8
syys
2017

PAB: Tuomo Luoman sanoin, vain yrittäminen ja vapaa kilpailu luovat hyvinvointia

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon saa Tuomo Luoma (kok), joka totesi ääneen faktan, jonka tulisi olla itsestäänselvyys kaikille maamme vaikuttajille: “vain yrittäminen ja vapaa kilpailu luovat hyvinvointia.” Itsestäänselvyys tuo seikka ei kuitenkaan – surullista kyllä – korporatistisessa suomalaisessa verohelvetissä ole.

 

Tuomo Luoman olisi tietysti kuulunut saada palkintonsa jo ylieilen yrittäjien päivän kunniaksi, mutta eihän Päivän Byrokraatti sellaista tullut huomioineeksi, kun meidän maailmassamme on vuodessa 364 yrittäjien päivää ja yksi punavihreä – eikä päinvastoin.

 

Erityistä kaksinaismoralismia yrittäjyyteen suhtautumisessa osoittaa opposition huutava ay-huligaani Antti Rinne (SAK/sdp), joka juhlapuheissa kiittelee jälleen yrittäjiä yhteiskuntamme hyvinvoinnin luojina. Ei sentään tällä kertaa pyytänyt muita tuomaan yrittäjille suklaata.

 

Todellisuudessa AY-liikkeen johdolla yrittäjistä on tehty yhteiskunnan piikoja ja renkejä, joilla ei ole sanavaltaa edes omissa asioissaan, kuten Luoma toteaa. Sosiaalidemokraattien ja vasemmiston kaksinaismoralismi jyrää enemmän tai vähemmän allensa kaiken sen, mikä Suomessa on elinvoimaista ja hyvää.

 

Tuskallista seurattavaa, sillä verrattain yksinkertaisilla muutoksilla Suomesta saisi niin paljon kukoistavamman ja vauraamman yhteiskunnan. Nuo keinot eivät ole loputtomiin tarjolla, sillä käynnissä on rakennemuutos, jossa osaajat lähtevät maasta, yleinen koulutustaso heikkenee ja kokonaiset sukupolvet ovat oppineet joutenoloon oleskeluyhteiskunnassa.

 

Jos nykyisellä radalla jatketaan, sanalla Suomi tulee vuonna 2050 olemaan kovin eri kaiku kuin vuonna 2000.

 

Tuomo Luoman kirjoitus Uuden Suomen blogipalvelussa. Tuomo Luoma on Päivän Byrokraatin suosittelema poliitikko.

 

Saatat tykätä myös

PB: Sosialidemokraattien talouskuva hukassa
PB: SDP ja Marinin-Mazzucaton linja
PB: Tutkimuksen mukaan vasemmiston kannatus olisi pienempi, elleivät ihmiset aliarvioisi omaa suhteellista tulotasoaan
PB: Suomen velkaantuminen jatkuu kuin alkoholistin ryyppykierre

2 vastausta

  1. Veijo Hoikka

    Uuden Suomen blogeissa on useita hyviä blogisteja, mutta usein kommenttiosuuden tuhoavat älykköinä esiintyvät provokaattorit öyhötyksineen. Tämä lienee US:n tarkoituksenmukainen linja. Lukekaapa etenkin perussuomalaisten kirjoittamien blogien tai perussuomalaisia käsittelevien tekstien kommenttiosuuksia.
    PB?