Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

PB: Ay-liike on työttömän pahin vihollinen

By | 6.10.2018
4 Comments
 • author avatar
  FutuDrama 2 vuotta ago Vastaa

  Eikö PB:tä haittaa, että kyseinen laki on perustuslain vastainen (tämä on erään juristin, ei oma huomioni)? Perustuslaki sanoo, että ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, mutta tämän lain myötä näin ei enää olisi.

  Niille, jotka sanovat, ettei työntekijöistä pääse eroon, suosittelen tutustumaan työsopimuslain 7. lukuun -Työsopimuksen irtisanomisperusteet, sekä 8. lukuun -Työsopimuksen purkaminen. Kannattaa myös huomata, ettei laki yhteistoiminnasta yrityksissä koske alle 20 henkilön yrityksiä.

  Ruuhkahuippuja voi helpottaa vuokratyövoimalla, ja samaa palvelua voi käyttää, jos työllistämismahdollisuuksista ei ole varmuutta. Tai sitten tarvitsemat palvelut voi ostaa toiselta yritykseltä. Kyllä keinoja on.

  • author avatar
   Unto Toivainen 2 vuotta ago Vastaa

   Perustuslaki asioissa luotan perustulakivaliokuntaan, mutta kieltämättä olisi parempi, jos irtisanomissuojaa heikennettäisiin kaikissa yrityksissä …

   En vain jaksa uskoa, että se olis ollut realistisesti toteutettavissa.

   Pienin askelin, niin kuin tähänkin asti

 • author avatar
  qweacy 2 vuotta ago Vastaa

  Jo nyt pienille yrityksille on eri sääntöjä laissa kuin isoille. Tosin ehkäpä heidän työntekijöitään koskevia eri sääntöjä ei ole. Se, että pb väittää kausiluonteiseen työhön määräaikaisten palkkaamisen olevan mahdotonta onkin sitten oma tarinansa ja kertoo että käytössä on vähän liian vahvan väriset lasit.

 • author avatar
  Reino Kaakkuri 2 vuotta ago Vastaa

  Tuota perustuslain yhdenvertaisuuspykälää rikotaan milloin minkäkin ”positiivisen syrjinnän” tai muun sellaisen nojalla, eikä ketään kiinnosta.

  Ei tässä ole siitä kyse. Vasurit vaan tykkäävät ujeltaa kaikesta.

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.