Päivän Byrokraatti

Please Wait...

Päivän Byrokraatti

All Lives Matter

By | 17.7.2020
38 Comments
 • author avatar
  jari 3 viikkoa ago Vastaa

  Tervetuloa takaisin!
  Maailman meno on ilmeisesti mennyt viimeisen parin kuukauden aikana niin hulluksi, että et vain enää pystynyt pitämään sanoja sisälläsi?

  PS. kauankohan kestää ensimmäiseen ”äärioikeisto” -kommenttiin.

 • author avatar
  Pera Pervo 3 viikkoa ago Vastaa

  Tervetuloa takaisin elävien kirjoihin!

  Erinomainen kirjoitus, kuten aina.

  Hienoa, että PB:n tauko ei ollut pysyvää sorttia!

 • author avatar
  J. Jörgensen 3 viikkoa ago Vastaa

  Tämä BLM kohellus nyt lähinnä vahvistaa Lynnin ja Vanhasen havaitsemaa selvää korrelaatiota maiden BKT:n ja yleisen älykkyyden välillä. Kun lähtökohdat ovat mitä ovat, niin eihän mikään määrä tervettä järkipuhetta pysty muuttamaan tolkuttomana mölinänä ilmeneviä ennakkoluuloja ja asenteita. Sopii vain toivoa, että kun tämä vastakkainasettelu eskaloituu aseelliseksi, niin täällä ollaan siihen omasta puolestamme valmiita.

 • author avatar
  Heikki Saariaho 3 viikkoa ago Vastaa

  Hienoa, että palaisitte. Nytkin heti loistava kirjoitus.

 • author avatar
  Mensalainen 3 viikkoa ago Vastaa

  Tarjoan kaljan sille joka saa vihervasemmistolaisen lukemaan tämän, ymmärtämään lukemansa ja myöntämään faktat. Taitaa jäädä kalja tarjoamatta.

 • author avatar
  Juha Espo 3 viikkoa ago Vastaa

  Kiitos siitä että mediasta löytyy analyyttistä keskustelua päivänpolttavista yhteiskunnallisista aiheista, nimenomaan analyyttistä ja samalla selkeää ja kansantajuista. Oi kuinka saisit palstatilaa isoilta taloilta! Tekstisi olisivat paikallaan aineistotehtävissä ylioppilaskirjoituksissa täysi kymppi! Ajatteluaan kehittävä nuoriso pääsisi silloin itse punnitsemaan asioita hyvän pohjustuksen kautta!

 • author avatar
  Peite Nimi 3 viikkoa ago Vastaa

  Miksi ”klassiselle liberaalille” merkitsee yhtään mitään että firmat päättävät vaihtaa niiden tuotteiden nimiä ja/tai designia?

  Miksi identiteettipolitiikkaa vastustava taho ei juurikaan kirjoita sanaakaan käsitteellisesti, vaan puhuu kokoajan kuvitteellisen vastapuolen identiteetistä?

  Miksi tieteen nimeen vannova taho valikoi tutkimuspapereista yhden lauseen abstraktista joka tukee omaa kantaa, ja jättää mainitsematta tuloksen lopputuleman, joka on nyansoituneempi kuin se yksi lause?

  Ollakseen niin neutraali, kuin PB väittää olevansa, teksti ei juurikaan tuntunut siltä, että sitä laatiessa olisi tutustuttu BLM -liikkeen tai sen suomen vastakappaleen keskeisiin viesteihin, vaan sen sijaan hyökkäsi antirasistisen toiminnan ääripäihin. Esimerkiksi yhdysvaltain poliisitoimen vähäinen koulutus on ollut hyvin vahvasti tapetilla liikkeen sisällä, vaikka yllä on bittiin kaiverrettu ”Uupumaan jäänyt kunnollinen analyysi ottaisi huomioon muun muassa sikäläisten poliisien lyhyehkön koulutuksen ja poliisin työssään kohtaaman väkivallan”.

  Näin klassisena liberaalina näen tämänkaltaisen viestinnän vain vastakkainasetteluna ja ajanhaaskauksena.

  • author avatar
   Iiris Koskikumpu 3 viikkoa ago Vastaa

   Tämä.

