4
elo
2017

PB: Valtio voi heittää sinut vankilaan, jos myyt asiakkaillesi Suomen parasta olutta

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa jälleen kerran suomalainen alkoholipolitiikka, jonka järjettömyyttä Kansainvälisen oluen päivä ironisesti alleviivaa. Pienpanimobuumin myötä meillä tehdään entistäkin parempia oluita, joita suomalaiset olutharrastajat mielellään maistelisivat. Mutta eihän sellainen nyt vaan sovi.

 

Akaalaisen panimon Thunder Chief valittiin Suomen parhaaksi olueksi, mutta koska se on 5,4-prosenttinen, sitä ei voi myydä ruokakaupassa. Ja kun myöskään Alko ei ole ottanut sitä valikoimiinsa, voittajaolut ei pääse lainkaan vähittäismyyntiin Suomessa.

 

Pienpanimoiden tuotteet on suljettu ulos vähittäiskaupasta ja laajemmasta jakelusta varmaankin, jotta järjestelmä saisi suojella tärkeintä resurssiaan, kuuliaista suomalaista työmuurahaista. Hänen työpanoksensa on hallinnolle elintärkeä, eikä sellaisen vastuun kanssa jouda elämästä nauttimaan.

 

Toki voit käydä ravintolassa, jos satut löytämään maastamme juuri sen paikan, joka haluamaasi olutta tarjoilee. Paljoa sen laajempaan jakeluun sääntelyn runtelemilla pienpanimoilla harvoin on mahdollisuutta. Niin, ja tietysti kannattaa myös kuulua siihen ylimpään tulodesiiliin, jolla on varaa maksaa 8-10 euroa tuopillisesta olutta.

 

Miettikääpä, kansamme olutharrastajat ovat kotikulutuksen suhteen käytännössä Alkon muutaman hengen hankintaosaston panttivankeja. Jos nämä ilman kansanvaaleja valitut komissaarit päättävät, että suomalainen ei saa kaupasta Suomen parhaaksi olueksi valittua elintarviketta, niin silloin sinä et sitä saa vaikka mikä olisi.

 

Jos joku kauppa sitä luvatta itselleen hankkisikin myytäväksi, niin kohta olisi valtion palkkaamien ilmiantajien neuvomina komissaarit ovella. Ja jos et suostu komissaarien vaatimuksiin, niin valtio käy sinun verorahoillasi oikeutta sinua vastaan, lopettaakseen elämäntyösi ja heittääkseen sinut lopulta vankilaan.

 

Suomessa valtio voi tuhota sinut ja heittää sinut tyrmään, koska myit Suomen parasta olutta asiakkaillesi. Mietipä sitä.

 

viisitahtea.com

 

Saatat tykätä myös

PB: Valamon luostari saa avata itse valmistamansa viinipullon vasta kun se on kiertänyt Alkon keskusvaraston kautta
PAB: EU-komissio puolustamassa suomalaisten kansalaisvapauksia
PB: STM syöttää pajunköyttä. Alkoholin etämyynti on todellisuudessa laillista.
PAB: Mustan Virran Panimo ja maailman pienin olutmyymälä

Kommentoi