25
helmi
2016

PB: Tiesittekö, että työpaikkailmoituksessa ei saa olla huumoria?

Muistanette, kun pari päivää sitten kerroimme, että työ- ja elinkeinoministeriö on kieltänyt TE-toimistoja välittämästä tiettyjen alojen työtä ulkomaille? No, nyt työnehkäisytoimistoille eivät kelpaa enää suomalaisetkaan työpaikat.

 

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa Helsingin TE-toimisto, joka kieltäytyi julkaisemasta helsinkiläisen IT-firman Linkity Oy:n työpaikkailmoitusta hyvän tavan vastaisena. Ilmoitusteksti löytyy alta, ja on ilmeistä, että päätöksen sen kieltämisestä täytyy perustua valtioneuvoston asetukseen koneiden turvallisuudesta. Kyseisessä asetuksessa ei tietenkään puhuta mitään epätotisista työpaikkailmoituksista, mutta ei siinä puhuta kanavasuluistakaan, ja silti asetus kelpasi hyvin perusteeksi kanavien aitaamiseen.

 

Ilmeisesti asia jäi lopulta kiinni siitä, että vakavassa virkamiesympäristössä ei voi ottaa riskiä siitä, että sanoilla hassutellaan. Huumori on vakava asia, eikä leikinlaskuun sovi suhtautua kepeästi.

 

Päätös selittää myös, miksi Päivän Byrokraatilla ei ole toimitussihteeriä. Jos jo tämä ilmoitus sensuroitiin, Päivän Byrokraatti ei ikinä saisi omaansa läpi!

 

linkity ilmoitus

 

Niin kuin huomaatte, olemme poistaneet viestistä TE-toimiston virkailijan nimen. Näin siksi, että kyseinen virkailija oli kuulemamme mukaan todella mukava ja puhelimessa harmitteli tilannetta:

 

“Tiedän toki, että ei tässä ole mitään järkeä, mutta minä joudun itse ongelmiin jos päästän tämän lävitse.”

 

No, säännöt ovat sääntöjä ja maalaisjärki on yksityisen sektorin hommia. Päivän Byrokraatti tuuraa tällä kertaa TE-toimistoa ja julkaisee ilmon. On siinä nähkääs sekin hyvä puoli, että meidän palstamme lukijat ovat keskimäärin sieltä fiksummasta päästä, joten potentiaalinen hakijakaarti ei ainakaan heikkene. Rekrylomakkeen löytää täältä: >> Linkity Oy:n rekrysivu <<

 

 

 

 

Saatat tykätä myös

Lukijan kirjoitus
PB: Ay-liike on työttömän pahin vihollinen
PB: Helsingin liikennefarssi saa yritykset pakenemaan
PB: “I’m from the government and I’m here to help.”

4 vastausta

 1. Realisti

  Päivän byrokraatti ei näköjään tiedä että tuo on ihan vakava ja nykyään jopa normaali työpaikkailmoitus

  1. Päivän Byrokraatti

   Olemme erittäin tietoisia siitä, että Linkity Oy teki ilmoituksen vakavissaan, vaikkakin kieli poskessa. Siitä en nyt sitten mene niin takuuseen, kuinka tavanomaista on revitellä huumorilla työpaikkailmoituksessa. Hyvä ilmo ja hyvä firma joka tapauksessa.

 2. Baron

  Hmm… Onkohan syynä tähän se että EURES kerää nämä ilmoitukset? Katselen itse EURES duuneja juuri ja siellä se pitää olla aikalailla prikuleen. Se huumori ei välity enää kun sivuja on välissä 3-4.

 3. Bleepo Barr

  Saimme huomautuksen työpaikkailmoituksen otsikosta Te -keskukselta. Emme reagoineet mitenkään, koska hyviä hakemuksia ropisi. Palkkasimme etsimämme, suljimme ilmoituksen hakuajan jälkeen eikä seurauksia tullut. TE -keskus epäonnistui byrokratian ylläpitämisessä ja tulee tuomita palkinnon menettämiseen.

Kommentoi