   PB:llä on ilmeisesti valtava tarve pönkittää erilaisia identiteettipoliittisia vastakkainasetteluita ja sepittää olkiukkoja valituista (vasemman puolen) toimijoista. Se toki vahvistaa retorisesti yleisviestiä (”äärivasemmisto on sekoamassa“), mutta kriittiselle lukijalle tällainen kirjoitus ei anna juuri mitään.

   Miten koulutustason lasku maahanmuuton kautta ja yksittäisen hölmön Youtube-klipin kommentointi liittyy tekstin teemaan? Oliko tässä vain porkkana ääripersuille?

   Miten yritysten logomuutosten kritisointi sopii klassiseen liberalismiin? Koska se on askel kohti vääjäämätöntä sosialistista vallankumousta? Kriittiselle lukijalle kaikki tämä kuulostaa lähinnä houreilulta.

   Mikä on ratkaisunne identiteettipolitiikan ääri-ilmiöiden torjumiseen? Solvata “vihervasemmistolaisia“ ja maahanmuuttajia kollektiivisesti blogissa ja somessa? Ei kuulosta kovin tehokkaalta.

   Sen lisäksi, että BLM:stä ja muista käsitellyistä toimijoista tehdään yksioikoisia tiivistelmiä, käytännössä valikoitua totuutta jossa motiivit asetetaan suoraan toimijoiden suuhun, blogi ei PB:lle tyypillisesti esitä ratkaisuehdotuksia ja vaan repii puolia erilleen.

   Voisitteko selventää, mikä on kirjoituksen motiivia ja miksi asiasisältö on valikoitua?

  • author avatar
   Heikki K 3 viikkoa ago Vastaa

   ”Miksi ”klassiselle liberaalille” merkitsee yhtään mitään että firmat päättävät vaihtaa niiden tuotteiden nimiä ja/tai designia?”

   Tätä samaa olen itse ihmetellyt. Kapitalismissa tuottaja hyppää kuluttajan pillin mukaan. Jos tuntuu, että ”Uncle Ben” on hyvä ja vaalimiseen arvoinen brändi, niin eikö kannattaisi aloittaa hetimiten neuvottelut sen ostamisesta?

   • author avatar
    Otto Niskala 2 viikkoa ago Vastaa

    Itse en ainakaan näe mitään väärää logojen ja brändien muokkaamisessa. Kyllä kapitalismi hoitaa yritykset, jotka tanssivat muiden kuin kohdemarkkinansa asiakkaiden pillin mukaan ja sen sijaan seuraavat somen hashtag-mafioita. Jos yritys on valmis tuhoamaan vuosia tai vuosikymmeniä vanhan brändinsä heidän takiaan, niin se on yrityksen oma asia. Me näemme tulokset viivan alla seuraavana vuonna, tai jopa aiemmin.

    Goya-papujen myyntiräjähdys on varmasti paras esimerkki kapitalismin toimivuudesta ja siitä, kun yritys tuntee kohdeyleisönsä ja markkinansa, ei tarvitse kumarrella kenellekään.

    Se mitä tulee BLM-liikkeeseen, Suomessa ei pysty vetämään mitään faktaa, että poliisit kohdistaisivat väkivaltaa tai muutenkaan kaltoinkohtelisi vähemmistöjä. Maailman parhaiten koulutetut poliisivat kuuluvat myös maailman parhaimpiin, vaikka ne haalarit voisi vaihtaa johonkin tälle vuosikymmenelle sijoittuvaan. Jos viesti on täällä poliisiväkivallan sijasta orjasorto, suosittelen perehtymään Suomen historiaan, kuinka suomalaiset eivät voineet edes omistaa maata synnyinmaassaan ja olivat tuomittuja työskentelemään talonpoikina ja piikoina, taistelemaan muiden sodissa ja tekemään nälkäpalkalla töitä esim. tervan ja puutavaran tuottamisessa vain syntyperänsä vuoksi. Mustaihoisia täällä ei ole orjuutettu, koska heitä ei ole ollut.

 • author avatar
  Jyri Virmalainen 3 viikkoa ago Vastaa

  Loistava analyysi PB.ltä yhteiskuntamme keskustelun tilasta. Puuttuu enää suunnitelma siitä miten päästään takaisin pluralistiseen keskusteluun.
  Ps. Nimim. Peite Nimi.lle. Jo se ett et uskalla pitäö omaa nimeäsi esillä tekee viestisi tyhjäksi. Selkärankaa ei omien näkemysten puolustamiseksi löydy.

