapuheenjohtaja Sanna Marin luonnollisesti kiisti, että vaalituella ja välikysymyksellä olisi mitään yhteyttä. Se onkin hänen kohdallaan ihan mahdollista. Poliittinen broileri Marin ei ole tunnettu kovin itsenäisestä ajattelusta, joten hän saattaa olla vain tehnyt juuri niin kuin Antti Rinne on käskenyt.

 

Ja Antti Rinteestä puheen ollen, kylläpä elämä on sattumia täynnä. Kuka olisi ikinä uskonut, että Antti Rinteen puheenjohtajakampanjan päällikkö Vesa Mauriala sattuu olemaan myös Raideammattilaisten liiton nykyinen puheenjohtaja?

 

Sinn Fein ja IRA, Sdp ja ay-liike. Toinen on terroristijärjestö ja sen poliittinen siipi ja toinen on jo rauhoittunut irlantilainen separatistijärjestö puolueineen.

 

IS 3.10.2017

 

Saatat tykätä myös

PB: Suomi lipsuu Itä-Euroopan varallisuusryhmään
PB: Kansanrintamahallituksen onnistumiset
PB: Elpymisrahasto
PB: SDP ja Marinin-Mazzucaton linja

2 vastausta

 1. Joku Toinen

  Kokonaan toinen kysymys on tietenkin, paljonko yksi uusi laki tulee maksamaan kansalaisille. Esimerkiksi vanha kunnon paskalaki. Tai mikälie säädös, jolla tuetaan tuulivoimaloita.

 2. Jorma Kalevi

  Juice Leskinen sen jo aikoinaan totesi…

  Seuraava laulu kertoo ympäristömyrkyistä, joista tunnetuimpia ovat DDT, PCB ja
  SDP. Kappaleen nimi on Arkadianmäen ongelmajätelaitos, sen laulaa Anssi
  Tikanmäki.