29
kesä
2016

PB: Johnsonilla hetki ennen kannan julkistusta kaksi versiota – toinen EU:n puolesta, toinen sitä vastaan

 

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Lontoon entinen pormestari Boris Johnson (kons.), jolla kerrotaan olleen taskussaan kaksi versiota kolumnista, jolla hän ilmoitti kantansa EU-jäsenyyteen helmikuussa. Toinen oli voimakkaasti EU:n puolesta, toinen sitä vastaan. Johnsonin kerrotaan pohtineen aina viime minuutille, kumman version lähettäisi toimitukseen.

 

Ratkaisevaa oli se, että vastustamalla EU:ta, Johnson päätteli parantavansa asemiaan konservatiivien istuvan puheenjohtajan, David Cameronin haastajana. Johnsonin kerrotaan olleen varma, että Brexit-puoli ei voisi voittaa, mutta keräisi kuitenkin niin paljon kannatusta, että se nostaisi hänen henkilökohtaista profiiliaan.

 

Johnsonin politiikan sisältö ja tällä kertaa koko Yhdistyneen Kuningaskunnan kohtalo ratkesi siten sen mukaan, kumman vaihtoehdon kannattamisesta Johnsson katsoi olevan hänelle enemmän hyötyä. Johnsonin tyrmistykseksi hän tuli kuitenkin ajaneeksi Britannian ulos EU:sta ja ilmeisesti myös Skotlannin ulos Britanniasta.

 

Olenko ainoa, jolla tulee Johnsonista mieleen Jyrki Katainen?

 

Kataisen ja Kokoomuksen politiikan sisältö tuntui määrittyvän aina sen mukaan, millä seuraavissa vaaleissa saataisiin eniten ääniä. Vuoden 2007 vaalien Sari sairaanhoitaja -kampanja keskittyi allokoimaan “jakovaroja” juuri ennen romahdusta, ja kilpailukykyämme heikentämällä käytännössä sinetöi Suomen kohtalon. Viimeiset pari vuotta tehtävässään Katainen taas näytti enää etsivän itselleen mukavaa tehtävää Euroopan Unionista. Sellainen sitten löytyikin.

 

Paha saa palkkansa. Jyrki Katainen komissaarina 27 953 euroa kuukaudessa ja Boris Johnsonista tulee ehkä Britannian seuraava pääministeri.

 

1843 - The Economist unwinds 7/2016

1843 – The Economist unwinds 7/2016

 

Saatat tykätä myös

PB: Britanniassa vankilatuomio koiran natsitervehdyksestä
PAB: Yksityinen rautatieyhtiö pyysi julkisesti anteeksi, kun sen juna lähti 20 sekuntia etuajassa
PB: Euroopan Unioni niittää nyt mitä on vuosikausia kylvänyt
PAB: Iso-Britannian hallitus

Kommentoi