17
maalis
2018

PB: Helsinkiin sarjatuotettu Leninin patsas

Päivän Byrokraatti -palkittu Helsingin kaupunki päätti jokunen aika sitten kunnioittaa kansojen alistajaa ja poliittisten vastustajiensa likvidoijaa, Vladimir Iljitš Leniniä säilyttämällä kaupungissa hänen mukaansa nimetyn puiston.

 

Tuohon puistoon tulisi tietenkin saada myös nimihenkilönsä patsas. Käytettyjä sellaisia olisi nyt edullisesti tarjolla paitsi Ukrainassa, myös Virossa. Oheisen tarjokkaan (kuvassa vasemmalla) kuvasi Kauppalehden toimittaja Olli Herrala Tallinnassa.

 

Sattumalta se on juuri samanlainen kuin patsas, jonka Viron kommunistit lahjoittivat takavuosina Kotkan kaupungille (kuvassa oikealla). Patsaiden identtisyyteen liittynee tasapäistämisen kaunista symboliikkaa. Sosialismissa niin ihmiset kuin patsaatkin pakotetaan samaan muottiin.

 

Kotkan patsas koki 70-80 -lukujen taitteessa vastavallankumouksellista sabotaasia, kun joku kaatoi sen päälle punaista maalia. Kävi ilmi, että kyse oli yrityksestä lavastaa eräs kaupungin harvoista porvareista syylliseksi tihutyöhön. Maalit oli tilattu hänen nimissään, mutta todellisuudessa tempun tekijänä oli aikaansa edellä oleva antifantti, missä lie SKDL-nuorissa hän sitten pyörinytkään.

 

Iskusta epäilty porvari oli todennut poliisille, että häntä on turha syyttää niin säälittävästä toteutuksesta. Parempi idea hänen mukaansa olisi ollut porata patsaan kalloon reikä, kaataa sinne vettä ja odotella talvea.

 

Päivän Byrokraatti on sitä mieltä, että tasa-arvon nimissä myös muilla massamurhaajilla tulee olla yhtäläinen oikeus puistoon Helsingissä.

 

Nämä puistot tulee tietenkin nimetä uhrimäärän mukaisesti suurimmasta lukien siten, että Keskuspuistosta tulee Maon puisto, Kaivopuistosta Leopold II:n puisto, Kaisaniemen puistosta Stalinin puisto ja Sibeliuspuistosta Adolf Hitlerin puisto. Ellei jälkimmäistä sitten haluta mieluummin kutsua Führerinpuistoksi.

 

Ja mikäli intoa riittää, kyllä kaupunkiin mahtuisi myös Idi Aminin aukio, Saddam Husseinin satama, Kim Il-sungin kansainvälinen lentokenttä, Robert Mugaben tori ja Che Guevaran t-paitakauppa.

 

 

Saatat tykätä myös

PB: Malmin lentokentän hävittäminen on absurdin huono päätös
PB: Hernesaaren ruuhkasuma on Jätkäsaari 2
PB: Helsinki haluaa kaventaa Lauttasaaren siltaa, jotta kalastajien perkuujätteille tulee tilaa
PB: Helsingin liikennefarssi saa yritykset pakenemaan

5 vastausta

 1. Pohdiskelija

  Päivän byrokraatille on ongelmallista että erään valtion diktaattorista on olemassa patsas tai puisto jossain, mutta aikoinaan raivosivat kun jenkeissä siirrettiin aikoinaan sisällissodan ja orjuuden puolustajien patsaita kaupungin kaduilta museoon. Se oli silloin jotain “oman historiansa kieltämistä”. Tekopyhää kuten aina

  1. Töttöröö

   Lenin ei kai liity Suomen historiaan muuten kuin että hänen ykkösmiehensä päätti yrittää valloittaa Suomen. Toki voidaan ajatella että kuka tahansa joka tappaa noin paljon venäläisiä ansaitsee saada patsaansa Suomeen. Simo Häyhä jää Vladimirille toiseksi.

 2. Lenin. Massamurhaaja? Eipä todellakaan ollut. Ehkä olisi ollut, jos olisi pysynyt terveenä? ja elänyt pidempään. Historiaa ei vain voi vaihtaa, vaikka kuinka haluaisi.

  1. ceterum censeo

   Kyllä se vallankaappausta seurannut sisällissota oli melkoisen verinen ja sotakommunismin uhrimääräkin melkoinen.

  2. ksee

   Nälähätä 21-22 oli suoraan seurausta Leninin toimista ja aluksi Lenin piti nälänhätää näppäränä keinona päästä eroon kulakeista. Tämän vuoksi ulkomainen apu tyrmättiin aluksi “”maan sisäisiin asioihin puuttumisena”. Tuloksena joku 5 milj kuollutta.

   Erilaiset puhdistukset, vainot ja kostotoimet jäivät yleensä “vain” 10-100 tuhansien luokkiin, mutta sävel oli selvä – Tsekalla oli nimeomaiset määräykset Leniniltä aiheuttaa maksimimäärä kauhua kulakeissa, kasakoissa, papistossa, porvaristossa jne. tekemällä näkyvästi silmittömiä teloituksia kaikkien niiden keskuudessa joita edes epäiltiin liittyvän “rikoillsiiin”. Silläkään ei ollut väliä eri alueilla sinänsä tapahtui – Tsekan huume- ja viinapölyssä murhaavilla kahjoilla oli aluekohtaiset teloituskiintiöt, joiden täyttämiseen kelpasi kuka tahansa.

   Jos tällä ei pääse massamurhaajien listalle, niin millä sitten?