Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Mikrolainat, markkinataloudellinen tapa auttaa kehitysmaiden ihmisiä

By | 9.11.2018
2 Comments
 • author avatar
  Eelis Vatanen 6 päivää ago Vastaa

  Tää on paperilla tosi kiva, mutta oletteko tarkastaneet, paljon lainanottaja maksaa todellista vuosikorkoa? Keskimäärin 36%, mutta osa Kivan partnereista ottaa jopa yli 80%. (http://fellowsblog.kiva.org/blog/new-york-times-article-on-microfinance-interest-rates-and-profits).

  Tietty, tämä ei ole Kivan vika, koska itse eivät tuosta saa mitään. Toivottavasti kohdemaissa vaan on joku henkilökohtainen konkurssi mahdollinen, muuten saatetaan viedä lainanottaja ojasta allikkoon.

 • author avatar
  Jakke P 3 päivää ago Vastaa

  En tiedä miten Kiva nykyään toimii, mutta itse aktiivisemmin lainasin sitä kautta pikkusummia ihmisille 5-10 vuotta sitten ja silloin korko oli lainan ottajalle ainakin omasta puolestani 0 % , plus lyhennyksen sai määriteltyä vaikka aivan minimaaliseksi per kk , ihan hyväntekeväisyyttähän se silloin oli, kuullostaa ikävältä jos on mennyt rahastukseksi.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.