11
marras
2017

PB: Suomi jämähtää, mutta sen ansiosta vanhat Hannu Karpot pysyvät ajan tasalla!

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Suomen alkoholilain pitkäikäinen kukkanen, jonka mukaan alkoholin anniskelua ja vähittäismyyntiä ei saa tehdä samasta myyntipisteestä. Välissä on oltava vähintään seinä ja tiloihin on oltava erilliset sisäänkäynnit.

 

Palkinto on mitä ajankohtaisin, koska alkaa näyttää siltä, että kukkasta ei kitketä vieläkään. Vaikka vuosi on 2017, mikään ei muutu eikä Suomi eurooppalaistu, vaan pääministeri tulee edelleen uskonnollisesta agraaripuolueesta ja meno on sen mukaista.

 

Siksi oheinen Karpolla on asiaa -pätkä ei ole vanhentunut yhtään. Kaikki siinä esitellyt älyttömyydet ovat voimassa vielä tänäkin päivänä! Päivän Byrokraatti sattui nimittäin löytämään ohjelmassa esitellyn, Hirvensalmella sijaitsevan Pirkon Kahvio ja Kioskin, joka elää ja voi hyvin. Voitte tutustua kioskin facebook-sivuihin oheisesta linkistä. Sitten Hannu Karpon käynnin paikkaa on somistettu runsaasti kauniilla kukkavaaseilla, mutta itse perusrakenne ei ole muuttunut.

 

Kioskikahviolla on edelleen kaksi sisäänkäyntiä, joista toisesta päästään kahvioon ja toisesta kioskiin. Molempia palvelee pitkän tiskin takaa sama henkilö, mutta vain baarikahviossa voi tilata paikan päällä nautittavan oluen, kun taas mukaan ostettavan pullon voi hankkia vain kioskin puolelta. Viranomaisten edellyttämällä tavalla yhteisestä myyntitiskistä huolimatta asiakkaiden käynti puolelta toiselle on estetty, ja se onnistuu vain kiertämällä ulko-ovien kautta.

 

Saatatte ihmetellä, mikä helvetin järki tässä on, mutta näin kai siis torjutaan alkoholismia ja miellytetään Keskustan äänestäjiä.

 

Jos ette sattumalta ole suunnittelemassa matkaa Hirvensalmelle, voitte ihmetellä lainsäädännön tuotosta myös Espoon lähistöllä sijaitsevassa Helsingissä, jossa panimoravintola Bryggeri (Sofiankatu 2) saa myydä mainioita tuotteitaan mukaan ainoastaan pienestä, ravintolan kylkeen pystytetystä elintarvikekioskista. Emme ole tarkistaneet, mutta uskoisimme, että elintarvikkeena kioskista saa ostettua näkkileipää. Kioski on tietenkin miehittämätön, ja sinne tulee tarvittaessa myyjä panimoravintolan puolelta.

 

Jokainen osaa kuvitella mielessään ne vaarat, jotka aiheutuisivat, mikäli samat tuotteet voisi ostaa samalta myyjältä samaan hintaan, mutta lasiseinän toiselta puolen ravintolan tiskiltä.

 

Ainakin Pekka Puska ja muut agraaripuolueen kansanedustajat osaavat.

 

Puskan ympärille kertyneet raittiusliikkeen kansanedustajat vastustavat muun muassa kaupassa myytävän alkoholin prosenttirajan nostoa ja he laukovat alkoholilakiuudistuksen torpatakseen mitä tahansa älyttömyyksiä ja jopa aivan suorannaisia val… siis muunneltuja totuuksia. Viidentoista maalaisliittolaisen lisäksi Puskan kieltolakiryhmässä on kolme kokoomuksen ja kymmenen oppositiopuolueiden kansanedustajaa. Nimilista löytyy alta, jotta osaatte jatkossa varoa äänestämästä.

 

Alkoholilain kokonaisuudistuksen yhteydessä käyty keskustelu onkin lopullisesti hävittänyt orastavankin toiveen siitä, että älykästä elämää saatettaisiin löytää aurinkokunnastamme. Teleskoopit on nyt käännetty uuteen suuntaan.

 

– – –

 

Pekka Puskan raittiusliikeadressin allekirjoittajat:

 

Sirkka-Liisa Anttila (kesk)
Hannakaisa Heikkinen (kesk)
Petri Honkonen (kesk)
Marisanna Jarva (kesk)
Elsi Katainen (kesk)
Niilo Keränen (kesk)
Hanna Kosonen (kesk)
Markus Lohi (kesk)
Eeva-Maria Maijala (kesk)
Aila Paloniemi (kesk)
Mauri Pekkarinen (kesk)
Pekka Puska (kesk)
Tuomo Puumala (kesk)
Martti Talja (kesk)
Tapani Tölli (kesk)

 

Pauli Kiuru (kok)
Sanna Lauslahti (kok)
Pertti Salolainen (kok)

 

Eeva-Johanna Eloranta (sd)
Susanna Huovinen (sd)
Anneli Kiljunen (sd)
Merja Mäkisalo-Ropponen (sd)

 

Outi Alanko-Kahiluoto (vihr)

 

Mats Nylund (rkp)

 

Aino-Kaisa Pekonen (vas)

 

Antero Laukkanen (kd)

 

Viisi tähteä 17.3.2017

 

 

Viisi tähteä 31.5.2017

 

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Suomen velkaantuminen jatkuu kuin alkoholistin ryyppykierre
PB: Vasemmistopolitiikka häätää teollisuuden Suomesta
Intersektionaalinen feminismi
PB: Päivi Nergistä valtiovarainministeriön kansliapäällikkö? Mikä voisi mennä pieleen?

