10
heinä
2017

PB: Norja mahdollisti vapaaehtoiset lisäverot. Edes demarit eivät maksaneet.

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Norja, joka ensimmäisenä Pohjoismaista toteuttaa demareiden ikiaikaisen unelman sadan prosentin veroasteesta. Tämä tosin perustuu vielä vapaaehtoisuuteen, sillä pakolla ei hallinnon tuhlattavaksi edelleenkään kerättäisi kuin noin puolet ihmisen työllään ansaitsemasta.

 

Kyseessä on Norjan uusi laki, joka mahdollistaa vapaaehtoisten verojen maksun yli lainmukaisen veroasteen.

 

Koska eriasteisia vasemmistopuolueita äänestää Norjassakin noin puolet väestöstä, oli tietysti johdonmukaista olettaa, että vapaaehtoiset lisäverot keräisivät hurjan kannatuksen. Kukapa lähimmäisistään huolehtiva ja vastuusta paasaava vasemmistolainen jättäisi tällaisen tilaisuuden käyttämättä. Kerrankin ollaan unelmayhteiskuntaa rakentamassa.

 

Ilmeni kuitenkin, että tarkoitus ilmeisesti oli, että unelmayhteiskunta rakennettaisiin muiden rahoilla. Omaa maksuhalukkuutta ei löydy. Norjan valtiovarainministeri kertoi uutistoimisto Bloombergille lähettämässään sähköpostissa, että valitettavasti vapaaehtoisia lisäveroja on kertynyt vain 1325 dollarin arvosta, eli ilmeisesti noin 11.000 Norjan kruunua.

 

Se on 0,002 kruunua kansalaista kohden.

 

BloombergPolitics 6.7.2017

 

Saatat tykätä myös

PB: Tutkimuksen mukaan vasemmiston kannatus olisi pienempi, elleivät ihmiset aliarvioisi omaa suhteellista tulotasoaan
PB: Vasemmistopolitiikka häätää teollisuuden Suomesta
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten
PB: “Suomi voisi kasvattaa verotuloja 2649 miljoonalla eurolla korottamatta veroja lainkaan”

1 vastaus

  1. Joku Toinen

    Näinhän se menee, kun halutaan korkeampia veroja aina ajatellaan että se koskee ainoastaan jotakuta muuta.

Kommentoi