27
kesä
2017

Onko vasemmistolaisuus automaattisesti pahasta?

Päivän Byrokraatilta kysytään usein, onko vasemmistolaisuus automaattisesti negatiivinen asia. Siihen voi vastata, että ainakin aatteeseen on sisäänrakennettuna taipumus totalitarismiin ja korruptioon.

 

Sosialismi ajautuu aina lopulta totalitarismiin siksi, että koko väestöä ei voi millään saada hyväksymään ajatusta yhteisomistuksesta ja sitä, että yksilö ei saa pitää oman työnsä hedelmiä. Sadan vuoden kokemus sosialismista on osoittanut, että merkittävä osa väestöstä jää aina kokemaan syvää epäoikeudenmukaisuutta, koska he eivät saa ainakaan riittävää palkkiota ahkeruudestaan ja koska heillä ole työllään mahdollisuutta vaikuttaa asemaansa ja elintasoonsa.

 

Tuo osa väestöstä koettaa kiertää epäoikeudenmukaiseksi kokemansa järjestelmän sääntöjä tai pyrkii muuttamaan ulos maasta. Usein tuota pyrkimystä pyritään kahlitsemaan, sillä yhteiskunta romahtaa, jos sen tuottavin aines karkaa muualle. Niinpä tätä osaa väestöstä onkin tavattu tituleerata ”epäsosiaaliseksi väestönosaksi” tai ”kansan vihollisiksi”, ja heidän kurissa pitämisensä vaatii eriasteisia pakkokeinoja.

 

Kuinka voimakkaita näiden pakkokeinojen on oltava, riippuu suoraan siitä, kuinka pitkälle menevää järjestelmän sosialistisuus on. Mitä laajemmin yksityistä omistusta ja ansaintaa rajoitetaan, sitä suuremmaksi muodostuu epäoikeudenmukaisuuden kokemus, ja sitä tiukempaa kontrollia vastaavasti vaaditaan, jotta tyytymätön osa väestöstä saadaan noudattamaan järjestelmän sääntöjä.

 

Vastaavasti sosialistinen, kuten mikä tahansa muukin virkamiesjohtoinen järjestelmä on hyvin altis väärinkäytöksille. Keskitetty valta käsitellä muille kuuluvia varoja sisältää huiman insentiivin korruptiolle. Mitä suuremmista taloudellisista arvoista virkamies voi päättää, sitä enemmän hänen lahjomisellaan voi voittaa.

 

Sosialismin astetta voi tarkkailla ainakin kolmella mittarilla: kuinka suurta osaa yhteiskunnan kokonaisvarallisuudesta käyttää julkinen sektori, kuinka suuria tulonsiirtoja yhteiskunta tekee ja kuinka suuresta osasta omaisuuttaan ja taloudellisen toimintansa tuotoksista yksilö saa päättää itse.

 

Suomalainen sosialidemokratia on hyvin maltillista sosialismia ja sen kiertämiseksi harjoitettu verosuunnittelu ja maastamuutto onkin vielä kohtuuden rajoissa, mutta poliisivaltioksi muuttunut Venezuela on mainio tämän päivän esimerkki melkoisen monta askelta pidemmällä olevasta yrityksestä luoda todellinen sosialistinen onnela.

 

Tunnetulle liberalistisen koulukunnan taloustieteilijälle Ludwig von Misesille väitöskirjansa tehnyt ekonomisti George Reisman kuvaili 2005 pitämässään puheessa osuvasti, miten pohjoismainen sosialidemokratia eroaa esimerkiksi Neuvostoliitossa harjoitetusta sosialismista:

 

“Syy siihen, että sosialidemokraatit eivät valtaan päästyään johda maataan täyteen sosialismiin on se, että sosialidemokraatit ovat haluttomia käyttämään kaikkia keinoja, joita se vaatisi. Sosialismi taloudellisena järjestelmänä edellyttää massiivista varkautta — tuotantovälineet täytyy ottaa niiden omistajilta ja siirtää valtion omistukseen. Omistajat vastaavat lähes varmuudella vastarinnalla, jonka voi taltuttaa vain mittavalla voimankäytöllä.

