Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Valtamedia nielaisi äärivasemmiston propagandatempun lapsista ja alpakoista

By | 5.12.2017
61 Comments
 • author avatar
  Nakkivene 3 vuotta ago Vastaa

  Tässä on hauska kuva noiden kuvien jatkoksi. Kuvassa Pahkalan näkymä 2015 itsenäisyyspäivän meiningeissä ja kommentoi muuan Auvisen kanssa. Toki ihan sattumaa jos ajatellaan tämän keissin kokonaiskuvaa.

  https://i.ylilauta.org/b0/6437818d.jpg

 • author avatar
  Julius Evola 3 vuotta ago Vastaa

  Järeää äärioikeistoilaista argumentoitia kaikin tyypillisimmin maustein! Päivän byrokraatille ehdottomasti viikon palkinto siekailemattomasta ja kritiikittömästä äärioikeistolaisesta propagandavyyhdistä! Tekstiä Voisi suorastaan kuvitella suvakkien trolliksi, niin perinteistä valtamedia-marxilaisuus-äärivasemmisto-punavihreä -klisejargonia jauhetaan, mutta onneksi tämä ns. aito asia!

  • author avatar
   Servaaja-pro 3 vuotta ago Vastaa

   Pitäis varmaan olla vähän jotain muutakin kun pelkkää ad hominemia… Lääkkeistä lähtisin liikkeelle.

 • author avatar
  Alarik N 3 vuotta ago Vastaa

  Sanotte, että Pahkala liittyy jotenkin Vapaus pelissä -meininkiin. Onko tästä jotain näyttöä? Mielenkiinnosta kyselen.

 • author avatar
  Sami Hyytiä 3 vuotta ago Vastaa

  Aleksi Pahkala oli myös järjestämässä Ville Niinistön valheiden perusteella väkivaltaista mellakkaa, jossa poliiseja estettiin lähtemästä hälytystehtäville.

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201704042200096765_pi.shtml
  https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/jussi-niinisto-pitaa-mielenosoituksia-punavihreana-rahinointina-valheellisia-tietoja-levitetty-14125736/

 • author avatar
  Pettynyt 3 vuotta ago Vastaa

  Päivän byrokraatti voisi seuraavaksi antaa itselleen vuoden Byrokraatti -palkinnon, tästä estottomasta äärioikeiston kannatuksesta.

  Ja miksi estottomasta äärioikeiston kannatuksesta? Koska PB esittää laittomaksi oikeudessa todetun äärioikeistolaisen yhdistyksen ja natsien toiminnan ilman minkäänlaista krittiikkiä hyviksinä tuossa luokattomassa kirjoituksessa.

  Olisi hyvä että että noista rähisijöistä puhuttaisiin oikeasti niin kuin ne ovat, ei esittäen jompaa kumpaa osapuolta pyhimyksinä, niin kuin PB nyt tekee natsien suhteen.

  • author avatar
   Lukutaitoinen 3 vuotta ago Vastaa

   Niinkuin tuossa joku toinen jo neuvoi, lääkkeistä lähtisin liikkeelle.

   • author avatar
    N.N. 3 vuotta ago Vastaa

    Kyllä ihan ensimmäiseksi kannattaa tarkastaa peili, ennen kuin alkaa kehoittaan muita tarkastamaan lääkitys.

    Erään rytmiorkesterin sanoin: ”Better check yourself before you wreck yourself.”

    Lisäksi vielä rautalangasta kaikille ”isäm maam mielisille” ja heilaa heiluttaville: ”Jos haukkuu toista tyhmäksi, niin on itse tyhmä.” – Vanha Tarhaviisaus

  • author avatar
   jup 3 vuotta ago Vastaa

   ”Ja miksi estottomasta äärioikeiston kannatuksesta? Koska PB esittää laittomaksi oikeudessa todetun äärioikeistolaisen yhdistyksen ja natsien toiminnan ilman minkäänlaista krittiikkiä hyviksinä tuossa luokattomassa kirjoituksessa.”

   612-yhdistystä ei yksikään käräjä- tai mikään muukaan oikeus todennut laittomaksi. SVL:llä on oma ihan oikea natsimielenosoitus, suosittelen perehtymään näihin faktoihin, sillä kyseessä on kaksi erillistä tapahtumaa joista yksi on poliittisesti sitoutumaton isänmaallisella teemalla liikkuva kulkue, ja toinen on öyhöttäviä natseja.

   Mitä sitten tulee estottomaan kannatukseen, jos sanon että Hitler ei syönyt pienten lasten sisäelimiä päivittäin aamiaisekseen, olenko estoton Hitlerin kannattaja vai puolustanko vain totuutta? On varsin koomista tuo ”everyone I don’t like is Hitler”-argumentointisi, se alkaa olemaan aika aikansa elänyttä, mutta pidä siitä kiinni, saa sinut näyttämään aikuiselta.

   ”Olisi hyvä että että noista rähisijöistä puhuttaisiin oikeasti niin kuin ne ovat, ei esittäen jompaa kumpaa osapuolta pyhimyksinä, niin kuin PB nyt tekee natsien suhteen.”

