25
huhti
2021

PB: Kansanrintamahallituksen onnistumiset

Päivän Byrokraatti -palkinnon saa parhaassa kollektivismin ja lopputuloksellisen yhdenvertaisuuden intersektionaalisessa hengessä Sanna Marinin johtama kansanrintamahallitus, joka epätoivoisesti roikkuu vallassa kuin kepu maakuntahallinnossa, vaikka aikaansaannoksi ei ole tullut oikein muuta kuin pettymyksiä ja nöyryytyksiä, osaamisen osoittautuessa kerta toisensa jälkeen riittämättömäksi.

 

* * *

 

Hallituksen taaperointi saavutti ainakin tähänastisen antikliimaksinsa liikkumisrajoitusehdotuksen perustuslakivaliokuntakäsittelyssä.

 

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta historiassa, kun perustuslakivaliokunta kuvaa sille tuotua ehdotusta sanalla ”absurdi”. Brutaali tyrmäys kaatoi hallituksen ehdottoman kaiken kattavat, poikkeuksen poikkeuksia, erikoistilanteita, varauksia, paitsi-lauseita ja porsaanreikiä vapautuneesti sähläillen viljelleet liikkumisrajoitukset.

 

Jos tapaisimme käyttää nyrkkeilyotteluvertauksia, hallitus otti lukua kuin Borat törmättyään Tyson Furyn nyrkkiin.

 

* * *

 

Myötätuntoisesti Päivän Byrokraatti osoittaa asiassa syyttävällä sormella hallituksen pihiä linjaa avustajien palkkaamisessa ja uskoo, että lainsäädäntö olisi varmasti laadukkaampaa, jos ministerien avustajien avustajille olisi palkattu riittävä määrä avustajia googlaamaan mitä lainsäädäntö tarkoittaa.

 

Liikkumisrajoitusten nolon romuttumisen myötä näytti murentuvan myös pääministeri Marinin käsien asennon ja tarkan artikulaation varaan rakennettu henkilökultti tuossa taannoin yhdeksän prosenttiyksikön laskuun. Tiedä vaikka olisi tämän jälkeen laskenut lisääkin. 

 

Turhan moni journalisti lipsui yhteisestä sopimuksesta, jonka mukaan nuorta pääministeriämme ei arvostella, ja kertoi yleisölle, että liikkumisrajoitushanke oli Marinin henkilökohtaisesti eteenpäin ajama päähänpiintymä. Tämmöinen lehdistön kriittisyys ja misogyninen ilkeämielisyys ei (kansan)demokratiaan kuulu.

 

Hallituksen sitkeydelle täytyy joka tapauksessa nostaa hattua, sillä viisikko ei antanut kansalaisten perusoikeuksien rajoittamista paheksuneen perustuslakivaliokunnan taantumuksellisen kannan vaikuttaa vauhtiinsa. Palkintokomiteamme arvostaa – joskaan ei hyväksy – erityisesti hallituksen nopeaa toipumista ylläpitämään sosialismin jo yli satavuotisia perinteitä kansalaisvapauksien romuttamisen saralla.

 

* * *

 

Kertaalleen postijupakassa luottamuksensa menettäneen ja heti eronsa jälkeen sen ihmeparantaneen ministeri Paateron nimittämä sananvapautta käsitellyt kansalaispaneeli latasi epäröimättä pöytään suositukset, jotka saisivat George Orwellinkin kohottamaan tuuheita kulmakarvojaan ja siteeraamaan vanhaa kliseetä uskottavasta käsikirjoittamisesta. 

 

Innokkaista vapaaehtoisista koostunut paneeli ehdotti otettavaksi yhteensä 25 reipasta askelta totalitarismin rekan alle. Tässä on selvää rakenteellista edistystä. Aikaisemmin suomea johdettiin tilataksista, mutta valtioneuvosto sijoittanee lähiaikoina yksityiskoneeseen, sillä pöllöjä ideoita otettiin tuottamaan 29 ”satunnaisesti valittua” vapaaehtoista.

 

Toimenpidesuositusten joukossa oli muun muassa sellaisia helmiä kuin ”jatkuvaa ja säännöllistä” valvontaa harjoittavan valtiollisen ilmianto-organisaation perustaminen tarkkailemaan kansalaiskeskustelua.