  • author avatar
   Agi Taattori 3 viikkoa ago Vastaa

   ”Jo se ett et uskalla pitäö omaa nimeäsi esillä tekee viestisi tyhjäksi. Selkärankaa ei omien näkemysten puolustamiseksi löydy.”
   Päteekö tämä vain kommenttikenttään vai myös itse Päivän Byrokraattiin?

   • author avatar
    Otto Niskala 2 viikkoa ago Vastaa

    Jos viittaat kolumnin kirjoittajaan, suosittelen ensimmäisenä tutkimaan sivua, jos sieltä vaikka löytyisi semmoinen kuin ”päätoimittaja”.

    Hän taitaa esiintyä ihan nimellään, onhan tämä ihan julkisesti tiedossa oleva asia. Faktojen etsiminen on tietysti hankalaa ja ”feikkiuutisia” on joka paikassa, joten kannattaa olla varuillaan.

 • author avatar
  N. Imi 3 viikkoa ago Vastaa

  Knoppitietona Uncle Benin aikaan korkea-arvoisemmaksi miellettyä sanaa mister ei saanut segregaation myötä käyttää mustasta joten uncle oli sen korvike ”alemmille roduille.”
  Toki nykyään miesoletuksen sisältäessään uncle on varmaankin myös likaantunut tietyissä piireissä. Mr. Uncleman, heh.

  • author avatar
   Tosi Mies 3 viikkoa ago Vastaa

   Käyttämäsi termi ”miesoletus” kertoi jo kaiken ideologisesta asenteestasi. Comment invalid.

 • author avatar
  Ossi Tiihonen 3 viikkoa ago Vastaa

  Olet hieman jäljessä yhdessä kohdassa. Yliopistojen pääsykokeissa on jo etnisestä taustasta saatavat lisäpisteet:
  https://twitter.com/OssiTiihonen/status/1280468412477702149

  Muuten jälleen aivan nappikirjoitus.

 • author avatar
  Jocke Rantanen 3 viikkoa ago Vastaa

  Tästä kehityksestä on vaarallinen esimerkki tämä Raija Toiviaisen esiin kaivama Päivi Räsäsen vanha teksit, 15 vuotta?
  Jos Valtakunnan Syyttäjän tulinta laista on oikea, siis että rikoksenn vanheneminen alkaa vasta kun teksti ei enää ole yleisön saatavailla julkisesti.
  Siitä seuraa auttamattomasti kirjaroviot koska tuon tulkinnan mukaan valtava määrä kirjallisuutta sisältää Toiviaisen mukaan ”rikollista tekstiä”. Alkaen Raamatusta. Vain koraani on hyvöksyttävää tekstiä.

 • author avatar
  Ceterum censeo 3 viikkoa ago Vastaa

  Tervtuloa takaisin. Kaikki me tietysti muistamme tarinan keisarin uusista vaatteista. Laumakäyttäytyminen on sellaista, että lauman perässäjuoksijoille voidaan uskotella mitä tahansa koske heidän itseluottamuksensa ja rohkeutensa ei riitä näkemään kaikista selvimpienkään huijausten läpi. Kuplan puhkaisemiseen tarvitaan aina edes muutama, jotka sanovat selvästi, että keisarilla ei ole vaatteita.

 • author avatar
  Joku Toinen 3 viikkoa ago Vastaa

  Mukava lukea uusi Päivän Byrokraatti-julkaisu. No ehkä aiheen vakavuuden takia on arvelluttavaa käyttää sanaa ”mukava” mutta ehkä sananvalinnan tarkoitus kävi selväksi.

  Niin kauan kun vielä elämme jonkinasteisessa demokratiassa, pitää muistaa ettei kukaan muu näe minkä numeron kirjoitat vaalikorttiin. Vielä meillä on mahdollisuus hillitä noita punavihervasemmiston sekopäitä 2023. Toivottavasti.

 • author avatar
  Jaakko Itakannas 3 viikkoa ago Vastaa

  Kirjoitus on osuva, ansaitsee kiitokset . Toivottavasti PB jatkaa , ei vastaavaa ole meilla liiaksi saatavilla.

 • author avatar
  Arto 3 viikkoa ago Vastaa

  ”todellisuudessa valkoisia kuolee Yhdysvalloissa poliisin luoteihin useammin kuin mustia?”

