1
heinä
2018

PAB: Mustan Virran Panimo ja maailman pienin olutmyymälä

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon saa pienpanimoteollisuuden pienyritys, joka menee vaikka läpi harmaan kiven. Ei siksi että olisi sisukas ja haluaisi, vaan koska on suomalainen ja on pakko.

 

Kukaan ei saa koskaan varmuudella tietää, jäikö lakiin porsaanreikä vahingossa vai tahalteen, mutta siitä Mustan Virran Panimon on nyt kuitenkin ryömittävä voidakseen palvella asiakkaitaan ja matkailijoita, joita epäilemättä tänäkin kesänä virtaa Savonlinnan suuntaan.

 

Mustan Virran Panimo pyörittää Olavinlinnan kulttuurimaisemissa panimoravintolaa, jossa anniskelu tapahtuu pittoreskista Citroen-pakettiautosta ja nautinta viereisellä terassilla. Oluensa voi ostaa myös pullossa mukaan, mutta siinä on mutka matkassa.

 

Uusi alkoholilaki nimittäin sallii oluen ulosmyynnin ravintoloista, mutta myynnin on tapahduttava sisätiloissa. Luukkumyynnin laki kieltää yksiselitteisesti.

 

Kyse on siitä, että STM:n käsityksen mukaan ulkoilma on karaistumattomille kansalaisille ylen vaarallinen paikka ostaa panimotuotteita. Siksi ostotransaktiota varten on luotava turvallinen ja katollinen paikka. Mustan Virran Panimon tapauksessa tuo ostotila sattuu olemaan kooltaan yhden neliömetrin: yrittäjä rakensi Citroenin perään pienen kopin, josta voi tulla ostamaan mukaan myytävät pullot.

 

Sata kertaa sata senttiä silkkaa suomalaisen alkoholibyrokratian ylistystä.

 

Alkon palatsien vieressä Mustan Virran Panimon minimyymälä saattaa vaikuttaa vaatimattomalta, mutta sillä on mahdollisuus päästä Alkoakin suurempaan maailmanmaineeseen toteemipaaluna suomalaisen alkoholipolitiikan järjettömyydestä. Päivän Byrokraatti nimittäin odottaa myymäläauton pääsevän Guinnessin ennätysten kirjaan normaalia nopeampaa polkua; onhan ennätyskirja itsekin saanut alkunsa panimoteollisuuden tuotteiden inspiroimana.

 

Ehkäpä Mustan Virran Panimo saa tulevien oopperajuhlien aikaan myymälävaunuunsa asioimaan myös koko joukon kärkipoliitikkoja, joille toivon mukaan voisi valjeta nykyiseenkin sääntelyyn jätetyt järjettömyydet. Yksi niistä on tietysti Alkon monopoli.

 

Maailman pienimmän olutkaupan idean kunniaksi Päivän Byrokraatin Palkintokomitea lupaa tilata Mustan Virran Panimon Pässi IPA:aa kokonaisen korillisen, elleipä jopa kaksi. Tai kolme. Nimenomaan siksi, että tämä kyseinen olut symboloi nyt meille suomalaisen alkoholipolitiikan ja holhoavan virkamiehistön syvintä olemusta!

 

Swimwear the biggest Sell-off in June

 

IS 23.6.2018

 

Yoins sale for freedom up to 85% off+extra $19.9 off for orders over $99

 

Saatat tykätä myös

Covid-19: Aika palata normaaliin
PB: Suomi lipsuu Itä-Euroopan varallisuusryhmään
PB: Suomi tarvitsee tulevaisuusstrategian
PB: Hallitus sählää, mutta yritykset on pelastettava tulevaisuutta varten