24
elo
2022

Sanna Marinin #kesärata22 aikajana on huolestuttava Uniper-kriisin kannalta

Pääministeri Sanna Marin oli lehtitietojen mukaan 8-10.7.2022 Ruisrockissa. Siellä hän tapasi “jauhojengin” valokuvaajan, jolle Marin poseerasi farkkushortseissa 9.7. Myös Sabina Särkkä oli Marinin kanssa Ruisrockissa ainakin 9-10.7.2022.

 

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt silminnäkijähavaintoja, joiden mukaan pääministeri olisi Ruisrockissa vaikuttanut olevan kännissä ainakin 9.7.2022. Kuva, jossa hänellä on kädessään muovituoppi, kieltämättä tukee väittämää.

 

10.7.2022 Marin, Särkkä, Alma ja muu julkaistulla videolla näkyvä pikkujulkkis- ja pintaliitoporukka tulee jatkoille pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan. Särkkä ja joku toinen nuori nainen ottavat tissikuvan Kesärannan videoneuvotteluhuoneessa.

 

Samana viikonloppuna tapahtuu Uniper.

 

IS 8.7.2022: “Fortumin pitää osallistua Uniperin pelastamiseen”

 

Talouselämä 9.7.2022: “Uniperin jättitappiot voivat kasvaa tänä vuonna jopa 10 miljardiin euroon”

 

IL 9.7.2022: “Tuppurainen: Fortumin kriisi johtuu Putinin energiasodasta”

 

Uniper-kriisi alkoi siis jo ENNEN kuin Marin edes lähti hummaamaan Ruisrockiin. Siitä huolimatta pääministeri päätti juhlia julkkiskavereidensa kanssa koko viikonlopun ja kestitä näitä kahden festaripäivän jälkeen vielä kosteilla jatkoilla Kesärannan saunaillassa.

 

Yle 12.7.2022: “Pääministeri Marin on ollut yhteydessä viikonloppuna yhteydessä Saksan liittokansleri Olaf Scholziin Uniperin tilanteen vuoksi”

 

Miten ja millä valmistautumisella? Onko hän ollut missään välissä edes selvin päin, ja jos on ollut, onko hän tosiaan soittanut puhelun (vai lähettänyt tekstiviestin) kylmiltään? Missä vaiheessa hän olisi ehtinyt perehtyä asiaan?

 

Järki sanoisi, että kun käsillä on kriisi, jonka magnitudi ylittää valtion vuotuisen tuloverokertymän määrän, joka ikinen minuutti käytettäisiin asian selvittämiseen ja neuvotteluihin valmistautumiseen. Ei festareilla juhlimiseen.

 

Kysymys kuuluu, maksoiko pääministerin ajankäytöllinen valinta suomalaisille miljardeja euroja? Tämä todella odottaa selitystä.

 

– – –

 

(Kirjoitus on julkaistu alunperin Facebookissa ja Twitterissä 24.8.2022 ja poikkeuksellisesti nostettu julkaisualustallemme vasta jälkikäteen samana päivänä.)

Saatat tykätä myös

PB: Hutiloiko Suomi Uniper-neuvottelut?
PB: Suomi lipsuu Itä-Euroopan varallisuusryhmään
PB: Kansanrintamahallituksen onnistumiset
PB: Elpymisrahasto

4 vastausta

 1. Jussi

  Tuohan on hyvin helppo selvittää, kun vaan joku toimittaja on yhteydessä Saksaan ja kysäisee sieltä onko oltu yhteydessä ja jos on niin kuka oli.

 2. Olisipa mukavaa, jos PM:n riippuvaisuuksia voitaisiin yleisen edun nimissä selvittää muidenkin kuin henkilökohtaisten taloussidonnaisuuksien kannalta. Nyt jää vähän kyökkipsykologian varaan tulkita tällaisia käyttäytymisen ilmeisiä pakkotoistokuvioita vaikka ne voivat olla kansalle kohtalokkaita.

  Itseäni on ihmetyttänyt hänen vihansa vanhempia miespuolisia ihmisiä kohtaan. Hän esimerkiksi muutti mielipiteensä koronan torjuntatoimista käytännössä yhdessä yössä — ja luulen, että vain siksi, ettei presidentti Sauli Niinistön profiloituminen asiassa olisi noussut hänen vähätteleviä kantojaan suositummaksi. Toinen vastaava asetelma oli akuutti NATO-käännös, jossa niinikään Niinistön vahva johtajuus olisi korjannut koko potin, ellei PM olisi hylännyt oman puolueensa vanhojen setämiesten kokemuksellista viisautta ja omaksunut vahvaa positiivista NATO-kantaa.

  Moralisoinnit eduskunnassa — “Eikö teitä hävetä” — ja herjanheitot boomereista muistetaan, eivätkä nekään oikein todista harkitsevasta ja itsenäisestä ajattelusta, vaan tarpeesta omaksua jokin identiteettileima. Ulkoisten avujen kuviin tyrkyttäminen on varmaan osa samaa ongelmaa. Flirttaileminen toiseuskulttuureja edustavien viihdetähtien kanssa voisi olla samaa isäkapinaa.

  Mielestäni elämme nyt ihan samanlaista aikaa kuin 30-luvulla vahvistuvissa totalitarismeissa elettiin. Saksassa natsipuolue ja N-liitossa bolsevikit loivat suoranaisen nuorisoihanteellisen kultin, joissa kummassakin oli vahvasti mukana myös sukupuolirooleja koskevat odotukset. Vaikka ne olivat sisällöllisesti aikalailla päinvastaisia, ne nimenomaan kuuluivat totalitarismin psyykkisiin kuvioihin. Historiallisten resonanssien kannalta oma naishallityuksemme kertoo lähinnä siitä mihin nyt kansana olemme matkalla.

 3. En silti tohdi paljastaa nimeäni etteivät vihaajat vihaisi kielipolisoinnista

  “#kesärata22-aikajana” on yhdyssana.

 4. Frank

  Vihaan tohtimattomia. Ja ei sillä väliä kuka juo ja milloin hypokraatit tietenkin pyöristyy mutta sillä on valiä mitä tekee silloin kun juo, toiset voi käydä mensan testeissäkin kännissä heittämällä ja duunitkin hoituu promilleista riippumatta, siis sillä mitään väliä ole oliko humalassa mutta sillä on mitä ei tehnyt ja sitä on turha yrittää jollain alkoholilla selitellä…