23
elo
2016

PB: Venezuela kieltää leipäjonot sosialismin vastaisina mielenilmauksina

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Venezuela, joka kieltää leipäjonot sosialismin vastaisina mielenilmauksina.

 

Venezuelan Kansallisen Hintasäännöstelykomitean mukaan leipomoiden ulkopuolelle kertyvien jonojen tarkoituksena on luoda yhteiskunnallista levottomuutta, ja niissä on kyse ennemminkin poliittisesta mielenilmauksesta kuin todellisesta elintarvikepulasta. Kansalaiset ovat tosin kovin eri mieltä, ja kertovat joutuvansa jonottamaan loputtomasti hankkiakseen edes vähiä tarjolla olevia ruokatarvikkeita.

 

Vastoin hintasäännöstelykomitean linjaa, Venezuelan Kansallisen Viljaliiton puheenjohtaja Juan Crespo kuitenkin myönsi, että leipäviljasta on maassa paha pula. Päivän Byrokraatti ennustaa, että Crespon rehellisyys maksaa hänelle paikkansa, ja mies keksitään pian systeemin sabotööriksi. Presidentti Nicolás Maduro esittää näet vanhaan stalinilaiseen tapaan, että Venezuelan ongelmien takana onkin yksityinen sektori, joka käyttää taloutta aseena kaataakseen hallituksen ja sabotoidakseen maan tuotantoa.

 

Vanhojen toimivien ideoiden uudelleen kierrätys on tietysti aina tepsivä konsti ja keltäpä tuohon paremmat opit löytäisi kuin itse isä aurinkoiselta. Nyt sitten tarvitaan enää vain kulakkien pidätyskiintiöt ja uudelleenkoulutusleirit, niin uusi Neuvostoliitto on viimeistelyä vaille valmis.

 

Hyvä niin, sillä samalla pääsee myös uusiokäyttämään joukon vanhoja vitsejä. K: Millainen on venezuelalainen hampurilainen? V: Lihajono kahden leipäjonon välissä. K: Millainen on venezuelalainen ähky? V: Yhtä aikaa pidätettynä on yksi lihajono ja kaksi leipäjonoa.

 

Tiesithän? Päivän Byrokraatin aiemmat Venezuela-aiheiset artikkelit voit lukea klikkaamalla jutun otsikon alta sanaa “Venezuela”.

 

 

 

PanAm Post 19.8.2016

PanAm Post 19.8.2016

 

 

Saatat tykätä myös

PB kirja-arvostelu: A Vietcong Memoir
PB: Suomi lipsuu Itä-Euroopan varallisuusryhmään
PAB: “Vapaa ajattelu elää synkkää aikaa”
PAB: “Twitteristä on tullut New York Timesin päätoimittaja”