  Valkoisia (non-Hispanic) 63,4% ja Mustia 12,1% väestöstä (en.wikipedia.org/wiki/Race_and_ethnicity_in_the_United_States)
  Poliisin surmaamista valkoisia 52% ja 32% mustia (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6080222/)
  Itse asiassa nuo samat luvut on Harvardin paperin alussa.

  Niin… kuoleehan valkoisia enemmän, mutta mustia suhteessa paljon enemmän. Mikä onkin ehkä koko BLM;n pointti.

  Harwardin tutkimus: ei pidä lukea pelkkää tiivistelmää vaan mitä itse artikkelissa sanotaan. Ja niistä näkee, että johtopäätökset eivät välttämättä ole luotettavia. Mm. lähdeaineisto tunnistetaan ongelmalliseksi.

  Tuo toinen artikkeli… mitä tähän nyt sanoisi. Ovat vetäneet sen pois koska sitä on tulkittu jatkuvasti väärin.

  • author avatar
   Jarno Virtanen 3 viikkoa ago Vastaa

   13%populaatiosta tekee kuitenkin yli50% rikoksista. Joutuvat siksi useimmin poliisin kanssa ikäviin tilanteisiin 🤔

  • author avatar
   No name 2 viikkoa ago Vastaa

   On virheellistä verrata poliisien surmaamien ihmisten määrää osuuten väestöstä. Tosiasia on, että mustien osuus rikoksista on paljon suurempi kuin heidän osuus väestöstä. Oikeampi tapa on verrata surmia pidätysten määrään, koska yleensä nämä surmaamiset tapahtuvat pidätysten yhteydessä. Esimerkiksi FBI:n vuosien 2017 ja 2018 tilastojen mukaan mustien osuus poliisin tekemistä pidätyksistä oli 27 %. Valkoisten osuus oli 50% ja latinojen osuus 18%. Vastaavina vuosina poliisin tappamista uhreista 25 % oli mustia, 51 % valkoisia ja 19 % latinoja. Joten väite, että mustat joutuisivat pidätysten yhteydessä useammin poliisin surmaamiksi kuin valkoiset tai latinot ei pidä paikkaansa. Tämähän on ollut mielenosoitusten ja myös koko Black Lives Matter- liikkeen perusväittämä. Jostain syystä ”vastuullinen” media ja punavihreät ovat halunneet ylläpitää tätä virheellistä väittämää. Ei kai sovi agendaan.

   • author avatar
    Arto 2 viikkoa ago Vastaa

    Ei siinä mitään ”virheellistä” ole – se suhdeluku kuvastaa hyvin selkeästi yhteiskunnan kokonaistilaa.

    Vertailu rikosten määrään on paljon epämääräisempää. Sehän ei kerro todellista ”rikosten” määrää vaan sen mihin lainvalvonta keskittyy. Perustason esimerkki on (https://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_States), että kaikki USA:n nuoret käyttävät huumeita samoissa määrin, mutta mustilla on 3,73 kertainen mahdollisuus tulla pidätetyksi marihuanan hallussapidosta.

    Jo pelkästään tuolla yhdellä esimerkillä päästään takaisin alkuperäiseen ongelmaan.

    Enemmän olisin huolissani tästä artikkelista, joka vaikuttaa siltä että on kopioitu ajatuksia suoraan joltain amerikkalaiselta oikeistosivustolta eikä olla mietitty asoita yhtään syvemmältä. Aivan kuin ajettaisiin agendaa pakolla pyssyyn.

    • author avatar
     Oikaisija 2 viikkoa ago Vastaa

     Nimimerkki Arton selittelyt ovat pitkälti virheellisiä.

     Nimimerkki No name osoitti tilastotiedoin, että pidätystilanteissa – joissa surmat lähes aina tapahtuvat – ei ilmene mitään erityistä rasistista taipumusta surmata mustia. Itse lisäisin, että käsittääkseni surmat tapahtuvat yleensä vastustelevien pidätettävien kohdalla ja mustat taitavat olla yliedustettuina vastustelevien pidätettävien joukossa.

     On myös helposti todettavissa, että mustat syyllistyvät vakaviin rikoksiin huomattavasti väestöosuuttaan enemmän. Marihuanan käyttö ei ole rikos sieltä vakavimmasta päästä, joten näemme, että Arton valitsema esimerkki on huono ja pitkälti tarkoitushakuinen.

