7
heinä
2017

PAB: 12-vuotias Joona keräsi pulloilla itselleen Disneyland-matkan

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon saa 12-vuotias Joona, joka keräsi niin paljon pulloja, että rahat riittivät lentoihin Kaliforniaan ja Disneylandiin. Hienoa työtä, nuori mies.

 

Palkintokomitea ei sen sijaan jaksa jakaa palkintoa väsyneelle vantaalaismiehelle, joka valitti Joonan Facebook-profiilista, koska Joona ei ole vielä täyttänyt sääntöjen edellyttämää 13 vuotta, ja joka ilmeisesti teki myös Joonan pullonkeräystuloista ilmiannon verottajalle.

 

Kannattaako näitä nyt vatvoa. Joona pääsee Disneylandiin, Joona kasvaa aikuiseksi, Joona menestyy elämässään ja kyllästyy pystyynkuolleeseen Sääntö-Suomeen. Joona muuttaa Kaliforniaan ja perustaa globaalin bisneksen, joka myy muurahaisia ja muuta hyönteisravintoa. Vantaalaismies kuolee katkerana.

 

Taidammepa siksi tehdä nyt vaikka osakekauppoja omaan lukuumme sen sijaan, että täyttäisimme julkisen palvelun yleispalveluvelvoitetta analysoimalla tätä jo niin tuttua suomalaista mielenmaisemaa. Eihän Päivän Byrokraatilla ole edes verotusoikeutta, jonka nojalla voisimme maksaa itsellemme kirjoittamisesta SJL:n työehtosopimuksen palkkaryhmä IIIa:n mukaista korvausta.

 

HS 6.7.2017

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Viranomaiset unohtivat tasapuolisuuden somessa
PB: “Suomi voisi kasvattaa verotuloja 2649 miljoonalla eurolla korottamatta veroja lainkaan”
PB: Verouudistus suosii veroparatiiseja ja sorsii sijoittamista suomalaisiin kasvuyhtiöihin
PAB: Muuttoliike kääntyi Suomesta takaisin Viroon