   612-kulkue ei kertaakaan ole ”rähissyt”. Sen sijaan se on saanut vastamielenosoittajien toimesta pulloja niskaansa. Tämänkin asian voit selvittää ihan uutisista. Viime vuonnakin ainoat rähisijät oli vasemmistolaiset, siis jopa SVL-natsien ihan oma mielenosoitus (ei 612) sujui natseilta rauhanomaisesti, eli kyllä, ne ovat tässä tapauksessa pyhimyksiä verrattuna vasemmistoöyhöttäjiin.

   Alpakkatapahtuma olisi mainiosti mahtunut Töölöntorille 612:n kanssa, se on pulloja heittelevät vasemmistolaiset joita lapset ja eläimet joutuu väistämään, eli ihan poistamalla vasemmistolaiset Töölöntorilta ei olisi mitään ongelmaa.

   Hauskaa muutenkin tuo alpakoista ja pupuista huolestuminen. Vasemmistolaiset on itsenäisyyspäivänä syyllistyneet eläinten potkimiseen ennenkin, on aika irvokasta väittää että eläinten hyvinvointi olisi tuossa millään tavoin huomioitava asia, vasemmistolaiset varmasti potkii alpakoita ja pupuja siinä missä poliisihevosiakin.

   Tarkista faktasi ennen kuin tulet internetiin munaamaan itsesi.

 • author avatar
  Caritas. 3 vuotta ago Vastaa

  Tuo Pahkala on vain täysin normaali stasilaisvihreä.

  Ai mitenniin Stasi? Vihreä liike on DDR:n poliittisen poliisin Stasin luoma epäsymmetrisen sodankäynnin väline, jonka alkuperäinen tehtävä oli Länsi-Saksan valtion horjuttaminen. Suomessa hankkeeseen tarttuivat hanakasti vanhat stalinistikommunistit, joiden pirtaan diktatuurin tavoittelu ja länsimaiden tuho sopi kuin itsestään. Maailma muuttui, mutta vihreä liike jäi henkiin kuin torakka ydinsodasta, tosin lähinnä täällä Suomessa ja hiukkasen vielä Saksassakin. Meillä kummallakin kansalla onkin pitkät perinteet diktatuurin kaipuussa.

  Asiasta on kirjoitettu Saksassa, jossa pieni pilkahdus vapaasta tiedonvälityksestä on sentään jäljellä: täällä kotosuomessa stasilaisuus on niin syvään juurtunutta nykyisessä toimittelijakunnassa, että asiaa ei käsitellä. Koskaan.

  Alla pari linkkiä. Ensimmäinen Deutsche Wellen juttuun vihreän liikkeen stasiyhteyksistä. Toinen on sitten ihan vain ajattelemisen aiheeksi. KU:n takuulla ideologisesti siivottu juttu #alpakkakohua jo surreen Anni Sinnemäen puolisosta Anton Montista, joka on siis koko elämänsä pyrkinyt aktiivisesti länsimaisen yhteiskunnan tuhoamiseen. Pistää vain miettimään, että minkälainen ihminen/naisoletettu päästää kynnyksensä yli tuon kaltaisen ajatusmaailman omaavan henkilön. Vai olisikohan niin, että Anni taitaa itsekin vanhana stalinistina arvostaa ajatusta itsenäisen Suomen tuhoamisesta?

  http://www.dw.com/en/study-confirms-that-stasi-infiltrated-greens/a-36024911

  https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3240020-autonomian-suuri-kertomus

 • author avatar
  Pekka Paananen 3 vuotta ago Vastaa

  Sabotaasi yritys mikä sabotaasi yritys, vasemmisto/vihreät ja niihin kytköksissä olevat yhdistykset/järjestöt/ryhmät kiellettävä, koksa lietsovat väkivaltaa ja rasismia. Kun töölöläiset haluaa pitää stadin niin annetaan se niille. siirretään pääkaupunki takaisin Turkuun, kansallliset muistomerkit kehä 1 ulkopuolelle. Espoo/Vantaa/Turku/yms. huolii eduskunta talonkin. Niin johan saadaan stadi rahoitettua hörhöille ja mamuille. Voihan sen ympärille aidankin tehdä etteivät tule tavan ihmisten ilmaa pilaamaan. Onneksi tuo paskakasa pommitetaan ekana maan tasalle kun nämä johtaja hörhöt saa sodan aikaiseksi.

 • author avatar
  Veijo Mustonen 3 vuotta ago Vastaa

  Jäljet johtavat sylttytehtaalle

 • author avatar
  Pekka Tenkanen 3 vuotta ago Vastaa

  Hetkinen. ..

  Äärioikeistolaisten järjestämä soihtumarssi ei siis mitenkään liity äärioikeistoon, mutta rasismin vastustajien järjestämä tapahtuma on marxilainen?

  Tuosta pitää jo antaa jonkinlainen logiikan Suomi 100 -kunniapalkinto.

  • author avatar
   jup 3 vuotta ago Vastaa

   612-kulkueessa ei hyväksytä poliittisia bannereita tai palopuheita, sen sijaan SVL-natseilla on ihan oma mielenilmauksensa, mutta ei ole mikään ihme että sekoitat nämä kaksi toisiinsa koska Helsingin sanomat on tarkoituksella puhunut näistä ikäänkuin kyseessä olisi yksi ja sama asia.

   Valitettavasti vain ei ole. 612 ei ole poliittinen, mutta vasemmistolaisille kaikki mikä ei ole vasemmistolaista on natsismia – kuten nähdään heidän reaktiosta 612:sta vastaan. Reaktio on nimittäin sama kuin SVL:n omalla mielenilmauksella joka on ihan oikea natsijuttu.