 

Valtakunnan virallisen vasikkakaaderin virasta ennakoidaan statussymbolia stalinismiin taipuvaisten vihervasemmiston edustajien keskuudessa. PB:n saamien tietojen mukaan erityisesti yliopistojen sukupuolentutkimuksen laitoksilla on nähty ansioluetteloiden kuumeisen päivittämisen aiheuttamaa lisääntynyttä verkkoliikennettä.

 

Panelistien valvontafantasioiden tyydyttämiseksi ehdotettiin myös (anti)trollien armeijaa, jonka tarkoituksena olisi tervehdyttää keskustelukulttuuri. Panelistit olivat vakuuttuneita, että vihapuhe loppuu kyttäämisen lisäksi myös rakentavien mielipiteiden tulvalla.

 

Ehdotuksesta ei selvinnyt, kuka nämä rakentavat mielipiteet määrittelee, mutta oletamme niiden olevan joka tapauksessa hyvin virallisia ja vallitsevaa konsensusta tunnetaajuuksilla hymistellen myötäileviä.

 

Ainoa ihmetyksen aihe on se, että eikö tämä trolliarmeija ole jo olemassa, ja tunneta nimellä Silakkaliike? Tutkimme asiaa.

 

* * *

 

Erityisen ilahduttava ehdotus oli keskustelualustoille myönnettävä #ihmisoikeuksiin pohjaavien virallisten keskustelusääntöjen noudattamisesta myönnettävä valtion virallinen sertifikaatti. Valtiokoneiston hyväksymä ja sertifioima puhe on tunnetusti ollut länsimaisten demokratioiden laadun tae.

 

Palkintokomitea alkoi ehdotuksen hengessä välittömästi valmistella myös Päivän Byrokraatti-palkinnon laajentamista sertifioinniksi. Pilottiarviointi tultaneen suorittamaan valtiontalouden tarkastusvirastossa, jonka toiminta on osoittautumassa kokonaisuutena erinomaiseksi esimerkiksi palkinnon edustamien arvojen tinkimättömästä toteutuksesta.

 

* * *

 

Valveutuneet panelistit halusivat kitkeä vihapuhetta myös sillä, että verkkoalustojen moderaattorit olisivat lehtien päätoimittajien lailla juridisessa vastuussa niillä julkaistuista mielipiteistä. Mainiota suositusta voitaneen pitää hallituksen toistaiseksi tehokkaimpana työllisyystoimena, sillä alati paisuvan julkisen sektorin ilmianto-organisaation ja yksityisen sektorin sen johdosta vaatiman moderaattoriorganisaation välisellä kilpailulla olisi varmasti massiivinen työllistävä vaikutus.

 

Sananvapauden vastaisessa sodassa ansioituneimpien toverien kansalaisjärjestöt, riippumattomat historiantutkijat, filosofian professorit ja ihmisoikeusoppineet tonkisivat kansalaisten keskusteluja löytääkseen paneelilta epähuomiossa määrittelemättä jäänyttä vihapuhetta, ja tunnistetun vihapuhevyöryn kitkemiseksi tarvittava vastaavasti kasvava moderaattoriarmeija yrittäisi ehtiä poistamaan keskusteluja ennen päätymistään kesäleirille.

 

Kyttäysteollisen kompleksin henkilöstötarve lopettaisi työttömyyden Suomesta nopeammin kuin SDP Antti Rinteen epäluottamuksen.

 

* * *

 

Paneelin mielestä (jonka asiantuntijajäsenenä muuten toimi mm. tarkkasilmäinen toimittaja Jessikka Aro, jonka löytämiä Putinin trolleja Nato-tutkimus ei onnistunut löytämään edes vasemmistoliiton puoluetoimiston roskiksista) julkisen sanan neuvosto on tarpeettoman kankea elin jakamaan kansalaisille riittävän ripeitä tuomioita väärästä ajattelusta. Tämän epäkohdan korjaamiseksi valtaa haluttiinkin lisää muiden viranomaisten lisäksi myös – epäilemättä täysin sattumalta – toimittajille: “Panelistit haluavat lisää valtaoikeuksia poliisille, tuomioistuimille ja medialle”.

 

Toistaiseksi taantuneessa länsimaisessa oikeuskäsityksessä kiinni roikkuvassa Suomessa lehdistöllä ei ole ollut rikosoikeudellista tai muutakaan valtaa kansalaisia kohtaan, vaan se on joutunut kamppailemaan kansalaisten suosiosta vapailla markkinoilla. Yleisradiota lukuun ottamatta tietysti.

