29
heinä
2016

PAB ja PB: Juhana Vartiainen poistaisi varainsiirtoveron

 

Demareista kokoomukseen loikannut kansanedustaja Juhana Vartiainen onnistuu ensimmäisenä maailmanhistoriassa saamaan samalla puheenvuorolla sekä Päivän Byrokraatti että Päivän Antibyrokraatti -palkinnot.

 

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon Juhana Vartiainen saa ehdottamalla varainsiirtoveron poistamista. Päivän Byrokraatti on ehdottanut samaa jo pitkään, aika lailla samoin perustein kuin Vartiainen. Vartiaisen mukaan varainsiirtovero haittaa suomalaisten työllistymistä, koska se on asunnon oston kustannuksia nostaessaan este työvoiman liikkuvuudelle.

 

– Olisi paljon nykyistä parempi verottaa jotain muuta kuin ihmisten liikkumista, joka nyt nimenomaan on tarpeen. Eihän veron poisto yksin näitä ongelmia ratkaise, mutta tässä kokonaisuudessa se on ilmeisimpiä asioita, joka kannattaisi muuttaa.

 

Päivän Byrokraatti -palkinnon Vartiainen saa kuitenkin heti perään toteamalla, että hänen puolestaan kaikkia muita veroja voitaisiin nostaa hitusen, jos varainsiirtoveron poisto sitä edellyttää. Eikö kukaan voi koskaan ehdottaa, että mitäs jos pojat ja tytöt kuitenkin vaan leikattaisiin valtion menoja vastaavalla määrällä?

 

Taloussanomat 27.7.2016

Taloussanomat 27.7.2016

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten
PB: Naiskansanedustajat pätevöityvät ministereiksi 13 vuotta nuorempina kuin miehet?
PB: Ministerien on oltava rehellisiä ja taitavaksi tunnettuja Suomen kansalaisia
PB: Vaalit ovat tilaisuus valita eduskunta, joka vie Suomea kohti Economic Freedom Indexin kärkiryhmää