   • author avatar
    Pekka Tenkanen 3 vuotta ago Vastaa

    Minä en sanonut mitään natseista, vaan puhuin yleisesti äärioikeistosta. Teidän toki, että SVL:llä on oma marssinsa, joka sitten yhtyy äärioikeistolaisten 612-marssiin. Teidän myös, että 612-marssin on perustanut SVL, kuten järjestön entinen johtaja Holappa on kertonut.

    Eikä meille vasemmistolaisille kaikki ei-vasemmistolaiset suinkaan ole natseja. Ei kukaan pidä kepulaisia tai kokoomuslaisia natseina. Sen sijaan avoimesti natseja sympatisoivia tai natsien kanssa toimivia, kuten 612, pidetään.

    Jos tuo häiritsee sinua, niin sitten kannattaa lopettaa yhteistyö natsien kanssa ja lakata sympatisoimasta heitä. Natsien perustamalle soihtumarssillekin on vaihtoehtona esim. ylioppilaiden isänmaallinen soihtukulkue jota ei kukaan ole syyttänyt natsismista.

    • author avatar
     Jup 3 vuotta ago Vastaa

     Eli 612 on poliittinen, äärioikeistolainen koska sitä on joskus olleet kyseenalaiset tahot perustamassa huolimatta siitä että poliittiset tunnukset on siellä kategorisesti kielletty? Ainoastaan järjestäjillä on väliä ja kyseessä on vain isänmaallisuuteen verhottu natsismi vaikkei natseista tai politiikasta puhuta tai jaeta siellä materiaalia?

     • author avatar
      Pekka Tenkanen 3 vuotta ago

      Jos kerran kyseessä ei ole poliittinen tilaisuus, niin miksi 612-yhdistys eilen illalla Facebookissa julkaisemassaan tiedotteessa syyttää lastenjuhlien järjestäjiä yrityksestä loukata poliittisia toimintavapauksia?

     • author avatar
      jup 3 vuotta ago

      ”Jos kerran kyseessä ei ole poliittinen tilaisuus, niin miksi 612-yhdistys eilen illalla Facebookissa julkaisemassaan tiedotteessa syyttää lastenjuhlien järjestäjiä yrityksestä loukata poliittisia toimintavapauksia?”

      Vastaisitko kysymykseen? Onko homma poliittinen, äärioikeistolainen puhtaasti sillä meriitillä ketkä on joskus toimineet homman puuhamiehinä täysin riippumatta onko itse tilaisuudessa poliittisia tunnuksia tai materiaalia jaossa?

  • author avatar
   Santeri Martikainen 3 vuotta ago Vastaa

   Älä unohda ylioppilaiden soihtukulkuetta. Siinäkin pidetään soihtuja ja kävellään isänmaata kunnioittaen, joten kyse on selvästi äärioikeistolaisesta kulkueesta.

   Vai voisiko kenties olla niin, että olet nielaissut propagandan vieheineen päivineen ja taistelet täällä jonkun toisen luomaa olkiukkoa vastaan tajuamatta miten naurettavaksi itsesi teet?

   • author avatar
    Pekka Tenkanen 3 vuotta ago Vastaa

    Yioppilaiden soihtukulkue ei ole äärioikeistolainen, koska sen taustalla ei ole äärioikeistolaisia. 612-marssin järjestäjät sen sijaan ovat kaikki. Myös koko idea marssista on lähtöisin uusnatsijärjestö Suomen Vastarintalikkeeltä, kuten sen perustaja Esa Holappa on kertonut.

    • author avatar
     Santeri Martikainen 3 vuotta ago Vastaa

     ”Äärioikeistolaisia”. Just joo. Luotettava (ja ainoa) todiste 612-marssin äärioikeistolaisuudesta ja PVL-kytköksistä on entinen natsi ja sittemmin poliittisen täyskäännöksen tehnyt Esa Holappa, joka kuulostaa lähinnä Abdullah Tammi juniorilta.
     https://fi.wikipedia.org/wiki/Abdullah_Tammi

    • author avatar
     Santeri Martikainen 3 vuotta ago Vastaa

     Ja vaikka _idea_ alkujaan olisikin PVL:ltä lähtenyt, niin entä sitten? Ne 30-40-lukujen natsit olivat edelläkävijöitä eläinsuojelussa, joten samalla logiikalla Vihreä Liitto on natsijärjestö.

     • author avatar
      Pekka Tenkanen 3 vuotta ago

      Natsit eivät olleet käynnistämässä Vihreän liiton toimintaa, eivätkä vihreät tiettävästi ole milloinkaan tehneet yhteistyötä natsien kanssa. Muita todisteita PVL-kytköksistä ovat mm. marssin mainokset järjestön sivuilla sekä vielä vuonna 2014 marssin järjestysmiehinä toimineet PVL_n jäsenet.

     • author avatar
      Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago

      Vihreän liikkeen natsihistoriasta on kirjoittanut mm. Mikko Paunio, jonka kirjasta Vihreä valhe tuli uudistettu painos 2015. Myös lyhyesti blogissa:
      http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220951-kuva-jonka-maailman-vihreat-haluaisivat-havittaa

     • author avatar
      Santeri Martikainen 3 vuotta ago

      Aika kaukaa haetuksi alkaa mennä. Olettaen, että marssille osallistuu yhtä paljon porukkaa kuin viime vuonna ja joka ainut PVL:n jäsen menee sinne mukaan, niin natsipitoisuus on ehkä sen 2%.
      Tätä voi tarkastella vaikka sitä vasten, että 2015 marssia vastaan kävi väkivaltaisesti noin 200 anarkistia, joista 130 otettiin poliisin toimesta kiinni, eli väkivaltaisten idioottien osuus marssin vastustajista oli 65%.