5 vastausta

 1. Paavo Ojala

  Onko Pekka Puska esittänyt tukensa tälle, että pitää olla omat sisäänkäynnit kahvilaan ja kioskiin. Käsittääkseni hän on maininnut, että alkoholilain uudistukselle on tarvetta ja vanhentuneita epätarkoituksenmukaisia säädöksiä pitää poistaa, mutta vastustaa nelosoluen tuloa kauppoihin. Ovat siis eriasioita, eikä pidä Puskaa syyttää vääristä asioista. Jos toivoo nelosolutta kauppoihin ja on valmis kestämään siitä johtuvat alkoholihaitat, niin se on ok juttu. Miksi harhaanjohtaa ja syyttää alkoholihaitoista huolestuneita vanhan lain kummallisuuksista.

 2. Paavo Ojala

  Eikö Puskalla ole ihan hyviä pointteja: http://pekkapuska.fi/kirjoitukset-linkit/pekka-puska-alkoholilain-lahetekeskustelussa-eduskunnassa-19-9-2017/

  “Nyt on esillä hanke, jonka tarkoituksena on yhtenäistää ja modernisoida alkoholilainsäädäntöä ja vähentää turhaa byrokratiaa. Siitä ollaan pitkälti yhtä mieltä.”

  Mielellään voitte hänen pointtinsa kumota, itse niistä vakuutuin. Ei vaikuta fundamentalistilta tai hihhulilta, vaan kansanterveydestä tietävältä ja välittävältä ihmiseltä.

  viisitähteä on lobbarijulkaisu ja moni keskustelija tuntunut omaksuneen alkoholilobbarien talking pointsit. Valitettavasti. Keskustelu on huonoa kun vapaampaa alkoholia toivovat rakentelevat olkiukkoja. Voi sitä ihan asiallakin puolustaa nelosolutta kauppoihin.

 3. Paavo Ojala, kerropa minulle Viiden Tähden päätoimittajana, miten me olemme lobbarijulkaisu. Olisin jopa iloinen, jos saisimme alkoholialalta rahaa uutisointimme ja mielipiteidemme tueksi, mutta kun ei saada. Tai jos sinulla on parempi tieto asiasta, niin kerro meillekin mille tilille rahat ovat menneet, niin tiedämme nostaa palkkiot. Olkiukkoideaasi en viitsi edes kommentoida. Osoitapa lisäksi, miten Pekka Puska on lainsäädännön norminpurkutalkoissa vähentämässä naurettavia lakeja.

 4. Paavo Ojala

  Hei vaan Viiden tähden päätoimittaja. Ettekö saa mainosrahaa alkoholialalta? Ettekö ole ravintoalan etuja ajava julkaisu. sellaiselta vaikuttaa, mutta pahoittelen, jos olen väärässä. väärä mielikuva syntynyt kun tunnun törmäävän teidän alkoholilobbya myötäileviin teksteihin.

  Linkittämässäni artikkelissa ja siitä lainaamassa kohdassa Pekka Puska osoittaa myönteisyytensä alkoholialan turhan byrokratian poistamiselle. Se, että vastustaa nelosoluen tuomista kauppoihin ei tarkoita, että vastustaisi lainsäädännön järkevöittämistä. Pistänpä teille todistustaakkaa, että onko Pekka Puska kannattanut kioski-kahvila säätelyä.

  Entä mikä on teidän käsityksenne, että lisäisikö nelosolut kaupoissa alkoholin kokonaiskulutusta? entä haittoja? saa kertoa hyödyistäkin, niitäkin epäilemättä olisi kuten nelosoluiden parempi saatavuus, mutta entä haitat.

  1. Tuhlaajapoika

   Alkoholin saatavuus on vaan parantunut mutta sen kokonaiskulutuslaskenut, ns. ongelma käyttäjät juovat kovia Alkohon juomia. Minä laitan sinulle todistustaakan siitä, että miten 99% maailmasta pärjää ilman monopolejä ja säädöksi, mutta jostain syystä Suomi ei.

   Puska on sanonut, että kaikki vapauttaminen lisää myyntiä näin ei kuitenkaan käynyt kun kauppojen aukiolot vapautettiin vaan päin vastoin trendi on laskeva… OOPS.

   Puskaan ja Jeesukseen uskominen ovat tunnettuja Kepulaisia mielenhäiriöitä se miksi muita ihmisiä pitää kytätä on yhä mysteeri.

Kommentoi