Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

Lukijan kirjoitus

By | 6.10.2018
5 Comments
 • author avatar
  jösse 2 vuotta ago Vastaa

  öö… Työkokeilijoille ei makseta palkkaa. Saattaa vähemmästäkin työmotivaatio olla hukassa.

 • author avatar
  FutuDrama 2 vuotta ago Vastaa

  Harvinaisen virheellinen teksti, joka on ilmeisesti kirjoitettu tarkoitushakuisesti.

  Työsopimuslaki.fi ohjeistaa:
  Irtisanominen työvelvoitteen laiminlyönnin johdosta
  Työvelvoitteen laiminlyönti voi oikeuttaa työnantajan irtisanomaan työntekijän työsopimus. Työntekijän pitää noudattaa työnantajan työnjohto-oikeutensa perusteella antamia määräyksiä. Tämä on työtekijän työsuhteen tärkeimpiä velvollisuuksia. Ohjeiden lisäksi työntekijän on noudatettava työturvallisuusmääräyksiä ja lain säädöksiä. Työntekijän ohjeiden vastainen menettely voi liittyä esimerkiksi työmenetelmien valintaan, tai internetin käyttöön muuhun kuin työasioihin, vaikka työnantaja on kieltänyt internetin käytön henkilökohtaisiin tarkoituksiin työajalla. Jos irtisanomisen syynä on ohjeiden vastainen menettely, tulisi työnantajan yleensä varoittaa työntekijää ennen irtisanomista.

  Monster ohjeistaa:
  Työvelvoitteen laiminlyönti
  Kun työsopimus irtisanotaan työntekijän henkilöön liittyvillä syillä, on usein kyse työntekovelvoitteiden laiminlyönnistä. Työntekijä voi toistuvasti myöhästyä työstä tai hän voi pitää työpäivän aikana liian pitkiä taukoja. Työvelvollisuuden laiminlyöntiä on myös annettujen ohjeiden vastainen työn suorittaminen tai työtehtävien jättäminen tekemättä, vaikka aikaa niiden suorittamiseen olisi ollut.

 • author avatar
  Eerikki 2 vuotta ago Vastaa

  FutuDrama kirjoittaa asiaa. Lukuisia työntekijöitä ja toimihenkilöitä olen palkannut ja nuutamia joutunut irtisanomaan työurani aikana.

  Irtisanominen on varsin helppoa nykylain aikana enkä ole kertaakaan ammattiliiton mielipiteitä tiedustellut – asia on työnantajan ja työntekijän välinen sekä varsin ikävä kummallekin osapuolelle.

  Suosittelen työnantajaliitoille koulutuksen järjestämistä yrityksille nykylaista – varsin epätietoisia on yrittäjät ja työnantajat jos nyt kirjoitelleet kuvaa edes osaa ymmärryksestä. Ja sellaisen koulutuksen myötä sain itse aikinaan hyvän käsityksen lakien vastimuksista ja mahdollisuuksista.

  Ja koulutus on paljon kannattavampi ja varma sijoitus verratuna nyt ajettuun pienyritysten lakiin… sitä tuskin näemme Finkexissä.

 • author avatar
  lll 2 vuotta ago Vastaa

  Liitot ovat laiskureiden järjestämiä edunvalvontayhdistyksiä laiskureille.

  Jos ei työnteko maita, mene liittoon. Jos työnteko kiinnostaa, mene töihin.

  SAK elää edelleen suomettumisen aikaa, ja propaganda ja vastakkainasettelu on koomisen ummehtunutta. Liitot kannustavat myös suoraan väkivaltaan. PAM:in korkea pamppu laukoo julkisesti että rikkureita tulee vetää turpaan, ja rakennusliiton pamput kertovat, että rikkurit ovat alhaisinta pohjasakkaa, ja luulevat että lisäämällä disclaimerin ”ei sitten edusta virallista linjaa” on jonkinsortin abrakadabra jonka takaa saa huudella mitä vain. SAK ei puutu näihin, vaan antavat moisille öykkäreille tukensa.

  Huomautan, että väkivalla uhkaaminen tehostaakseen yhteiskunnallista vaikuttamista on terrorismia.

  Jäsenlehdissä pääkirjoituksissa lukee, että jos ei kuulu liittoon, on liittoa vastaan. Minä en tuota sotaa julistanut, mutta koska liitot julistivat minua vastaan sodan, niin ollaan avoimesti liittoja vastaan.

 • author avatar
  Haerski 2 vuotta ago Vastaa

  Onko maailmassa helpompaa asiaa näyttää toteen kuin se, että annat työntekijälle tehtävän vuoron alussa, mutta tämä jättää sen suorittamatta? Jos esimies ei näin päivänselvää asiaa pysty valvomaan, niin tämä ansaitsee kengän kuvan persuuksiin ihan samalla tavalla kuin lusmuilija, jota pitäisi vahtia.

  Ei tällaista asiaa tarvitse mistään liitosta alkaa edes kysellä, vaan otat asian puheeksi työntekijän itsensä kanssa ja jos ei ala korjaantua, niin parin kirjallisen varoituksen jälkeen pellolle. Varoituslappuihin myös hyvä vaatia työntekijän kuittaus, että on ne nähnyt ja ymmärtänyt niiden sisällön. Voin melkein taata, että seuraamuksia ei tule ja jos tulee, niin lyöt nämä varoituslaput pöytään.

  Näin lonkalta arvioisin, että tarina on joko täysin keksitty tai sitten tosiaan esimiesportaassa on vaihtamisen vikaa, jos noin onnetonta väsäämistä on yhden lusmun erottaminen.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.