 

Kommunisteilla sen sijaan oli tähän voimankäyttöön valmiutta, kuten Neuvosto-Venäjän tapahtumat osoittavat. Heitä voi verrata aseistettuihin ryöstäjiin, jotka ovat valmiita vaikka murhaamaan saadakseen haluamansa. Sosialidemokraatteja taas voi verrata lähinnä taskuvarkaisiin, jotka ehkä uhoavat tekevänsä vielä jonain päivänä ison keikan, mutta joilta kuitenkin puuttuu siihen tarvittavaa sisua, joten he vain antavat periksi heti kohdatessaan vähänkään merkittävämpää vastarintaa.”

 

Ihmisluonto on se mikä se on, eikä sosialistinen uudelleenkoulutus muuta tarvettamme saada päättää itse omista asioistamme. Sosialismia kokeillaan muodossa tahi toisessa kerta toisensa jälkeen, mutta nuo kokeilut päättyvät aina menetettyyn hyvinvointiin, taloudelliseen umpikujaan tai piikkilanka-aitojen sisälle.

 

Saatat tykätä myös

PB kirja-arvostelu: A Vietcong Memoir
PB: Suomi lipsuu Itä-Euroopan varallisuusryhmään
PB: Tutkimuksen mukaan vasemmiston kannatus olisi pienempi, elleivät ihmiset aliarvioisi omaa suhteellista tulotasoaan
PAB: “Vapaa ajattelu elää synkkää aikaa”

3 vastausta

 1. Reviisori

  Voisiko joltain osin vetää yhtäläisyysmerkit myös vasemmiston ja vihreiden välille tässä kohtaa?

 2. Unohdit mainita että psykiatrian väärinkäyttö on sääntö sosialismissa ja myös suomen sosialidemokratiassa (tuli taisto sinisalon mukana stalinilta)

  Sitä pakoon on lähteny tuhansia suomalaisia pakolaisiksi.
  Julkisterveyden valtion palkka tohtorit vain hyökkää aivoakalvon tulehdus ja syöpä potilaiden kimppuun ylempien tuntemattomien virkamiesten akitoimana,
  Täysin tuntematromat tohtorit tilaustavarana hyökkää jo eteiseen ja alkaa solvata antisosialistin oireita mielisairsudeksi.

  Valtion aloitteesta tehdyt hullun paprut ovat aina valtion terroria,
  -yksilön vaivat jää tutkimatta ja hoitamatta, kosto valituksesta tai antisosialismista on tärkeömpi julkisterveydelle kuin kansalaisen tappavan taudin hoito.

  Suomi on myös valjastanut julkis terveyden polittiseen kidutukseen.

  -kriitikosta pitää saada naurettava
  -ei uskottava
  -lain ulkopuolelle joutuva
  -mielisairas, hullu.

  Tätä varten psykiatrit ovat listanneet jokaisen kehon kivun päästä varpaisiin mielisairauden merkiksi, että aina löytyy laillinen syy kriitikkojen ali ihmiseksi merkkaamiseen ja vangitsemiseen, kyse on valtion terrorismista eikä tieteestä.

  -valtio ei ole koskaan suomen historian aikana korjannut yhtä ainutta valtion aloitteesta tehtyä hullun paprua, josta selvästi näkyy, että valtion asenne on se, että mikäli henkilo tuo esiin virheitä, eikä ole tyytyväinen parattiisi valtion virkamiesten sortoon syrjintään ja psykiatrien käyttämiseen poliittisista mielipitestä kiduttamiseen psykiatrian rauta ottein,
  Sellainen yksilö tulee ulostaa ulos yhteiskunnasta, hän on kollektivismiin sopeutumaton “hullu”.
  Virkamies rikosten esiintuonti kostetaan seuraavalla terkkari reisulla vastassa on valtion kiduttaja eli psykiatri joka toimii KUIN stalinin psykiatrit ja iskevät kidutus vankiloihinsa, kun ensin tekevät aivokavon tulehduksesta (pöpön aiheuttama)
  Hullun paprut..
  Psykiatrit palvelee ensin palkkansa maksaja valtiota ja yksilö on heille samalla rahan tuottokone, koska hänelle väkivalloin isketään kuvottavissa vankiloissa raha injektioita joissa on hermomyrkkyä..

  Tän kaiken suomesss joutuu käymään läpi ,
  Koska meillä on tämä valtio-eli politiikka sidonnainen ja puna puolue kortilla tutkimuksia antava kammottava julkistereys.