     • author avatar
      jup 3 vuotta ago

      ”Natsit eivät olleet käynnistämässä Vihreän liiton toimintaa, eivätkä vihreät tiettävästi ole milloinkaan tehneet yhteistyötä natsien kanssa. Muita todisteita PVL-kytköksistä ovat mm. marssin mainokset järjestön sivuilla sekä vielä vuonna 2014 marssin järjestysmiehinä toimineet PVL_n jäsenet.”

      Toisen maailmansodan aikaan Hitler puhui yhtä lämpimästi islamista kuin vihervasemmisto nykyään.

      Missä menee sinun rajasi yhteistyöstä natsien kanssa?

     • author avatar
      Pekka Tenkanen 3 vuotta ago

      Valtiotieteiden tohtori Rauli Mickelsson on tyrmännyt Paunion sepustuksen täydeksi huuhaaksi., joka ei täytä minkään laisia tieteellisiä kriteerejä. http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=3857

     • author avatar
      Jup 3 vuotta ago

      ”Valtiotieteiden tohtori Rauli Mickelsson on tyrmännyt Paunion sepustuksen täydeksi huuhaaksi., joka ei täytä minkään laisia tieteellisiä kriteerejä.http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=3857

      Linkkasit meille kirja-arvostelun. Sekö täyttää sinulle tieteelliset kriteerit?

      Raamattu on maailman luetuin kirja, arvosteluissakin sanotaan että se on totta joka sana. Tieteelliset kriteerit: täytetty

      Tiedätkö miten noloa sinulta on toimittaa väitteidesi tueksi blogipostauksia ja kirja-arvosteluja ja parjata muita tieteellisistä kriteereistä?

   • author avatar
    Jup 3 vuotta ago Vastaa

    Eli kaikki soihtukulkueet poislukien ylioppilaiden soihtukulkue ovat äärioikeistolaisia?

    • author avatar
     Pekka Tenkanen 3 vuotta ago Vastaa

     Ei vaan ainoastaan äärioikeistolaisten järjestämät soihtukulkueet ovat äärioikeistolaisia.

     Mikäli 612 ei ole äärioikeistolainen, niin sen taustalta luulisi löytyvän jotain muutakin kuin äärioikeistolaisia, fasisteja tai natseja. Kytkökset Vastarintaliikkeeseen on jo selvitetty yllä. 612 ei ole rekisteröity yhdistys, joten valitettavasti emme saa sitä kautta tietoja taustahenkilöistä.

     Ainoa julkisuudessa ollut järjestön aktiivi on kirjailija Hevosenkyrpä-Hännikäinen, joka on Suomen kenties tunnetuin älykköfasisti. Sivuillaan 612 ilmoittaa että sen tuotteita myydään erään kirjankustantamon kautta. Kyseisen kustantamon hallituksen puheenjohtaja on Teemu Lahtinen, tunnettu äärioikeistolainen jo 1990-luvulta lähtien.

     • author avatar
      jup 3 vuotta ago

      Ei vaan ainoastaan äärioikeistolaisten järjestämät soihtukulkueet ovat äärioikeistolaisia.”

      Huolimatta siitä ovatko itse soihtukulkueet äärioikeistolaisia?

      ”Mikäli 612 ei ole äärioikeistolainen, niin sen taustalta luulisi löytyvän jotain muutakin kuin äärioikeistolaisia, fasisteja tai natseja. Kytkökset Vastarintaliikkeeseen on jo selvitetty yllä. 612 ei ole rekisteröity yhdistys, joten valitettavasti emme saa sitä kautta tietoja taustahenkilöistä.”

      Niinhän sieltä löytyykin. Viime vuonna osallistujia oli yli 2000, aika rohkeaa lähteä parjaamaan jokaista natsiksi.

      PVL:n taustahenkilöt tekee toimintansa varsin julkiseksi, Facebookiin vaan – siellä ne idiootit itseään mainostaa. Mitään jäsenrekistereitä ei erikseen tarvita, eikä kummoinen salapoliisi tarvitse olla.

      ”Ainoa julkisuudessa ollut järjestön aktiivi on kirjailija Hevosenkyrpä-Hännikäinen, joka on Suomen kenties tunnetuin älykköfasisti. Sivuillaan 612 ilmoittaa että sen tuotteita myydään erään kirjankustantamon kautta. Kyseisen kustantamon hallituksen puheenjohtaja on Teemu Lahtinen, tunnettu äärioikeistolainen jo 1990-luvulta lähtien.”

      Ai nyt Teemu Lahtinenkin on äärioikeistolainen? Aika jännä, eli toisinsanoen kaikki muut paitsi sinun kaverisi ovat natseja.

      ”Everyone I don’t like is Hitler.”

      Pidä tuo linja, mutta älä pidätä hengitystäsi että joku ottaa sinua vakavasti.