     BLM se pakkomielteisesti ajaa marxilaista agendaansa väkivaltaisin mellakoin. No, onhan marxilaisuus ennenkin ”oikeistoa” vastustanut. Historiasta näemme millaisiin kauheuksiin se on ennenkin johtanut.

 • author avatar
  Hannu Haili 3 viikkoa ago Vastaa

  Vihreät ja vasemmistiliittolaiset taannoin sanoivat: ”Hiljentämiseen pyrkivällä häirinnällä ei ole tilaa poliittisessa toimintaympäristössä”. Tämä on hyvin sanottu. Olen samaa mieltä. Vihreiden ja vasemmistoliittolaisten on vain tajuttava aloittaa itsestään tämän noudattaminen. Älkää pyrkikö hiljentämään meitä toisinajattelijoita. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa ei ole oikeita ja vääriä tai huonoja ja hyviä mielipiteitä, on vain mielipiteitä. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kaikki mielipiteet ovat yhtä arvokkaita.

 • author avatar
  Aku Ankka 3 viikkoa ago Vastaa

  Se Ylen juttu niistä yliopistojen uhripääoman mukaisista lisäpisteistä ilmeisesti koski henkilökunnan valintaa, ei opiskelijavalintaa. Ilmeisesti juttu oli joko taktisesti taikka osaamispuutteista johtuen krytisesti laadittu.

  Yle.fi -oivalla jotain uutta

  Jos en tietäisi, mitä Yle on toitottanut 70-luvulla, niin saattaisin luullakin, että jotain uutta on tarjolla.

 • author avatar
  Hualestunut Kansalainen 3 viikkoa ago Vastaa

  Päivän Kulttuurisodat

 • author avatar
  Juha Hytönen 3 viikkoa ago Vastaa

  Erinomaisen tasapainoinen kirjoitus! Toivottavasti mahdollisimman moni tolkun suomalainen lukisi tämän.

 • author avatar
  Satunnainen kalastaja 3 viikkoa ago Vastaa

  Parahin PB. Tervetuloa takaisin! Valitettavasti maailma ei muuttunut poissaollessasi paremmaksi paikaksi.

  David Woodilla on oma perusteltu selityksensä USA:n poliisiväkivaltaan.

  https://youtu.be/TnD5lS-rHJY

  Sen mukaan ongelman yksi juurisyy on järjestelmä, joka ei siivoa pois mätiä hedelmiä.

 • author avatar
  Timo Vihavainen 3 viikkoa ago Vastaa

  PB skarppina nyt! Ryhmä Hau -kohdassa puhutaan trolleista. Ketä nämä trollit olivat? Minkä PB epäilee olleen heidän agendansa? Miksi kyseinen esimerkki päätyi tekstiin? Kriittinen analyysi ko. kappaleessa viittaisi PB:n epäilevän näitä aidoksi osaksi BLM-liikettä.

  Oman tutkimiseni tulos: ko. trolleista ei voinut päätellä mitään koherenttia ideologiaa, vaan tavoite taisi olla pelkkä vastakkainasettelun lietsonta. Jopa PB:n kokoinen media jäi kiduksia myöten koukkuun kiinni. Skarpatkaa! Asiaa riittää kyllä oikeiden ihmisten oikeista mielipiteistä, ei tarvitse vajota nimettömiä trolleja analysoimaan! Kiitos, kiva kun palasitte. Palatkaa myös arvoisellenne tasolle.

  • author avatar
   Otto Niskala 2 viikkoa ago Vastaa

   Eipä kolumnissa kyllä yhdistetäkään näitä trolleja ja BLM:ää. Kyseessä aivan eri asiayhteydet ja kohtakin kolumnissa. Kolumni käsittelee monia asioita, ei vain BLM:ää, kuten sinun pitäisi se lukemalla tiedostaa.

   Lukemalla kolumneja kuin piru raamattua saadaan kyllä vaikka mitä asiayhteyksiä keksittyä, mutta jätetään ne ”vaihtoehtomedioiden” pohdittavaksi ja käytetään se alumiinifolio päähineen sijasta pihvin vetäytymiseen.

