12
loka
2017

PB: Ranska rankaisee ylellisestä elämäntyylistä

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Ranskan hallitus, joka Macronin esittämistä yleislinjauksista huolimatta kertoo olevansa vastaanottavainen ajatukselle “tuottamattomien luksustuotteiden” rangaistusverosta.

 

Kilpahevoset, jahdit, helikopterit ja muut rikkautta ilmentävät «signes extérieurs de richesse» ärsyttävät rahvasta niin paljon, että edes jo olemassa oleva omaisuusvero ei riitä, vaan päälle pitäisi lätkäistä vielä lisää solidaarisuutta.

 

Vastaavia pisteveroja Ranskassa on ennestäänkin. Hauska esimerkki tällaisesta on uima-allasvero, joka kerätään kiinteistöveron yhteydessä. Verottaja käyttää Google Earth -palvelun satelliittikuvia löytääkseen uusia, ilmoittamatta jääneitä uima-altaita. Toivottavasti lisenssit Googlen palvelun ammattimaiseen käyttöön ovat verottajalla kunnossa.

 

Uusi vero koskisi muun muassa luksusveneitä. Le Figaro on kerännyt artikkeliinsa pitkän listan kriteerejä, joiden perusteella tietyt ylelliset vesialukset tulisivat uuden veron piiriin.

 

Päivän Byrokraattia huvittaa asiassa eniten se, että uuden kateusveron alle mahdollisesti tulevia jahteja ja purjeveneitä on yhteensä rekisteröitynä Ranskaan alle sata. Loput ovat jo miljonäärien tavoin maanpaossa!

 

Courbe de Laffer on kuin painovoima. Voit ehkä kieltää sen olemassaolon, mutta ilmiö ei silti lakkaa vaikuttamasta.

 

Le Figaro 4.10.2017

 

Le Figaro – immobilier 3.3.2017

 

 

Saatat tykätä myös

Kirja-arvostelu: Viro vuonna nolla
PB: Suurituloisten veroale lisäisi Suomen verokertymää
PB: Kokkola verottaa vesisateesta
Macronin koulukaveri

Kommentoi