Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Päivän Byrokraatin kansalaisaloite Suomen työmarkkinoiden uudistamiseksi

By | 2.1.2018
5 Comments
 • author avatar
  RPaarl 3 vuotta ago Vastaa

  Keskustelimme vähän tuosta perustilistä eikä kukaan oikein ymmärtänyt sen ideaa.

  Lueskelin jo joskua aiemmin tuota Lepomäen mallia, eikä siinä vaikuta olevan mitään kannustinta pitää omaa tiliään plussalla, vaan rationaalista on nostaa tililtä joka kuukausi maksimisumma ja käyttää rahat omiin tarkoituksiin. Tällöin tili toimii kuten perustulo.

  Tässä mallissa on kuitenkin rakennettu päälle verohelpotuksia, jossa rahat voi sijoittaa verovapaasti. Oletettavasti ne voi kuitenkin sijoittaa vain johonkin Valtion Erikseen Hyväksymään Tarkoitukseen, ei esimerkiksi kaverin startuppiin, virtuaalivaluuttaan tai omaan firmaan? (koska olisi liian yksinkertaista ottaa omaan firmaan verovapaata rahaa jota ei edes tarvi maksaa takaisin ja tuhlata se firman piikkiin).

  Juuri tämän kaltaisen byrokratian vuoksi en perustiliä kannata. Järkevintä olisi jos omat rahat voisi käyttää omiin tarkoituksiin.

 • author avatar
  FutuDrama 3 vuotta ago Vastaa

  ”World Economic Forumin kilpailukykyvertailussa maamme jäikin 140 tutkitun maan joukossa peräti viimeiseksi vertailtaessa työmarkkinoiden joustavuutta.”

  Tämän väitteen voisitte korjata, sillä Suomi on sijalla 137 palkanmuodostuksen joustavuudessa. Palkanmuodostuksen joustavuus ei taasen ole yhtä kuin työmarkkinoiden joustavuus.

  Jos mielestänne palkanmuodostuksen joustavuus on avain menestykseen, niin miksi ei ottaisi mallia Ruotsin (sija 129) ja Saksan (sija 114) sijaan top 10:stä joka on seuraava.
  1 Hong Kong SAR
  2 Estonia
  3 Chile
  4 Latvia
  5 Singapore
  6 Switzerland
  7 Uganda
  8 United Arab Emirates
  9 Taiwan, China
  10 Czech Republic

  Tämän tutkimuksen perusteella palkanmuodostuksen joustavuus ei tosin näyttäisi olevan menestyksen kannalta erityisen merkittävä, sillä 40% kilpailukykyisimmistä maista on hännillä palkanmuodostuksen joustavuudessa.
  Hollanti: kokonaissijoitus 4, ja palkanmuodostuksen joustavuus sijoitus 123
  Saksa: kokonaissijoitus 5, ja palkanmuodostuksen joustavuus sijoitus 114
  Ruotsi: kokonaissijoitus 7, ja palkanmuodostuksen joustavuus sijoitus 129
  Suomi: kokonaissijoitus 10, ja palkanmuodostuksen joustavuus sijoitus 137

  Lisäksi 7/10 kilpailukykyisimmistä maista ei ole palkanmuodostuksen joustavuuden top 10:ssä.

  • author avatar
   FutuDrama 3 vuotta ago Vastaa

   Tarkennus ja korjaus:

   Tämän tutkimuksen perusteella palkanmuodostuksen joustavuus ei tosin näyttäisi olevan kilpailukyvyn kannalta erityisen merkittävä, sillä 40% kymmenestä kilpailukykyisimmästä maasta on hännillä palkanmuodostuksen joustavuudessa.
   Hollanti: kokonaissijoitus 4, ja palkanmuodostuksen joustavuus sijoitus 123
   Saksa: kokonaissijoitus 5, ja palkanmuodostuksen joustavuus sijoitus 114
   Ruotsi: kokonaissijoitus 7, ja palkanmuodostuksen joustavuus sijoitus 129
   Suomi: kokonaissijoitus 10, ja palkanmuodostuksen joustavuus sijoitus 137

   Lisäksi seitsemän kymmenestä kilpailukykyisimmistä maista ei ole palkanmuodostuksen joustavuuden top 10:ssä.

   • author avatar
    FutuDrama 3 vuotta ago Vastaa

    On myös huomattava, että 50% kymmenestä kilpailukykyisimmästä maasta omaa lainsäädännön, jonka takia irtisanominen on vaikeaa. Näistä viidestä top 10:n maasta kolme (Ruotsi, Japani ja Suomi) on vieläpä listan häntäpäässä, eli irtisanominen on niissä todella vaikeaa.

 • author avatar
  marco 3 vuotta ago Vastaa

  Kyllä tämä perustili olisi toimiva, mutta ilman byrokratiaa.

  Tilin tulisi toimia kuin minkä tahansa pankkitilin. Perustulotilin voisi jokainen työikäinen käydä avaamassa fattassa(sosiaalitoimisto), ei siis työkkärissä.

  Työvoimatoimistolta otettaisiin kokonaan pois rahan kanssa vehtaaminen, ja työvoimatoimisto keskittyisi ainoastaan työn allokoimiseen työtä tarvitseville.

  Perustulotilin toiminta olisi yksinkertainen ja selkeä, tilille tupsahtaa perustulo joka kuukausi, ja rahan voi käyttää haluamallaan tavalla.

  Perustulotili olisi rahallisena turvana läpi elämän ja aina käytettävissä.
  Tililtä ei saisi nostaa rahaa, mikäli palkkatulo ylittää perustulon, väärinkäytöksistä rangaistaan petoksena, ja rankaisun tulisi olla ankara.

  Ei byrokratiaa, ei nöyryyttämistä ja pompottelua, vaan oikeaa omaehtoista suorittamista. Harva työkykyinen(haluinen), ihminen tyytyy perustulolla kitkuttamiseen, ja työllistyy siten aikanaan kykyjensä mukaan.

  Kaikki ihmiset eivät ole työkykyisiä koko elämänsä aikana, tämä on vain hyväksyttävä totuutena, jota ei pysty muuttamaan edes Sipilä, eikä hänen omien uskomuksiensa Jumala.

  Valtio voi hoitaa homman kohtuullisilla kustannuksilla, minimoimalla byrokratian pompottelun aiheuttaman valtavan kustannuksen, joka tulee joka vuosi kalliimmaksi yksityiselle sektorille, veroina ja muina pakkomaksuina.

  Perustulotili ei tietenkään maistu byrokraateille, sillä heidän turha työnsä loppuisi, ja he joutuisivat itse perustulolle.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.