 

Paneeli jättää epämiellyttävällä tavalla auki, millaista valtaa medialle pitäisi lisätä. Viime päivien keskustelun perusteella on ilmeistä, että ainakin sen pitäisi saada kutsua kansalaisia natseiksi, mutta tämä tuskin yksin riittää. Jonkinlainen faktamonopoli toimittajille olisi saatava, eikä mielipiteitä saisi jättää ainakaan kontrolloimattomien sosiaalisen median raggareiden kyseenalaistettaviksi.

 

* * *

 

Panelistien toimenpidesuositusten todellinen kruununjalokivi tuokin meidät takaisin alkuun. Panelistit nimittäin vaativat, että vaaleissa ehdolle asettuminen tulisi rajata vain sellaisiin henkilöihin, jotka allekirjoittavat hallinnon määrittelemät käyttäytymissäännöt. Näin Marinin hallitus voisi varmistaa valtansa määrittelemällä sosialistipuolueiden (sd, vas, vihr, kesk) hallitusohjelman tällaiseksi käytössäännöksi, ja viimein järjestää siirretyt vaalit huoletta.

 

Sivumennen todeten, mainitun kaltainen äänioikeuden rajaaminen olisi tietysti muun muassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaista.

 

Jos ajattelit, että ministeri Paatero olisi huolestunut puolestasi, moittinut paneelia ja todennut ettei hallitus aio lähteä edistämään perusoikeuksien vastaisia ja suoranaisen totalitaristisia suosituksia, olit tietenkin väärässä. Perustuslaki ei ole hallituksellemme ongelma, joten ministeri lähti tomerasti edistämään valvontasosialismin lopullista voittoa. Kuten  uutiseen on kirjattu, ”kuntaministeri Sirpa Paateron nimittämä työryhmä alkaa valmistella seuraavaksi toimenpiteiden mahdollista toteuttamista”.

 

Loppukaneettina todettakoon, että sananvastuuaktivistien fasilitoima suunnittelutyö perusoikeuksiesi rajoittamiseksi maksoi veronmaksajille 48 500 euroa. Money well spent.

 

* * *

 

Mahdollisesta vastustuksesta huolestunut palkintokomitea haluaa lopuksi muistuttaa kansalaisia kaikesta siitä hyvästä, mitä hallituksemme on meille jo ehtinyt antaa. Jotta äärioikeiston pää-äänenkannattajaksi hiljattain profiloituneen Helsingin Sanomien hallitusvastainen naisviha ei hukuttaisi historiallisen hienosti suorittaneen sosialistihallinnon aikaansaannoksia, PB raottaa leikekirjaansa ja listaa lähestyvän puoliväliriihen kunniaksi valtioneuvoston parhaat onnistumiset kuluneen hallituskauden ajalta.

 

Jotta jo valmiiksi noudattaisimme Paateron Paneelin linjaamia toimintasääntöjä, listan tyylilaji on kansandemokraattinen.

 

Pjongjang, siirrämme lähetyksen antennitorniinne, glory to Arstotzka!

 

* * *

 

7.6.2019 Hallitus onnistuu venyttämään aika-avaruutta tekemällä hoitajamitoituksen “muutaman tunnin työstä” massiivisen tiekartan

 

5.12.2019 Hallitus onnistuu palauttamaan luottamuspulan takia eronneen pääministerin luottamuksen kahdessa päivässä

 

11.12.2019 Hallitus onnistuu kyykyttämään Keskustan lopullisesti aisankannattajakseen palauttamalla ISIS-naiset keskustalaisten uhosta välittämättä

 

11.12.2019 Hallitus onnistuu pettämään jopa Mikko Kärnän

 

27.2.2020 Hallitus onnistuu varautumaan mahdollisiin yksittäisiin koronavirustapauksiin 9 miljoonalla eurolla ja vanhentuneilla suojaimilla

 

7.3.2020 Hallitus onnistuu arvioimaan oppivelvollisuuspidennyksen kustannuksiksi 107 miljoonaa, kunnes OAJ korjaa: 300 miljoonaa

 

8.3.2020 Hallitus onnistuu kieltäytymään lentokenttien ja satamien valvonnasta: “Jätetään nämä spektaakkelit muille”

 

18.3.2020 Hallitus onnistuu välttämään vastuun. Ja spektaakkelit

 

19.3.2020 Hallitus onnistuu päästämään koronaviruksen rajojen yli

 

20.3.2020 Hallitus onnistuu lupaamaan ettei yksikään yritys mene koronan takia konkurssiin

 

27.3.2020 Hallitus onnistuu varaut…seuraamaan koronaviruksen saapumista Suomeen

 

28.3.2020 Hallitus onnistuu jättämään koronanyrkin perustamatta

 

31.3.2020 Hallituksen koronaryhmä onnistuu lomailemaan keskellä kriisiä

 

7.4.2020 Hallitus onnistuu sosialisoimaan koronatestaamisen. Yksityisen sektorin apu ei kelpaa

 

8.4.2020 Hallitus onnistuu väistämään vastuun kunnille yhdellä twiitillä.

…vastoin omia ohjeitaan toisessa twiitissä.