 • author avatar
  Bogreol 3 viikkoa ago Vastaa

  Jutussa oli parin viime kuukauden aikana entisestäänkin kärjistynyt rotu- ja identiteettipolitiikkakeskustelu hyvin yhteenvedettynä. Onhan se aika hullua, että niin USAssa kuin Suomessa rodusta on tullut identiteetin keskeinen tekijä, ja punavihreät ovat asettuneet etnisiä suomalaisia vastaan perustellen kantaansa tuulesta temmatulla institutionaalisella tai rakenteellisella syrjinnällä, mikä ei ole muuttunut todellisuudeksi, vaikka sitä jatkuvasti toistetaan ja esitetään syyksi maahanmuuttajien epäonnistumisiin. Rakenteellisuutta tosiasiassa löytyy vain toisinpäin, suomalaisia vastaan, kuten positiivinen diskriminaatio.

  Ikävintä keskustelussa on julkisen palvelun radioyhtiön ja suurimman sanomalehden asenteellinen osallistuminen keskusteluun. Harhaanjohtamista, vääristelyä, lying by omission; marxilainen väkivaltainen BLM on saanut hälyttävän hyväksynnän kun vertaa miten paljon ns. äärioikeistolainen vihapuhe tuntuu vaivaavan ja tulevan tuomituksi. Maan hallitus ja sisäministeri puhuu intersektionaalisesta tasa-arvosta, tasa-arvon irvikuvasta, punavihreä hallitus toimii kansallista etua ja turvallisuutta vastaan, mutta yhtenäisen valtamedian tuella onnistuu ylläpitämään jonkinlaista kansansuosiota.

 • author avatar
  Uncle Sam 3 viikkoa ago Vastaa

  Suomessa voi yllättää se, että mustien ja valkoisten välit ovat Yhdysvalloissa hyvät. Työkaverit tulevat toimeen keskenään ja arvostavat toisiaan. Sekä mustat että valkoiset tietävät, mistä BLM:ssä (Black Lives Matter / Black Liberation Movement) on kyse. Äärivasemmisto sekä mustat uskonnolliset kiihkoilijat haluavat eripuraa, jotta voisivat ”olla oikeassa” rotuongelman olemassaolosta. Aktivisteja on hyvin vähän ja rettelöinti onkin tyrehtynyt lähes täysin. Muutaman kuukauden päästä ihmiset tuskin muistavat tätä sen enempää kuin nyt muistetaan Occupy Wall Street -liikettä, jonka piti saada aikaan vallankumous. Vasemmisto joutuu keksimään taas jotain uutta, jotta pääsee otsikoihin.

 • author avatar
  Timo Espo 2 viikkoa ago Vastaa

  Mun mielestä on turha syyttää Suomen somaliteinejä siitä että esi-isänsä myivät orjia. Olihan kai Georg Washingtonillakin about 70 mustaa orjaa :). Mutta se mitä Suomessa ei ymmärretä, on syyt USA poliisin liipasinherkkyyteen: lyhyt koiulutus ja se että noin 1 poliisi viikossa tapetaan virantoimituksessa:

  https://blogs-images.forbes.com/niallmccarthy/files/2019/05/20190508_Police_Deaths_Forbes.jpg

 • author avatar
  Ismo Inomaa 2 viikkoa ago Vastaa

  Erittäin erittäin asiallinen puheenvuoro jälleen kerran!. Kiitos!.

 • author avatar
  jep jep 2 viikkoa ago Vastaa

  Rate of fatal police shootings in the United States from 2015 to June 2020, by ethnicity (per million of the population)
  Rate of fatal police shootings per million of the population
  Black 31
  Hispanic 23
  White 13
  Other 4

  • author avatar
   Joopajoo 2 viikkoa ago Vastaa

   Ei liene yllätys, että tilasto korreloi voimakkaasti eri ryhmien tekemien rikosten kanssa. Jos tilastoja painoitettaisiin rikollisuusasteella, valkoisia ammutaan suhteessa enemmän kuin mustia.
   Wikipedia:
   ”African Americans accounted for 52.5% of all homicide offenders from 1980 to 2008, with Whites 45.3% and ”Other” 2.2%. The offending rate for African Americans was almost eight times higher than Whites, and the victim rate six times higher. Most homicides were intraracial, with 84% of White victims killed by Whites and 93% of African American victims killed by African Americans.”

Leave a Comment

Päivän Byrokraatti on yhteiskunnallinen ajakohtaissatiiri, joka kannattaa tervettä järkeä, yksilönvapauksia, sanan- ja mielipiteenvapautta, tasa-arvoa ja markkinataloutta.