Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PAB: Seksisuostumusten dokumentointiin lomake vai mobiiliäppi?

By | 23.3.2018
12 Comments
 • author avatar
  smokin' joe 2 vuotta ago Vastaa

  Vasemmalla puhutaan paljon asuntotulosta: omassa asunnossa on halvempi asua kuin vuokralla, verolle siis. Naiminen puolison tai ystävän kanssa on myös halvempaa kuin ammattilaisten palvelut. Siksi valtiolle tilitetään aktiverona vaikka satanen per laaki. Eiköhän budjettivajeet ole pian historiaa.

 • author avatar
  Pliis 2 vuotta ago Vastaa

  Sanon tämän ilman pienintäkään sarkasmia: älkää nyt hyvän tähden antako niille enää lisää ideoita.

  Kolmannen aallon feminismiä kun on mahdotonta parodioida. Ne ottavat trolleilta ja sarkastisilta kriitikoilta vain ideoita, ja seuraavassa käänteessä jo aivan aidosti ajavat niitä. Epäilen että liike onkin suurelta osin niin hullu juuri siitä pilaa tekevien trollien takia, joiden ideat heikommalla medialukutaidolla varustetut ihmiset ovat ottaneet omakseen.

  • author avatar
   Jeppe 2 vuotta ago Vastaa

   Se on just näin. Kolmannen (vai nykyään jo neljännen?) aallon feminismi ei enää ole pelkkä aate, vaan mielenterveydellinen ongelma.

 • author avatar
  Pliis 2 vuotta ago Vastaa

  Tulee kyllä mieleen että onko tässä todellisuudessa takana Ruotsin ”raiskauksen määritelmä on vain laajentunut” -tyyppinen keino saada selitettyä pois raiskausten lisääntyminen?

  Eli että raiskausten jo havaittu hälyyttävä lisääntyminen ei olisi muka todellinen ilmiö, vaan tilastoharha, joka johtuu siitä että olemme laajentaneet raiskausta kattamaan myös tapaukset joissa aviomies unohtaa kysyä vaimoltaan verbaalisen suostumuksen esileikin aikana.

 • author avatar
  feministmi 2 vuotta ago Vastaa

  On tosiaan erikoista, että lähtöolettama suostumuslomakkeen puuttumisen suhteen on, että naisen täytyy antaa se suostumus miehelle. Emma Kari ylläpitää stereotypisia sukupuolirooleja sillä, että mies antaa automaattisesti suostumuksen, mutta nainen ei.

  Mikään tuossa retoriikassa ei viittaa lähimainkaan siihen, että suostumus olisi molemminpuolinen.

  Rosa Meriläinen ja postmoderni feminismi puolestaan on jo niin pitkällä, että naisten ei tulisi itse saada valita seksikumppaneitaan omien preferenssiensä perusteella. Huomionarvoista on se, ettei Rosalla itsellään ole mitään aikomusta harrastaa seksiä miehen kuin miehen kanssa, vaan feministeille tyypilliseen tapaan, tämäkin tehtävä jää muiden ihmisten toteutettavaksi.

 • author avatar
  Veijo Hoikka 2 vuotta ago Vastaa

  Nyt käytävässä keskustelussa ei tunnuta ottavan huomioon moniarvoista monikulttuurista moniavioista monirikastuttavaa arvovapaata seksuaalista ryhmäkäyttäytymistä, jonka impivaaralainen peräkammaripoikain junttikultti on tulkinnut olevan licence to rape, jopa oma vaimo. Epäilen rasismia. Tilastothan paljastavat, että vankiloihin on suljettu monitaitoilijoita, jotka sentään tulivat maahamme tilkkeemään ikääntyvien raot ja täyttämään ilman huoltosuhdetta olevien marttojen sylihalipainotteisen suhteen huollettavaan. Suomen miehet: tukekaa S-uvakkeja (sin) ja F-emakkoja!

 • author avatar
  Herra Tossavainen 2 vuotta ago Vastaa

  Feministit ovat jo kauan aikaa yrittäneet muuttaa raiskauksen määritelmää. Ongelman ydin on kuitenkin se, että feministeille tai naisille on annettu liikaa tilaa ja valtaa miesten kustannuksilta.