   • author avatar
    Jup 3 vuotta ago Vastaa

    Nostan hattua logiikalle jonka mukaan soihtukulkue on äärioikeistolainen riippumatta muista tekijöistä jos sen nimi ei ole ylioppilaiden soihtukulkue.

    Äärioikeistolaiseksi tilaisuuden tekee se mitä siellä tehdään, ei se kuka sitä järjestää. Argumenttisi on siis ainoastaan glorifoitu ad hominem, ja meinaat että ne on ihan muut kuin sinä jotka saattavat itsensä naurunalaisiksi.

 • author avatar
  Niko Kauppinen 3 vuotta ago Vastaa

  Jussi Niinistölle: ”Eppäillä aina soppii”.

 • author avatar
  Minna Viherre 3 vuotta ago Vastaa

  Jos vielä joku selittäisi, miten (kansallis)sosialismi on oikeistoa?

  • author avatar
   Pekka Tenkanen 3 vuotta ago Vastaa

   Eikö sitä nykyään opeteta koulussa?

   Oikeiston aatemaailman keskiössä on kansakunta, isänmaa ja kansallismielisyys. Vasemmistolla etusija on yhteiskunnan sisäisillä jakolinjoilla ja yhteiskuntaluokilla. Tämä perusjako on yhteiskuntatieteissä ollut käytössä jo 1800-luvulta lähtien.

   Natsien kaltaiset oikeistoradikaalit liikkeet toki ottavat joskus sosiaali- ja talouspoliittisiin ohjelmiinsa vaikutteita vasemmistolta. Mutta silloinkin niitä toteutetaan heidän oman oikeistolaisen perusideologiansa kautta.

   Esimerkkinä perussuomalaiset, jotka saattavat puhua köyhien asioista sangen vasemmistolaisin sanankääntein. Kuitenkin he vasemmistosta poiketen tekevät selvän pesäeron suomalaisen ja ulkomaalaisen köyhän välille.

   • author avatar
    jup 3 vuotta ago Vastaa

    ”ikö sitä nykyään opeteta koulussa?”

    Kyllä vain.

    ”Oikeiston aatemaailman keskiössä on kansakunta, isänmaa ja kansallismielisyys.”

    Eikä ole. Mene takaisin kouluun.

    ”Vasemmistolla etusija on yhteiskunnan sisäisillä jakolinjoilla ja yhteiskuntaluokilla. Tämä perusjako on yhteiskuntatieteissä ollut käytössä jo 1800-luvulta lähtien”.

    Jep. Arvomatriisissa Sinä olet vasemmassa ylänurkassa ja kaikissa muissa lukee natsi.

    ”Natsien kaltaiset oikeistoradikaalit liikkeet toki ottavat joskus sosiaali- ja talouspoliittisiin ohjelmiinsa vaikutteita vasemmistolta. Mutta silloinkin niitä toteutetaan heidän oman oikeistolaisen perusideologiansa kautta.”

    Uskomatonta ajatusakrobatiaa. ”Stalinin tapa orjuuttaa ja tapattaa kansaansa tapahtui minun jalon ideologian kautta, olen parempi kuin muut.”

    ”Esimerkkinä perussuomalaiset, jotka saattavat puhua köyhien asioista sangen vasemmistolaisin sanankääntein. Kuitenkin he vasemmistosta poiketen tekevät selvän pesäeron suomalaisen ja ulkomaalaisen köyhän välille.”

    Citation needed.

    Kylläpä inhottaa että väität koulussa opetettavan sinun ideologiaasi faktoina. Tuo on ihan omaa mutuiluasi, älä verhoa sitä akateemisuuteen koska se ei mene läpi.

    • author avatar
     Pekka Tenkanen 3 vuotta ago Vastaa

     Itse asiassa nuo olivat melko tarkkoja lainauksia FT Jussi Jalosen blogista, joten kyseessä ei ole minun omaa mutuiluani. http://jojalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115045-oikeisto-vasemmisto-ja-%C3%A4%C3%A4riliikkeet

     • author avatar
      Jup 3 vuotta ago

      Käykö jokainen netistä revitty blogipostaus sinulle sellaisenaan lähteeksi? Mikä tuuri, PB:llä on lukuisia blogipostauksia, uskot luonnollisesti niihin kaikkiin sokeasti ja kritiikittömästi.

      Kumma kyllä että kun kriteerisi totuudelle täyttää mikä hyvänsä blogipostaus, niin tätä PB:n blogausta kuitenkin haastat.

      Pakko tiedustella miksi.

     • author avatar
      Pekka Tenkanen 3 vuotta ago

      Ei suinkaan kaikki, ainoastaan asiantuntijoiden kirjoittamat. Äärioikeistosta ja vihreistä puhuttaessa luotan yhteiskuntateiteilijöiden näkemyksiin. PB:n päätoimittaja on käsittääkseni it-alan yrittäjä ja toinen tietämäni PB:n kirjoittaja on insinööri. Näin ollen heillä ei ole samanlaista tietämystä kuin kahdella yhteiskuntatieteistä väitelleellä tohtorilla, joiden kirjoituksia linkkasin.

      Tietokoneasioissa ja rakennustekniikassa luotan tietysti enemmän PB:n kirjoittajien näkemyksiin. Vihreistä kirjan tehnyt Paunio taas on koulutukseltaan lääkäri, joten hänen pakeilleen menen, kun olen sairas. Nämä on hyvin yksinkertaisia asioita.

