Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Kirjallinen kysymys luvattujen alkoholikuolemien toteutumatta jäämisestä

By | 22.3.2018
6 Comments
 • author avatar
  Lasse Manninen 2 vuotta ago Vastaa

  Koska hallituksen tavoitteet alkoholikuolemien suhteen ovat epäonnistuneet, tullaan osa kiintiöstä siirtämään kotihoidon ja kotipalvelu järjestettäväksi.

  Näännyttämällä nälkään, ja vähentämällä lääkkeitä, saadaan tuottamattomat mummat pian tilastoja sotkemasta.

 • author avatar
  Haerski 2 vuotta ago Vastaa

  Kun asiantuntijat mm. Portugalista ja Hollannista kantautuviin hyviin tuloksiin pohjaten suosittelivat huumeidenkäytön dekriminalisointia, Veera Ruoho istui taannoisessa A-Studiossa kuin kivipatsas ja totesi, että ei usko näihin arvioihin. Rankaiseminen on kaiken a ja o`ja dekriminalisoiminen toimisi vain mainoksena kokeilijoille. Ruoholta ei saatu kuitenkaan koko ohjelman aikana vastausta siihen, miten huumeiden suosio nuorison keskuudessa ja varsinkin huumekuolemat ovat nykyisellään Suomessa moninkertaiset verrattuna Portugaliin, joka poisti käyttörangaistukset vuonna 2001 ja alkoi ohjata porukkaa sen sijaan tehokkaasti hoitoon.

  Tilastoja katsellessa eron syyt alkavat selvitä: Kun verrataan korkean riskin opioidien käyttäjien määrää vieroitushoidossa olevien määriin, niin Suomessa hoidossa on 22% käyttäjistä, kun taas Portugalissa vastaava prosentti on 53%. Kukapa olisi uskonut, että rangaistuksen uhka ja muutenkin yleinen yhteiskunnallinen demonisointi saattavat karkottaa apua tarvitsevia ihmisiä terveyspalveluiden piiristä?

  Tässäpä helppolukuiset tilastot ihmeteltäväksi:
  http://www.emcdda.europa.eu/countries/drug-reports/2017/finland_en
  http://www.emcdda.europa.eu/countries/drug-reports/2017/portugal_en

  Minusta alkaa näyttää selvältä, että kieltolakien ajan tulisi nyt olla pähteiden kohdalla ohi. Mitä kovemmin valtio yrittää säännöstellä ja rajoittaa, sitä pahemmaksi ongelmat äityvät. Otetta höllentämällä kaikki taas näyttäisivät voittavan.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Näin se on. Liian tiukka kontrolli näyttää aina luovan ongelmia, kun taas vapaassa luottamusyhteiskunnassa ihmiset kantavat itse paremmin vastuuta omasta ja muidenkin elämästä.

 • author avatar
  Reijo 2 vuotta ago Vastaa

  Kuluneet 3kk ja pelkästään Alkon myyntiluvut ei tarkoita mitään. Tammikuu on useille tipaton ja alkoholilain uudistuksen myötä alkoholin myynti on siirtynyt nimenomaan Alkoista kauppoihin. Koko vouhotus tästä jo nyt on typerää, PB. Odottakaahan rauhassa vuosi loppuun tai ainakin kesän yli ja katsokaa sitten miltä tilanne näyttää. Ja muistakaa huomioda kokonaiskulutus, ei pelkkä Alkon myynti.

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Jos joku vouhotti, niin THL ja alkoholilain uudistuksen vastustajat. HE ennustivat maailmanlopun meininkiä heti lainuudistuksen voimaantulon jälkeen. Me vain totesimme, että ei näytä tapahtuneen.

   Vertailuluvut ovat vastaavaan aikaan viime vuodesta, eli vertailukelpoiselta kaudelta. Uutisten mukaan alkoholin myynti ei vastoin väittämääsi ole kasvanut ruokakaupoissakaan. https://www.verkkouutiset.fi/hasa-alkoholin-kulutus-ei-kasvanut-lain-myota-ehka-lainkaan/

 • author avatar
  Dennis P Trump 2 vuotta ago Vastaa

  Unohdit sen että Alko sanoi joutuvansa lopettamaan kymmeniä myymälöitä mutta aikovatkin lisätä 3? Tuli näistä Zuckerbergin kuulemisista, että eiköhän meillä pitäisi Suomessakin repiä ihmiset kameroiden eteen tentattavaksi, kukaan ei varmana medisassakaan ”jahtaa” tätä Alkon entistä TJtä joka suoraan valehteli Eduskunnalle ja kansalle.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.