  Jos meillä olisi se paha usa vakuutus,.moni selviäisi hengissä, koska heidän syöpänsä tutkittaisiin ajoissa

  Ja poliittisia hullun papruja ei yksikään vakuutus terveys tee, koska siltä katoaisi kaikki asiakkaat, jos se tuottaisi samat kärsimykset ja suomi vihan kuin julkis terveys tekee psykiatrian rautakouraisella barbaarilla väärinkäytöllä, jos nyt orjudella ja orjakaupalla oikein käyttöä onkaan.

  Jos suomi olisi vakuutu terveys maa, hullujen määrä tilastoissa olisi murto osa ja valtio tuhoaisi murto osan nykyisestä suomalaisten aivoja hermomyrkyillä ja kela säästäisi 3-6 biljoonaa, jonka valtio maksaa nyt hermomyrkky tehtaille kansan tuhoamisesta.

  Psykiatria on alusta loppuun politiikkaan huijaus,
  Kuten sen edeltäjä eugenistinen psykiatria, eli kansan kielellä nazismi, joka tehtiin kallo harpilla mittaamalla pää ja mittatikulla muut kehon mitat ja mielisairaan leiman teki mielisairaala (getto) ja kaasu uuniin.

  Tämä nobel palkittiin, koska psykiatrit onnistuivat saamaan
  Kansan vihaamaan niitä jotka kalloharppi (nykyään syöpä tai muut oireet jotka tuottaa kehoon oireita)
  Paljasti kuka on syyllinen mielisairauteen.

  Kun tuo puoskarointi kiellettiin psykiatriasta poistui kalloharppi ja mittanauhat, ja silmä pigmentti mitta valineet,
  Kehon kivut oli nyt mielisairauden merkki joka on 100% vainoharhaa suurine opuksineen kuten sitä edeltävä eugenismi..

  Maailma ei ole nyt sivistyneempi.
  Valtio on siis käytännössä nazi, eli jatkaa samaa kalloharpitonta psykiatriaa joka on yhtä barbaari ja politiikkaa varten tehty kuten kalloharppi psykiatria tehtiin puhtaasti siksi, että kansan murhalle saataisiin kansan suosio, siksi kalloharppi psykiatrit loisti nobel palkintoineen joka lehdessä suurina tieteilijoinä kuten nyky psykiatri puoskarit.

  Vastuuton huijari koululääketiede tekee aina sairaita teorioita ihmisen näkymättömästä sisimmästä joko poliittisena tilauksena tai rahaa huijatakseen ihmisten näkymättömällä sisimmällä hermomyrkkyinä,
  Siksi se on tehnyt liki 500 kuvitteellista tautia jota näkymätön sisin muka sairastaa ja paranee maksaa, munuaisia ja haimaa myrkyttämällä..
  Ja koululääketieteen huijarit, samat jotka esiintyy näkymättömän sisimmän spesialistina,
  Jotka sanoo meillä on järkkymätön totuus ja tieto hallinnassa kunkin yksilön näkymättömästä sisinmästä siksi miellä on oikeus leimata ihmisiä milloin kalloharpilla, kehon kivusta tai mistä vaan, he nyhtävät rahaa valtion kassoista eikä kukaan tajua että kyse on maapallon suurimmista ja vaarallisimmista huijareista,
  Sillä nyky psykiatria kiihottaa valtiota vihaan niitä kohtaan jotka se leimaa,
  Ja tämä akitaatio tulee johtamaan kansan murhaan ja sortoon kuten sen edeltäjä eugenismi, joka oli käytännössä nyky psykiatrian isä

  Ei ollut ketään muita kuin kalloharppi psykiatreja kun kaauleirit purettiin, kaikki silti uskoi psykiatriaan jotka onnistui värjäämään bunkerssa sotakarttaa 24/ 7 tuijottavan hitlerin syylliseksi samaan aikaan latvissa, puolassa, ukrainassa jne tehtyyn kaasumurhiin, jotka toteutti psykiatrit ja jokainen mitattiin ja mitat kirjoitettiin kirjaan ennen kaasutusta..hitler tuskin tiesi bunkerissaan mitä koululääketieteen ihmistuntijana esiintyvät psykiatri huijarit teki..

  Kaasuleiriltä he meni takaisin yliopiston proffesuuriin ja kehitti myky psykiatrian josssa on samat leimat ja kgb otteet kaikkea kritiikkiä kohtaan, koska yksikään huijaus teoria, ei siedä ettå totuus paljastuu heidän valtion terrorismistaan ja rikoksistaan kansaa vastaan.