3
maalis
2017

PB: Ongelma on Ylen puolen miljardin rahoitus, mutta työryhmän ratkaisu on pistetuki mainostelevisiolle

Harry Harkimo on tuskin vielä ehtinyt edes asetella saamaansa Päivän Antibyrokraatti -palkintoa takan reunalle, kun hänen työryhmänsä kiireehtii jo nappaamaan Päivän Byrokraatti -palkinnon. Ehkä ne feng shui -sisustuksessa täydentävät toisiaan kuin jin ja jang.

 

Hjalliksen työryhmä ehdottaa mainosrahoitteisen television uutistoiminnalle kahdeksan miljoonan euron vuosittaista tukea. Mainosrahoitteinen televisio tarvitsee tukea, koska puolen miljardin euron verorahoituksella toimiva Yle dominoi kenttää ja syö kannattavuuden vapaaomisteisilta kilpailijoiltaan.

 

Huonoa sosialidemokraattista hallintoa ihannoiville kyseessä on täydellinen pistetuki. Mielivaltainen, markkinoita vääristävä ja kallis. Lisäksi kaupan päälle saataneen hallintomekanismi, jonka alle voidaan alkaa kehittää lisää vastaavia tehottomia tukia.

 

Keskustelussa ei ole edes ollut se vaihtoehto, että puututtaisiin ongelman aiheuttajaan, Yleen. Sen resursseja leikkaamalla parannettaisiin yksityisten kanavien selviämismahdollisuuksia ja samalla säästettäisiin kansalaisille satoja miljoonia euroja. Nyt sen sijaan työryhmä ehdottaa, että veronmaksaja joutuisi maksamaan lisää.

 

Päivän Byrokraatti kannattaa jopa koko Ylen lakkauttamista, mutta enimmilläänkin sen kutistamista yhteen tv- ja yhteen radiokanavaan. Jos tarkoitus on julkisen palvelun kautta tuottaa jotain sellaista, mitä yksityiset toimijat eivät muka tuota, yksi kanava riittää siihen kyllä. Mitä tuo sisältö sitten olisi, on silkka kysymysmerkki. Nyt Ylen kanavakartta täyttyy suurista urheilulajeista, ulkomaisista tv-sarjoista ja vasemmistopoliittisista ajankohtaisohjelmista.

 

Poliittinen ohjaus onkin Ylen akilleen kantapää. Vaikka julkista palvelua perustellaan sen puolueettomuudella, totuus on juuri vastakkainen. Päivän Byrokraatti on aiemminkin kirjoittanut kerroista, kun Yle on jäänyt kiinni tarkoituksellisesta poliittisesta propagandasta ja voimakkaista poliittisista vaikuttimista. “Kansalle kuuluva media” onkin kansaa ohjaileva media, DDR:n mallin mukaisesti.

 

Työryhmään kuuluivat Hjalliksen lisäksi Eero Heinäluoma (sd.), Ylen entinen pääjohtaja Arne Wessberg ja Digitan hallituksen puheenjohtaja Anu Nissinen.

 

Aiemmat Yleä koskevat jutut löytyvät klikkaamalla avainsanaa jutun otsikon alla löytyvästä listasta.

 

 

Yle 1.3.2017

 

Saatat tykätä myös

PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten
PB: Vihreät ja Yle tuputtavat lapsille poliittisia kantoja
PB testasi Ylen ”Selviätkö vuoden tukiviidakossa?” -pelin
PB: Ruotsin ja Suomen valtioiden osuus mediasta on epäterveellä tasolla

2 vastausta

 1. Ihmettelijä

  Erittäin hyvin sanottu! Valitettavasti kenelläkään ei ole kanttia leikata ylen rahoitusta radikaalisti. Ainut toivo lienee, että Kokoomus esittäisi jonkinlaista valinnanvapautta yleveroon ja ihmiset äänestäisivät jaloillaan.

 2. Kullttuurimarxismi on kriminalisoitava

  Yle vero on haittavero, niin haitallisia vapaamuurari-johtoisen ylen ohjelmat radiossa ja tv ssä ovat katselijan ja kuuntelijan todellisuudentajulle, ns “uutisetkin” ovat lähinnä asenteellisesti väritettyjä Poliittisia tiedotteita, yleensä ostettuina amerikkalaisilta mediatoimistoilta, jotka ovat oikein urakalla venyttäneet totuutta jo kohta sadan vuoden ajan, kulloinkin omien neo-kolonialististen tarpeidensa mukaisesti.

  Valtionkonttorin virkailijoiden tulisi kirjata yle- vero kertymä kokonaisuudessaan haitta-asteeltaan samankaltaisten tuotteiden, kuten tupakan, viinan, kumiliiman, pirin ja sokerin kanssa samaan sarakkeeseen.

  Kaikkien niiden ihmisten mielestä joille Suomi, suomalaisuus, suomalaiset ja isänmaa ovat tärkeitä, tulisi perua kaikki mahdolliset lehtitilaukset, erityisesti hs-prawda, alma-median kaikki tuotteet, sekä loput maakuntalehdet ja boikotoida kaikkia niitä instansseja jotka ilmoittelevat näissä epäisänmaallisissa kalankääreissä.

  Hs Prawda ja sen NYT liite on loistava eko-tuote lemmikkieläinkauppiaille, se sopii suoraan lukemattomana ja avaamattomana standardi kokoiseen papukaijahäkkiin kakadun paskomisalustaksi, selkäpuoleltaan valmiiksi halkaistuna ja niittien poiston jälkeen saa kaija paskoa 48 päivää joka päivä puhtaalle alustalle, kun muistaa vaan nykäistä päällimmäisen sivun joka aamu pois.

  Samalla hajuhaitat minimoituvat.

  Fantastinen vihreä eko-tuote!

  P.s. Kenenkään ei koskaan tulisi äänestää yhtään ura- tai ammattipoliitikkoa, he ovat syypäitä kaikkeen kaaokseen koko euroopassa.

Kommentoi