 

10.4.2020 Hallitus onnistuu vakuuttamaan, että maskeja riittää. Joten niistä on tietenkin huutava pula

 

10.4.2020 Hallitus onnistuu väistelemään vastuutaan, kyseenalaistamaan toimivaltaisen viranomaisen ja uudistamaan johtamisen rakenteen

 

15.4.2020 Hallitus onnistuu tukemaan yrittäjiä kriisin hetkellä, rahoittamalla Onni Sarmasteen autokauppoja

 

17.4.2020 Hallitus onnistuu…eikun eipä onnistukaan. T: Sairaanhoitajat

 

18.4.2020 Hallitus onnistuu viivyttelemään Suomen ulos EU:n suojavarustehankinnoista.

 

21.4.2020 Hallitus onnistuu jakamaan tukirahoja toverien pöytälaatikoihin.

 

30.4.2020 Hallitus onnistuu käyttämään lapsia liian hitaasti leviävän koronavirusepidemian vauhdittamisessa

 

1.7.2020 Hallitus onnistuu ottamaan intersektionaalisen feminismin ohjenuorakseen, kaikkien paitsi Mikko Kärnän yllätykseksi

 

22.7.2020 Hallitus onnistuu ostamaan Suomen tien tulonsiirtounioniin 4,2 miljardilla

 

25.7.2020 Hallitus onnistuu hermostuttamaan luottoluokittajat

 

13.8.2020 Hallitus onnistuu pysymään kasassa Marinin-Kiurun linjan kauhun tasapainon ansiosta

 

16.8.2020 Hallitus onnistuu. Kukaan ei tosin oikein ymmärrä, missä

 

22.8.2020 Hallitus onnistuu olemaan ylpeä siivoamisestaan

 

28.8.2020 Hallitus onnistuu yllättymään asiasta, joka on kerrottu sille puoli vuotta aikaisemmin

 

29.8.2020 Hallitus onnistuu sekoittamaan tehtaan ja konsernin käsitteet

 

1.9.2020 Hallitus onnistuu viimein perustamaan nyrkin. Valitettavasti ei koronalle vaan hanhille

 

8.9.2020 Hallitus onnistuu ideoimaan uuden työssäkäyntiveron

 

9.9.2020 Hallitus onnistuu poliittisissa virkanimityksissä 
…vastoin köyhyystutkija Ohisalon huolia

 

16.9.2020 Hallitus onnistuu luovuttamaan valtansa kampaviinerikenraaleille

 

21.9.2020 Hallitus onnistuu tuomitsemaan Israelin naisten oikeuksien rikkomisesta. Ja ainoastaan Israelin

 

23.9.2020 Hallitus onnistuu romuttamaan yritysten luottamuksen

 

24.9.2020 Hallitus onnistuu rikkomaan matematiikan

 

4.10.2020 Hallitus onnistuu nostamaan oppivelvollisuusikää. Ammattilaisten vastustuksesta piittaamatta

 

6.10.2020 Hallitus onnistuu tukemaan lainvastaista toimintaa

 

6.10.2020 Hallitus onnistuu ehdottamaan kustannusten nostamista

…ja palvelutason laskemista

 

8.10.2020 Hallitus onnistuu puhumaan totta. Tosin vahingossa

 

14.10.2020 Hallitus onnistuu kieltämään kasvomaskien käytöstä tiedottamisen

 

18.10.2020 Hallitus onnistuu luovuttamaan toimivaltansa perustuslain vastaisesti Ruotsille

 

24.10.2020 Hallitus onnistuu kiihdyttämään velkarahan postittamista ulkomaille

 

2.12.2020 Hallitus onnistuu välttämään työläät rokotehankinnat

 

2.12.2020 Hallitus onnistuu rikkomaan lakia

 

