9
heinä
2017

PB: Verottajan ilmiantosivustolla käräytät helposti pulloja keräävän kaverisi

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa verottaja, jonka ilmiantosivusto tarjoaa vaivattoman mahdollisuuden käräyttää kaveri ja hankkia hyvä omatunto.

 

Nimetön ilmianto on entisissä itäblokin maissa arvostettu seurapeli, jossa eniten pisteitä kerää ilmiantamalla omia perheenjäseniään. Serkuista saa kaksi pistettä, sisaruksista kolme, mutta omista vanhemmista jopa viisi pistettä kappaleelta.

 

Esimerkiksi vuonna 1932 käynnissä olleessa pelissä pärjäsi hyvin 13-vuotias Pavlik Morozov, joka ilmiantoi oman isänsä viljan piilottamisesta kulakkien kanssa. Isä joutui vankilaan ja hänet ammuttiin myöhemmin. Vihastuneiden sukulaisten väitettiin surmanneen Pavlikin.

 

Pavlikista tehtiin määrätietoisella kampanjoinnilla esimerkillinen nuorukainen, joka oli asettanut Neuvostoliiton edun oman etunsa edelle. Hänen tarinastaan tehtiin elämäkertoja, näytelmiä, patsaita, sinfoninen runo, ooppera sekä vaille ensi-iltaa jäänyt ja sittemmin kadonnut elokuva. Pavlikin tarinalla vaikutettiin neuvostoliittolaisiin lapsiin ja innostettiin heitä ilmiantamaan vanhempansa.

 

Myös suomalaisten on hyvä muistaa, että käräyttäminen ei suinkaan kysy ikärajoja.

 

Onko koulukaverillasi uusi, kiiltävä pyörä? Pelaako hän uusimmalla Playstationilla? Kävikö hän kesällä Disneylandissa? On mahdollista, että kaverisi kerää salaa pulloja. Ilmiannon kaveristasi voit tehdä kätevästi osoitteessa:

 

 

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Viranomaiset unohtivat tasapuolisuuden somessa
PB: “Suomi voisi kasvattaa verotuloja 2649 miljoonalla eurolla korottamatta veroja lainkaan”
PB: Verouudistus suosii veroparatiiseja ja sorsii sijoittamista suomalaisiin kasvuyhtiöihin
PAB: Muuttoliike kääntyi Suomesta takaisin Viroon

1 vastaus

  1. Joku Toinen

    Loistavaa! Mutta maksaako verottaja jotakin bonusta käräyttämisestä? Verottomasti, tietenkin.