  Tämä video kannattaa kaikkien katsoa – http://www.miesasia.fi/2016/05/miksi-naiset-tuhoavat-yhteiskuntia-ja.html

 • author avatar
  jallu 2 vuotta ago Vastaa

  Ei se ihan noin helppoa voi olla! Kyllä siinä pitää olla juristit mukana joka kerta laadittaessa tuollaista sopimusta. Ja pari todistajaakin varmaan tarvitaan. Mutta tuo on pelkkä sopimusosuus. Kirjotuksessa mainittiin, että suostumuksen voisi perua niin halutessaan, mutta itse en ainakaan näe tuota järin toimivana mahdollisuutena. Yhdyntä on tietysti yksi asia, mutta esim suuseksi usein melko yksipuoleista. Jos nyt on sovittu, että kumpikin antaa tuota toiselle ja toinen sitten muuttaakin mielensä saatuaan oman osuutensa, niin mitäs sitten? Omalle kohdalle sattuessa näkisin tuon olevan ihan puhdasta seksuaalista hyväksikäyttöä. Myös laatuvaatimukset täytyisi jotenkin määritellä. Kaikki panot/suoritukset kun eivät ole samanarvoisia. Asiassa on varmasti monta muutakin yksityiskohtaa, jotka pitää vielä huomioida, mutta on siinä yksi plussakin! Sopimisen jälkeen ei enää tarvi tuhlata aikaa turhanpäiväseen jutteluun tms vaan se on turpa kiinni ja vaatteet pois.
  Mitä todistamispuoleen sitten tulee, niin sehän onnistuu helposti kännykällä. Sovitaan vain, että molemmat kuvaa session. Siitä sitten voidaan helposti tarkistaa pitikö sopimus, jos tulee erimielisyyksiä.

 • author avatar
  Heikki Naski 2 vuotta ago Vastaa

  Itse koen että lain määritelmä ”käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai uhkaamalla käyttää sellaista väkivaltaa” voidaan tulkita niin että itse raiskaus on tällaista väkivaltaa. Eli raiskauksen kriteerin täyttyminen ei vaatisi mitään muuta väkivaltaa sen lisäksi.

  Ymmärtääkseni lakia on myös tulkittu niin, että jos ollaan todettu että uhri ei ole antanut suostumusta, niin tuomio on annettu raiskauksesta.

  Kun vaaditaan että lakia muutetaan, niin herää kysymys onko jossain ollut sellainen tapaus että ollaan todettu ettei suostumusta ole annettu mutta siitä huolimatta raiskauksesta ei ole annettu tuomiota koska muu väkivalta on puuttunut?

  Sinänsä sanamuoto voidaan mielestäni muuttaa, kunhan tietysti oikeusturva säilyy.

 • author avatar
  ceterum censeo 2 vuotta ago Vastaa

  Koska suostumus on voitava todentaa ja on myös voitava todentaa, että suostumus on edelleen voimassa, mobiiliäppi on ainoa mahdolllisuus. Ilmeisesti tällainen laki on jo voimassa tuolla rapakon takana, koska se selittäisi, miksi amerikkalaisten elokuvien seksikohtauklsissa koko ajan hoetaan ”ou-yeah, ou-yeah, ou-yeah”

  • author avatar
   Päivän Byrokraatti 2 vuotta ago Vastaa

   Pohdinkin tässä juuri, että onkohan se viiden minuutin vahvistusväli liian pitkä? Jos mieli muuttuu, mutta ei uskalla kertoa sitä partnerilleen, niin siinä ehtii tulla neljä minuuttia raiskausta ennen kuin äppi tarkistaa asiaintilan?

 • author avatar
  Juffe Sibulis 2 vuotta ago Vastaa

  Selkeästi myös miehlitä tarvitaan suostumus, muutoin saattaa käydä niin että jos on juuri käynyt etelässä ja on kovasti ruskettunut, niin joku SPR / SDP valastantta saattaa käydä heti muniin kiinni kun olettaa ulkomaalaiseksi.

  Tällaiset onnettomuudet vältettäisiin kun miehiltäkin tarvittaisiin suostumus ;)

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.