     • author avatar
      Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago

      Meillä on palkintokomiteassa melkoinen määrä osaamista eri aloilta ja yhteiskunnan eri funktioista.

     • author avatar
      Jup 3 vuotta ago

      ”Ei suinkaan kaikki, ainoastaan asiantuntijoiden kirjoittamat. Äärioikeistosta ja vihreistä puhuttaessa luotan yhteiskuntateiteilijöiden näkemyksiin. PB:n päätoimittaja on käsittääkseni it-alan yrittäjä ja toinen tietämäni PB:n kirjoittaja on insinööri. Näin ollen heillä ei ole samanlaista tietämystä kuin kahdella yhteiskuntatieteistä väitelleellä tohtorilla, joiden kirjoituksia linkkasin.”

      Linkkasit blogipostauksen ja kirja-arvostelun ja pyrit käärimään niitä akateemisuuden tai tieteenteon viittaan.

      ”Tietokoneasioissa ja rakennustekniikassa luotan tietysti enemmän PB:n kirjoittajien näkemyksiin. Vihreistä kirjan tehnyt Paunio taas on koulutukseltaan lääkäri, joten hänen pakeilleen menen, kun olen sairas. Nämä on hyvin yksinkertaisia asioita.”

      Googletapa ”appeal to authority”. Se se vasta yksinkertainen asia onkin. Sitten voitkin pyytää argumentointivirhettäsi anteeksi.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Historiallinen selitys väitteelle löytyy kahdesta paikasta. Ensimmäinen liittyy Saksan parlamentin eli liittopäivien istumajärjestykseen. Alunperin kommunistit ja kansallissosialistit istuivat vierekkäin salin vasemmassa laidassa, mutta näiden välisten toistuvien nyrkkitappelujen vuoksi puhemiehistö lopulta kyllästyi ja sijoitti natsit istumaan mahdollisimman kauas kommunisteista, eli salin oikeaan laitaan. Toinen syy taas periytyy Neuvostoliiton 1930-luvun propagandasta ja Stalinin määräyksestä olla viittaamatta Hitlerin puolueeseen kansallissosialisteina tai natseina. Sen sijaan näitä piti kutsuman Italian mallin mukaan fasisteiksi. Näin haluttiin välttää sanasta ’sosialismi’ aiheutuvia mielleyhtymiä Stalinin omaan bolsevikkipuolueeseen. Aatteen poliittisen sisällön puolesta natsit toki olivat äärivasemmistolaisia samaan tapaan kuin kommunistitkin.

 • author avatar
  Mikko Seppänen 3 vuotta ago Vastaa

  Merkittävin sosialistisia suuntauksia yhdistävä tekijä on rajoitettu omistusoikeus. Tätä periaatetta noudatettiin kirjaimellisesti sekä kansallissosialismissa että kommunismissa.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

   Kyllä. Jos sosialismista tai vasemmistolaisuudesta pitää löytää yksi kuvaavin tunnusmerkki, niin se on ilman muuta ’kollektiivisuus’, joka ilmenee sekä yksilön hyvin rajoitettuina oikeuksina että valtion kaikkivoipaisuutena. Meillä on tästä ja sen seurauksista pari hyvää artikkeliakin luettavaksi. Jälkimmäinen on Venezuelaa koskeva artikkelisarja, joka kannattaa lukea kokonaan. Siihen on taas lähiaikoina tulossa jatkoa:
   http://paivanbyrokraatti.com/2017/06/27/vasemmistolaisuus/
   http://paivanbyrokraatti.com/tag/venezuela/

   • author avatar
    Mikko Seppänen 3 vuotta ago Vastaa

    Kiitos linkeistä. Jostain syystä alkuaikojen aktiivisempi pb:n seuraaminen on jäänyt vähemmälle. Aloitan kirin samantein.

    • author avatar
     Päivän Byrokraatti 3 vuotta ago Vastaa

     Sinulla sujuu pari seuraavaa viikonloppua mukavasti, kun kaadat lasiin vähän konjamiinia (puhtaasti lääkinnällisistä tarkoituksissa!) ja alat kahlaamaan kirjoituksemme alusta loppuun! :) Erityistä hupia synnyttänee ns. kaarnavene-episodi lukijakommentteineen. FB:n puolelta löytyy toki vielä monin verroin enemmän kommentteja.

 • author avatar
  Pohdiskelija 3 vuotta ago Vastaa

  Päivän byrokraatin mielestä siis Suomen lakkauttamista ajavat vastarintaliikkeet yms. ovat kansallismielisiä tahoja… Nämä ihmiset ovat tuota kulkuetta järjestämässä sekä olleet ”järjestyksenvalvojina”. Kovin kansallismieliseltä ei heidän kulkueensa ole aikaisempinakaan vuosina vaikuttanut kun mukana ollut ties mitä banderollia jotka eivät itsenäisyyteen liity mitenkään. Unohtamatta tietysti myös sitä järjetöntä sotkua jonka kyseinen kulkue on pistänyt joka vuosi hautausmaalle ja muille alueille josta he ovat kulkeneet. Millään logiikalla tuosta kulkueesta nyt ei saa ”tavallisten kansallismielisten” kulkuetta. Toki nykypäivänä kansallismielisyys on sama asia kuin etnisten puhdistuksen fantasiointi ja maan sulkeminen kuin pohjois-korea konsanaan niin en toisaalta tiedä.