3.12.2020 Hallitus onnistuu pysäyt…hidast…levittämään koronavirusta

 

4.12.2020 Hallitus onnistuu tuhoamaan 3500 työpaikkaa keskustan kannattajilta ja aiheuttamaan 800 miljoonan tappiot

 

9.12.2020 Hallitus onnistuu nostamaan jo kertaalleen luottamuksensa menettäneen talousrötöstelijän perustuslakivaliokunnan johtoon

 

15.12.2020 Hallitus onnistuu pitämään vihreät hallituksessa – pitämällä lakia rikkoneen ministerin hallituksessa

 

15.12.2020 Hallitus onnistuu suhmuroimaan Haaviston luottamusäänestyksen

 

17.12.2020 Hallitus onnistuu pelastamaan tasa-arvon, fontti kerrallaan

 

20.12.2020 Hallitus onnistuu päästämään ISIS-naiset maahan. Toki kahden viikon karanteenilla

 

29.12.2020 Hallitus onnistuu päästämään koronaviruksen rajojen yli. Taas

 

3.1.2021 Hallitus onnistuu rokottamaan 5000. Israel rokottaa samaan aikaan 150 000…päivässä

 

8.1.2021 Hallitus onnistuu lähettämään kirjeen

 

13.1.2021 Hallitus onnistuu varhiloimaan testaamisen rajalla

 

13.1.2021 Hallitus onnistuu oppimaan uusia asioita voimassa olevasta lainsäädännöstä

 

16.1.2021 Hallitus onnistuu lopettamaan terrorismin. Kun ei tutki, ei löydy

 

22.1.2021 Hallitus onnistuu itsearvioinnissaan – hallituksen oma mielipide toiminnastaan on erinomainen

 

26.1.2021 Hallitus onnistuu hermostuttamaan talouspolitiikan arviointineuvoston

 

29.1.2021 Hallitus onnistuu rahoittamaan neljän päivän työviikkokokeilun. Espanjassa.

 

30.1.2021 Hallitus onnistuu unohtamaan tasavallan presidentin. Ja perustuslain.

 

1.2.2021 Hallitus onnistuu neulomaan villapaidan

 

4.2.2021 Hallitus onnistuu aiheuttamaan puolen miljardin kustannukset 30 miljoonan investoinnilla. Samalla hallitus 700-kertaistaa byrokratian

 

16.2.2021 Hallitus onnistuu tekemään tasa-arvoa lisäävän uudistuksen, joka ei lisää tasa-arvoa

 

3.3.2021 Hallitus onnistuu unohtamaan perustuslain. Taas.

 

3.3.2021 Hallitus onnistuu hylkäämään koronarokotteen

 

3.3.2021 Hallitus onnistuu hylkäämään jo koulutetut koronakoirat

 

6.3.2021 Hallitus onnistuu siirtämään vaalit epidemian vuoksi. Aikaa valmistautua vain vuosi

 

7.3.2021 Hallitus onnistuu matematiikan tulkinnoissaan. Peruskoulutasoisesti

 

7.3.2021 Hallitus onnistuu unohtamaan omat vaatimuksensa. Ja kasvomaskit

 

23.4.2021 Hallitus onnistuu puuttumaan velkaantumiseen… ehdottamalla valtiolle miljardilla eurolla uusia menoja

 

Lista ei ole kattava.

 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Pjongjang siirtää lähetyksen takaisin Pasilaan.

 

Saatat tykätä myös

PB: Hutiloiko Suomi Uniper-neuvottelut?
Sanna Marinin #kesärata22 aikajana on huolestuttava Uniper-kriisin kannalta
PB: Hallitus noudattaa asiantuntijasuosituksia – paitsi jos ne eivät miellytä
PB: Suomi lipsuu Itä-Euroopan varallisuusryhmään

2 vastausta

  1. Maurizio

    Juurikin näin, fasismia kun on muunkin väristä kuin ruskeaa. Mutta kuinka ideologisesti harhaisia täytyy ihmisten olla, kun eivät tätä ymmärrä?

  2. ksee

    Kiitos katsauksesta – kun näitä “Hallituksen urotekoja” tulee lähes päivittäin, niin tuppaa unohtumaan se fakta, että Suomi on läpimätä ja paska maa. Eikä meistä ressukoista ole edes vetämään keltaisia liivejä päälle ja panemaan kunnon mellakkaa päälle – taitaa olla niin, että me kansakuntana ansaitsemme sosialistis-byrokratialaisen helvettimme.