15
heinä
2017

PB: KHO:n mukaan venerekisterissä oleva saunalautta onkin rakennus

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa korkein hallinto-oikeus, jonka päätöksen mukaan kuvassa näkyvä saunalautta onkin rakennus eikä vene.

 

Ratkaisu tuntuu äkkiseltään erikoiselta, sillä kyseessä on kuitenkin ihan perinteinen saunalautta, jolla kerrotaan olevan myös kaikki kulkuneuvon ominaispiirteet – moottoreita ja ohjaamoa myöten. Omistaja kertoo, että lautalla on myös pidetty katselmus, jonka mukaan lautta täyttää jopa kaikki vuokravenesäännökset.

 

Koska lautta on ollut jo vuodesta 2014 Trafin ylläpitämässä venerekisterissä, odotettavissa on viranomaisten välinen painimatsi ristiriidan ratkaisemiseksi. Rakennusviranomaisia edustaa punaisessa nurkassa lääninkaavoittajan hallitseva virastomestari ja venerekisteriä sinisissä paikallisen katsastuspäällikön apulaistarkastaja. Ottelu käydään reilun pelin hengessä ja ennen matolle astelua byrokraattien trikoot tarkastetaan piilotettujen kynien ja nitojien varalta.

 

Vuosisadan kamppailua odotellessa Päivän Byrokraatti jäi miettimään, että mahtaakohan siitä seurata sakot, jos on mennyt rekisteröimään talon vesikulkuneuvona?

 

Joka tapauksessa, ennen kuin ehditään edes pohtia, mitä rakennusmääräykset tarkemmin sanovat tällaisen saunan perustustöistä, salaojista ja nurkkakivistä, tulee KHO:n mukaan saunalautalle hankkia rakennuslupa. Mutta jos lautan uittaakin naapurin rantaan, hankkiiko naapuri sitten myös luvan? Nimimerkki “laskinko ankkurin turhaan?”

 

Suosittelemmekin omistajalle lautan ajamista pikaisesti kaupungin rantaan. Eiköhän se rakennuslupa tule sitten kaupungin haettavaksi.

 

IL 13.6.2017

 

Saatat tykätä myös

PB: Kameratolpat vaarantavat liikenteen, mutta keräävät kivasti sakkorahaa
PB: Laki on ennallaan, mutta tulkinta muuttui – Trafi kielsi museotaksit
PB: Trafi määräsi höyryveturiyhtiön pois raiteilta, koska veturin ohjaimissa oli liian kokenut kuljettaja
PB: Trafi laskee Buickin logon hiilidioksidipäästöiksi 56 g/km

1 vastaus