  • author avatar
   Jup 3 vuotta ago Vastaa

   ”Päivän byrokraatin mielestä siis Suomen lakkauttamista ajavat vastarintaliikkeet yms. ovat kansallismielisiä tahoja… Nämä ihmiset ovat tuota kulkuetta järjestämässä sekä olleet ”järjestyksenvalvojina”. ”

   Mitä sitten? Poliittiset tunnukset on tuolla kategorisesti kielletty. Onko jokainen tapahtuma ja yhteisö jonka järjestäjä on joskus ollut poliittinen, poliittinen tapahtuma tai yhteisö? Tuolla logiikalla alpakoilla ei ole mitään tekemistä lasten tai pörröisten eläinten kanssa koska järjestäjänä toimii antifa-aktiivi joka on myös pernatsi-sivuston whoisin takana.

   Ja tämä lapsilla keppihevostelu poliittista toimintaa verhotakseen on nimenomaan se mitä blogistikin arvostelee. Kiitos sentään siitä että myönnät alpakkatapahtuman olevan ainoastaan alhaista poliittista keppihevostelua lasten kustannuksella. Taisit vihdoinkin tajuta mitä blogipostaus käsittelee.

   ”Unohtamatta tietysti myös sitä järjetöntä sotkua jonka kyseinen kulkue on pistänyt joka vuosi hautausmaalle ja muille alueille josta he ovat kulkeneet. Millään logiikalla tuosta kulkueesta nyt ei saa ”tavallisten kansallismielisten” kulkuetta. Toki nykypäivänä kansallismielisyys on sama asia kuin etnisten puhdistuksen fantasiointi ja maan sulkeminen kuin pohjois-korea konsanaan niin en toisaalta tiedä.”

   Kansallismielisyys on nykypäivänä ainoastaan vasemmiston olkiukoissa tuota, ole hyvä ja toimita kansallismielisten, esim. Suomen Sisu, materiaalia missä vaaditaan Suomeen Pohjois-korean kommunistista diktatuuria ja etnistä puhdistusta.

   Kommunistidiktatuuri on teidän vasemmistolaisten kyseenalaisia tavoitteita, ja etnisistä puhdistuksista ei tarvitse kuin tiedustella SDP:ltä joka toivotti riveihinsä lämpimästi tervetulleeksi kurdien kansanmurhaa ajavan ihmisen eivätkä ole sanoutuneet kurdien kansanmurhaamisesta vieläkään irti.

   Valitettavasti mainitsemasi ihmisoikeusrikkomuksten ajaminen on todistettavasti vihervasemmiston yksinään ajamia asioita.

 • author avatar
  Veijo Hoikka 3 vuotta ago Vastaa

  Joku viisas sanoi aikoinaan: Älä luota kehenkään, joka on ollut kommunisti.

 • author avatar
  Veijo Hoikka 3 vuotta ago Vastaa

  Aleksi Pahkala on juhlimassa i-päivää: Kukaan ei honannu miks se torielukka olisi ollut Al Pahka eli alpakka. Hihhih.

 • author avatar
  ceterum censeo 3 vuotta ago Vastaa

  Onnistuipa Byrokraatti sohaisemaan muurahaispesään oikein kunnolla. Kalikka kalahti ja koirat älähtivät. Osoittautui myös, että näitä evoloita ja tenkasia ei kannata häiritä tosiasioilla, koska heillä on vakaa mielipide ja se haittaa vakavasti luetun ymmärtämistä.

 • author avatar
  zombo b. bobolous 3 vuotta ago Vastaa

  ”Todellisuudessa soihtukulkue ei liity äärioikeistoon,…” Rohkenen olla vahvasti eri mieltä!

  • author avatar
   Jup 3 vuotta ago Vastaa

   Siitä vain. Mielipiteesi on mutuilua, mutta ei tässä muuta haeta kuin todisteita väitteellesi eikä tämänkään blogipostauksen kahden päivän olemassaolon aikana ole vasemmistoöyhöttäjät kyenneet todistamaan muuta kuin ”musta tuntuu/mielipiteeni on” – vaikka äärioikeistolaisen marssin todistamiseksi riittäisi aivan mainiosti todisteet äärioikeistolaisesta marssista eikä mutuilu.

   Kysymys on siis: todista että 612 on äärioikeistolainen. Uskon kun sen todistat.

   Jos todiste on ainoastaan se kuka sitä on joskus ollut järjestämässä, tulee logiikkaa siis soveltaa kaikkiin muihinkin tapahtumiin, mikä sitten saattaa alpakkatapahtuman varsin kyseenalaiseksi ja alhaiseksi lapsilla keppihevosteluksi. Ei nääs tarvitse kuin katsoa kuka sitä on joskus ollut perustamassa.

 • author avatar
  Perttu Laitila 3 vuotta ago Vastaa

  Samaa mieltä, että varmaan tarkoitus oli vain häiritä 612 mielenosoitusta, mutta 612 sanominen ei äärioikestolaiseksi aika käsittämätöntä.

  612 SVLn perustama ja ne tänäkin vuonna liittymässä siihen kulkueeseen. Ei tarkoita, että kaikki siellä olisivat natseja, mutta joko eivät tiedä tai sitten symppaavat niitä.

  • author avatar
   Jup 3 vuotta ago Vastaa

   Uusnatseja osallistui myös MM-kisajuhliin torilla. Onko sekin äärioikeistolainen tapahtuma? Mukana oli sielläkin kymmeniä tuhansia muita ihmisiä jotka joko ei tienny asiasta tai symppaa natseja.

   Katsos kun kriteerisi natsisympatioille on puhtaasti ad hoc-pohjalla, käy kuin käykin niin että saatat itsesi naurunalaiseksi.

 • author avatar
  Perttu 3 vuotta ago Vastaa

  ”Jos todiste on ainoastaan se kuka sitä on joskus ollut järjestämässä, tulee logiikkaa siis soveltaa kaikkiin muihinkin tapahtumiin, mikä sitten saattaa alpakkatapahtuman varsin kyseenalaiseksi ja alhaiseksi lapsilla keppihevosteluksi. Ei nääs tarvitse kuin katsoa kuka sitä on joskus ollut perustamassa.”

  Olet siis eri mieltä PB:n kanssa keppihevostelusta ja sen väite vasemmiston tekemäksi kiusaksi ei pidä paikkaansa?
  Vai oletko eri mieltä monien kommentoijien kanssa siitä, että 612 on äärioikeistolainen. Logiikallasi joko molemmat ovat väärässä tai kumpikin oikeassa, mutta vain toinen ei voi olla.

  Mielestäni alpakat on vasemmiston masinoima häirintäliike. Ja 612 äärioikeiston masinoima hämäysmarssi millä sen ajatuksia yritetään valtavirtaistaa.

  http://www.supo.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/supowwwstructure/67073_2015_Supo_FIN.pdf?ccaa8cca7e6ad388
  s24. ”Tämän toista kertaa järjestetyn, 612-nimeä käyttä­
  vän tapahtuman organisoivat maahanmuuttovastaiset ja äärioikeistolaiset
  toimijat” by Supo.
  Järjestäjistä kun ei ole tietoa on aika outoa olettaa järjestävän porukan jotenkin vaihtuneen…

  • author avatar
   Jup 3 vuotta ago Vastaa

   Olen sitä mieltä että 612 ei ole äärioikeistolainen marssi vain sen perusteella kuka sitä on joskus järjestänyt.

   Pidän sitä äärioikeistolaisena välittömästi kun siellä heilataan hitleriä ja jaetaan natsipamfletteja.

   Alpakkaporukka puolestaan koostuu vasemmistoöyhöttäjistä jotka ovat menneinä vuosina ennenkin koittaneet jopa väkivaltaisesti estää 612:sta. 612 poppoo ei pyrkinyt eikä ole pyrkinyt estämään kenenkään muiden tapahtumia, samaa ei voi sanoa vasemmistolaisista millään mittapuulla.

   Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että kumpikin porukka voi painua v*ttuun koska ennen pitkää 612 alkaa melko varmasti levittämään natsimateriaalia, mutta koska eivät todistettavastikaan tee sitä nyt, on sen luonnehtiminen äärioikeistolaiseksi p*skapuhetta. Sanoilla ja teoilla, ei tekijöillä, on merkitystä. 612 ei sano eikä tee natsijuttuja, mutta alpakkaväki tekee natsit vastaan alpakat-retoriikallaan puhdasta politiikkaa.

   Ero on selvä, mutta hyvä yritys.

 • author avatar
  Zombie Juho 3 vuotta ago Vastaa

  Minä taas kuljen missäpäin suomea haluan, vaikka sitten soihtu kädessä koska vapaa maa sen sallii. Sehän ei kenellekkään kuulu, paitsi ehkä omasta mielestään näille järjen jättiläisille https://www.youtube.com/watch?v=lxMg-b9bJY8&t=421s

 • author avatar
  Hävetkää 3 vuotta ago Vastaa

  Voisitteko jo lopettaa sen saivartelun.
  natsimarssilta natsimarssille
  https://www.youtube.com/watch?v=SuIbL3XzMV0&feature=youtu.be&t=2h13m41s

 • author avatar
  Mikko Kivioja 3 vuotta ago Vastaa

  Jos ajatellaan, että vaikka vasemmistoliiton kulkuetta on ollut puuhaamassa äärivasuri ja antifantti, niin tuleeko marssista väkivaltaisen äärivasemmiston marssi?

 • author avatar
  Tuhlaajapoika 3 vuotta ago Vastaa

  Luulen, että osalta jengistä meni juttu vähän ohi, kysymys ei ole siitä miten oikealla marssille osallistuneet olivat tai mikä on ”lasten alpakka” tyypin antifa connection, kysymys oli siitä että tämä oli näitä ”foliohattu” trolleja joka osottautui todeksi ja media uskoisen suoraan ilman, että edes ihmetteli ja uutiset tulivat HETI joten joko median edustajille on kerrottu heti tai he ovat samoissa Facebook ryhmissä, YLEn uutisessa oli jopa heti ÄÄRIOIKEISTO joka korjattiin myöhemmin ÄÄRIkansallismieliset (miksi muuten aina oikealla olevat ovat ÄÄRI?), toisaalta joissain uutisissa väitetään Saksan AfD on äärioikestoa?
  Pointtina vaan, että Suomeen tarvitaan aidosti neutraali kansalaisjournalismi, maailmalla on huomattu, että ne ovat monesti rehellisempiä ja tarkempia kuin ”aidot” mutta ei sillä taida montaa henkilöä elättää.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.